Отрязаха ли ми главата (проблем с алтернатора)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- MotorsportPower
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 1981 Corvette
Re: Отрязаха ли ми главата (проблем с алтернатора)
40 кинта ти е релето с четките.
около 70 да кажем ти е диодния блок и като сложиш труд ето ги ти 160-то лева.
можело е да минеш по-тънко, но не кой знае колко + - 20 кинта.
кат за софията, като се има предвид че там е малко по скъпо съвсем нормална цена са ти казали
около 70 да кажем ти е диодния блок и като сложиш труд ето ги ти 160-то лева.
можело е да минеш по-тънко, но не кой знае колко + - 20 кинта.
кат за софията, като се има предвид че там е малко по скъпо съвсем нормална цена са ти казали
~Мишо~ написа:bmw325tds написа:....
Щом диодите са наред смени регулатора на напрежението.

А кое точно е регулатора на напрежението от цялата платка на генератора?
Или трябва да сменя номер 2 от схемата?
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
~Мишо~ написа:bmw325tds написа:....
Щом диодите са наред смени регулатора на напрежението.
той е сто но сто, но тези "майстори" кво са сменяли и оправили тогава, ходи направи рекламация, бати кожодерите гадни, и въобще сменили ли са нещо по алтернатора
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
№2 е,върви в едно с четките.
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Бумърчето
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 320ci
- Мечтае да кара: Е36 с F10 с turbo
Рекламирах и може би се увлякох сервиз в който аз ходя.Рекламирането беше с цел да отидеш и да не ти отрежат главата особенно като те видят с чужда регистрция както са правили и с мен(човек в безизходица) .Цените са едни за всички и се търсят части за портфейла на клиента което го удовлетворява.Цените се заявяват предварително Гаранция давам във Варна няма да намериш по евтино,обикновенно режат глави.За тая цена можеше да ти намерим и втора у потреба цял алтернатор.Всяка част се показва на клиента и клиента може да си пазарува стига да е запознат да не се налага да се връщат части и ако иска да присъства на ремонта без да пречи естественно.Колата се тества в присъствие на клиента обикновенно той лично.
Пример:"Варна карс" сметката на един приятел + подмяна филтър климатик а пък той няма и естественно забележка - отговор -А тъй ли ще коригираме (къв ли е бил ремонта??????????????????????)
Без коментар.
Пример:"Варна карс" сметката на един приятел + подмяна филтър климатик а пък той няма и естественно забележка - отговор -А тъй ли ще коригираме (къв ли е бил ремонта??????????????????????)
Без коментар.
- transporter_81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: нещо черно
- Мечтае да кара: 850i
- Детайли за колата: Рег. на 30.01.2009
Градски, направо са те заклали брале
Точно тази процедура правих преди седмица,и ми взеха точно 100 кинтара,и то напълно в непознат сервиз
Само, че беше в Пловдив
То София нали си е друга България 

