проблем с аварийните светлини и плафона

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E39

проблем с аварийните светлини и плафона

Мнение от tanasko » 24 Юли 2010, 5:20

Проблема е че в даден момент ми светват плафоните в колата и заедно с това се включват аварийните светлини.прави го и в движение и на място,на запален и незапален мотор.от известно време се ровя из форума,но не намерих нищо писано за такав проблем.също след като изгася плафоните и изключа аварийните след това бутона за заключване на всички врати не работи, а когато и колкото пъти да натисна бутона за заключване винаги си работи стига да не ми е направило внезапното включване на аварийните и плафоните.също веднъж пътувах дълго разстояние и по пътя спрях да подремна,заключих всички врати с бутона за заключване и както поспивах изведнъж се включиха аварийните и плафона и вратите се отключиха,колата беше изгасена.
предварително благодаря на всички отзовали се на проблема ми

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: проблем с аварийните светлини и плафона

Мнение от mad_presley » 24 Юли 2010, 11:27

Случайно да имаш допълнително слагана аларма?

Потребител
Аватар

Мнение от tanasko » 25 Юли 2010, 2:20

да,но не и знам марката.алармата е тип пейджър или някакво такова наименование беше,от тези на които на дистанционното ти показва,коя част на колата е засегната в случай на удар или опит за кражба и също издажа и звуков сигнал като се активира алармата.за съжаление в момента нито колата,нито ключовете са в мен за да погледна за марка или поне да направя снимка на дистанционното,от 3 седмици колата ми е на ремонт понеже надуваше маркучите,беше спукана главата,ремонтирах главата,смених гарнитура,болтове,водна помпа,термостат и капачката на казанчети и пак продължава да надува и няколко маистора вече не могат да открият проблема,но това е за друга тема

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 25 Юли 2010, 9:58

Тя марката на алармата не е важна, важното в случая е, че някой абсолютен ламел ти я е монтирал. Ако си дал пари за монтаж на тази аларма, отивай да се сърдиш на сервиза, в който са ти я монтирали, защото явно хабер си нямат как и къде да свържат афтър маркет аларма.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 25 Юли 2010, 16:51

Дифузьора и всикото как са и ?

Потребител
Аватар

Мнение от tanasko » 26 Юли 2010, 1:38

:lol: няма на кого да се сърдя в случая освен на предишния собственик,понеже като купих колата алармата си беше на нея,но мисля че колата е сменила 2-3 собственика и си е била с тази аларма.ще се завъртя покрай някой спец по алрмите да видим дали ще оправи проблема.

виското работи перфектно,пробвано е лично от мен и майстора,за Дифузьор не бях срещал писано че може да създаде проблем.сега се поразрових и видях няколко теми за Дифузьор,но не видях някъде да е писано как се проверява дали работи правилно.моя мисля че с "жалузи" (или подобно наименование) с ребра е и се двийат нагоре и надоло,на принципа отворено-затворено,но никога не сам се заглеждал дали се движат,в смисъл аз когато сменях водната помпа и термостата тогава за първи път видях че съществува такава част на колата и даже не знаех какво и е наименованието,сега чак го свързвам с Дифузьор

Назад към E39