тампони на носачите
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
47 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: тампони на носачите
koй ги продаваше тия пауърфлекси и откъде се взимаха???? аз съм от софия, къде да ида да си купя да си ги сменя, че усещам в дупките вибрации по волана, които на други е46 не ги усещам много
- Bmwswed
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw е70 x5
- Детайли за колата: e70 3.0D Xdrive
колеги хубаво сте обяснили всичко но!!!А дали има нужда от стенд след смяната на теэи тампони.....
slitter написа:koй ги продаваше тия пауърфлекси и откъде се взимаха???? аз съм от софия, къде да ида да си купя да си ги сменя, че усещам в дупките вибрации по волана, които на други е46 не ги усещам много

- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
А колко е удачно да се плати за смяната им, нали е малко по-сложно с тази стойка, която трябва да се набива, който е сменял при майстор да даде ориентир 

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Въобще не е сложно просто сваляш тампона със стойката вадиш гумения тампони от стойката може да се пререже с лист от ножовка и след това се набива новия с малко гресчица да влезне по лесно може на менгеме да се набият поне аз така направих. Трябва ви само канал и един час свободно време като се развиват болтовете на стойката за кората от зад и като се отвие тампона от стойката със щанга се усуква носача надолу и тампона излиза после паурфлекса се монтира на стоиките както написах и обратно на носача след това не е нужен реглаж на стенд защото нищо по геометрията не се променя на стенд се ходи ако развивате кормилните щанги тогава стенда е задължителен но за тампона и носача стенд не е нужен. 

Трябва да сменявам тампони, но колата ще я карам на майстор защото трябва и други неща да се правят. Та въпороса ми е трябва ли да купувам тампона с метална стойка или само тампона като се има на предвид, че ще са обикновенни?
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
robertov написа:Трябва да сменявам тампони, но колата ще я карам на майстор защото трябва и други неща да се правят. Та въпороса ми е трябва ли да купувам тампона с метална стойка или само тампона като се има на предвид, че ще са обикновенни?
това е по твоя преценка ако ги вземеш без алуминиевата стойка твоя майстор дето ще ти я прави ще смени само тампона в стойката като се избива и набива на преса или друго подходящо нещо а тези направо със стойката са по лесни за монтаж може и ти да ги смениш та за захванати на купето с по два болта развиваш ги и вадиж тампона и обратно новия.
- s_spasov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i '99
Mitko195 написа:А колко е удачно да се плати за смяната им, нали е малко по-сложно с тази стойка, която трябва да се набива, който е сменял при майстор да даде ориентир
За самата смяна на мен ми взеха 70лв плюс още 20 за преден мост след това. Все още си чувствам прецакан, но както и да е.
Иначе аз си купих тампоните заедно с алуминиевите ушенца на RUVILLE. Оказа се, че не може да се нахлузят на носачите и трябаше да ги с 1,5мм

- armagedon01
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07
oci написа:Е може мойте да не са били оригинални и затова съжалявам ако съм подвел някой. Но аз като избивах гумата за да сложа паурфлекса нямаше и капка масло и затова съм останал с такова впечатление:D
Явно са били оригинални, но на годините на колата и маслото си е заминала, в мойте вместо масло имаше кал

- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
Колеги как така ги сменяте тия тампони?Аз като ходих да купувам тампони щото ми казаха,че са заминали ми казаха,че се продават заедно със носача щото са капсуловани вътре в носача?Как става тоя номер 

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Bmwswed написа:колеги хубаво сте обяснили всичко но!!!А дали има нужда от стенд след смяната на теэи тампони.....
Не.
shark1986 написа:Колеги как така ги сменяте тия тампони?Аз като ходих да купувам тампони щото ми казаха,че са заминали ми казаха,че се продават заедно със носача щото са капсуловани вътре в носача?Как става тоя номер
Тампонът е съвсем отделно от носача.
Можеш да вземеш само тампон, можеш да вземеш и тампон заедно с металната му стойка, но си е отделно от носача.
- shark1986
- младши ентусиаст
-
Добре де нали ходих на няколко магазина и никой не ми предложи тампон отделно от носача!Къде ги продават тия тампони!

- shark1986
- младши ентусиаст
-
© написа:...
Да разбрах аз имах предвид за Номер 8 шарнирите!Как да ги сменям без да купувам целия носач,щото са били капсуловани вътре в носача тия шарнирни болтове?

47 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4