325i на части- viewtopic.php?f=134&t=253370
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
beco109 написа::mhihi: Отрязали слабо казано, но ако подчертаеш, че от краста по ще е поносимото те са ти взели пари като за нов, че и някой лев им е останало да се почерпят. Четките там с диодите са не повече от 30лв на магазина. Диодния блок не вярвам да ти е заминал там рядко се пеебава. Но са те взели за рибка а за цял никулденски шаран, и щом за час са били готово, а то долу горе толкова отнема.
Според мен са ти сменили само регулатора и до там, всичко друго си е старато най - вероятно. А са ти казали че са го сменили, това е доста разространена практика по нашенските сервизи, не се и очудвам, че продалжават да си преосперират по този начин. Затова съм казал за себе си, че моята кола в сервиз може да влезе само за регулиране на преден или заден мост, а и през това време ще съм постоянно на главата им. И не че няма да мина после да проверя дали всичко е стегнатоо
, как мислите
.
Чудил съм се много пъти, на хора с какъв ум са, за тези които колите им се ремонтират само по сервизите и после като излязат карат с 200. Мен честно ще ме е страх, макар и бях такъв да не разбирам от нищо.
Понякога на себе си нямам вяра, че ще имам на някой си който влязал в някой сервиз да се учи, че то и на моята си кола. Казал съм нека по сервизите да се научат да правят първо другите марки коли, тогава да се захващат с БМВ, тай че всичко каквото мога си го правя сам, може да си бия главата два три дена или седмица, но няма да се дам някой да се учи на нея, по добре аз да си се уча сам, и та сгреша нещо или да счупя поне ще се нача за следващия път. До колегата, гледам те с толкова мн мнения из форума регнат от 2006, срамота е колата ти да влиза в сервиз за такава дребна работа.На колега от форума да се беше обадил щяхте да свършите работа![]()
Нека който е с мен, на моето мнение да ме подкрепи,а и нали знаете докато има агнета ще има и вълци.
Сега може да почнеш да съветваш хората да си правят сами зъбите или да си оперират сами апандисита. Има хора, които използват колата за превозно средство, а не да живеят под нея и да ровят постоянно под капака. Да вземе всеки да инвестира в инструменти, подемник, гараж и прочие тогава. Нищо, че с тези пари ще може да си купи чисто нова X5, важното е да не е агне.
~Мишо~ написа:№2 е,върви в едно с четките.
Мерси, колега! Ще го сменя и после ще пиша за резултата.
Anthony_J написа:...
Сега може да почнеш да съветваш хората да си правят сами зъбите или да си оперират сами апандисита. Има хора, които използват колата за превозно средство, а не да живеят под нея и да ровят постоянно под капака. Да вземе всеки да инвестира в инструменти, подемник, гараж и прочие тогава. Нищо, че с тези пари ще може да си купи чисто нова X5, важното е да не е агне.[/quote]

Лично на мен ми се случи един зъб да го правя 3 месеца и след това се счупи и го извадих.
И сега съм съз зъб по-малко. Ще ми препоръчате друг зъболекар или какво?
И да си купя чисто нов автомобил - лошо няма. Но ще дойде време за смяна на накладките на спирачките и посля ако не спре (което се случи на един приятел) какво правим?
Всеки сам решава. Но докато мога ще си ремонтирам колата.
- Anthony_J
- ентусиаст
-
Въпрос на избор. Аз ходя само в сервиз и никога не съм имал никакви оплаквания. Имам си професия и семейство, които ангажират времето ми. Смятам, че времето, когато хората си правиха сами москвича пред блока, е безвъзвратно отминало. Но, все пак, за българина все още най-важното е да не настине и да не се мине.
П.П.
Зъболекарят ми дава 2 години гаранция за работата си. Досега не ми се е налагало да я ползвам. Ако искаш ще ти дам телефонът му на ЛС. Не се шегувам.
П.П.
Зъболекарят ми дава 2 години гаранция за работата си. Досега не ми се е налагало да я ползвам. Ако искаш ще ти дам телефонът му на ЛС. Не се шегувам.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Anthony_J написа:Сега може да почнеш да съветваш хората да си правят сами зъбите или да си оперират сами апандисита. Има хора, които използват колата за превозно средство, а не да живеят под нея и да ровят постоянно под капака. Да вземе всеки да инвестира в инструменти, подемник, гараж и прочие тогава. Нищо, че с тези пари ще може да си купи чисто нова X5, важното е да не е агне.
Нищо лично колега,но точно тия после ревът че им е скъпо,аз ако някога стана сервиз също ще взимам скъпо

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
- Anthony_J
- ентусиаст
-
Всеки сам си преценява. На мен ми излиза много по-евтино да ходя в сервиза (в който никога не са ме подвели), отколкото да загубя няколко години от живота си за да стана самият аз механик. Професията ми е различна, омазването с масло, ръжда и т.н. не ме влече никак, нито намирам черното под ноктите за привлекателно (учудващо, но много жени също)
Смятам, че камъкът си тежи на мястото. Не съм бил друга държава, в която всеки да иска да си прави всичко сам, само и само да не го излъжат или да не се мине. Тук обаче сме така. Сигурен съм, че същия този колега, който не иска да е агне, сам си боядисва жилището, вари си ракия, лепи теракот, шие си дрехи и прочие. Няма нищо лошо в това, стига да имаш нужните умения да го правиш качествено (то не познавам човек, който да вари ракия и да не казва, че няма по-добра от неговата) и разбира се, да разполагаш с необходимото време. Въпрос на приоритети. Убеден съм, обаче, че и на вас няма да ви е приятно, когато пълни аматьори във вашата професия, се опитват всичко сами да си направят, само и само да не ви оставят няколко левчета.

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2