дуене на маркучи след смяна на теромостат ?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е 39 523i

дуене на маркучи след смяна на теромостат ?

Мнение от kalata8603 » 24 Юли 2010, 2:43

колеги преди няколко дена сменихме термостата на мойта .......и ся карам си няма ядове .......стрелката си е ок седи на 12ч .....обаче ...първо имам едно наблюдение ......карал съм я един час приемрно ......паркирам ......след 2 часа отивам пак да паля и температурата не е паднала кой знае колко ....паднала е с не повече от 1 деление ??? .........след това.......паркирам преди малко вдигам капака ......пипам маркуча ...определено ми се стори надут ......пак се пипаше и свиваше но преди смяната на термостата доста по добре се свиваше на пипане ......колата е все още с вода .....не съм сложил антифриз ..........(2 дена се кара на вода) ......термостата ми е някъв френски новия но не е оригинален ......дайте малко акъл че се чудя дали да не го сменям пак с оригинален ......и въобще от кво може така да се дуят тия маркучи ??
Изображение

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Re: дуене на маркучи след смяна на теромостат ?

Мнение от dbanchev » 24 Юли 2010, 10:23

Колега, хубаво ли е обезвъздушена колата, да не ти надува така от въздух по системата?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 24 Юли 2010, 10:52

то ти сам си си отговорил.... :lol: термостата трябва да е възможно най качествен и на определените градуси за мотора... водата само- така надува, щото по- лесно завира и се разширява топлинно- слагай си антифриз, готов или конц+ дест вода
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
Мечтае да кара: Волга комби

Мнение от joropc » 24 Юли 2010, 12:02

.... и от опит знам,че термостат(и) се купуват САМО оригинални

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 24 Юли 2010, 14:53

behr ili wahler са термостатите те се вграждат и фабрично относно твоя термостат или не си го позиционирал добре или не си обезвъздушил колата както трябва по принцип отваряш пробките пълниш докато избие от всякъде затваряш пробките и капачката палиш парното на максимум на топло и така докато отвори термостата а в началото е допустимо да са ти малко по твърди маркучите
Барай шишарката Минкеее ....

Назад към E39