Проблем с Амортисьор или нещо друго

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем с Амортисьор или нещо друго

Мнение от RFBM » 23 Юли 2010, 21:06

Здравейте , Колата е е39 м52б20 98 г
Днес забелязах , че на преден ляв Амортисьор се е скъсал маншона и от него тече или по скоро е сериозно омаслено.
Въпросът ми е какво значи това. Оправя се след смяна на маншона , или да очаквам нещо по сериозно .
Така като натискам колата отпред не ми се струва да е изпуснал , колата седи много добре на пътя нито занася нито каквото и да е било не тропа не скърца .
Моля помогнете
Благодаря.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: пак BMW
Детайли за колата: E39 525TDS

Re: Проблем с Амортисьор или нещо друго

Мнение от Vader » 23 Юли 2010, 21:33

Щом е започнал да се омаслява,значи е пътник.Докога ще държи и кога ще го смениш е отделен въпрос.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 23 Юли 2010, 22:09

RFBM написа:Здравейте , Колата е е39 м52б20 98 г
Днес забелязах , че на преден ляв Амортисьор се е скъсал маншона и от него тече или по скоро е сериозно омаслено.
Въпросът ми е какво значи това. Оправя се след смяна на маншона , или да очаквам нещо по сериозно .
Така като натискам колата отпред не ми се струва да е изпуснал , колата седи много добре на пътя нито занася нито каквото и да е било не тропа не скърца .
Моля помогнете
Благодаря.

Колега това е прахоуловителя ! Това,че се е скъсал няма нищо общо с това,че тече.Както каза колегата,щом е почнал да тече значи е пътник

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RFBM » 23 Юли 2010, 23:50

Колеги благодаря за отговорите , много жалко ще го чакам и ще сменям .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 25 Юли 2010, 21:27

От няколко дни имам абсолютно същите проблеми. Сериозно омасляване, всичко е в масло и леко тропа отпред ляво. И аз ще сменям тези дни амортесьорите. Дали трябва да сменям всичко комплект или само амортесьорите?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
Мечтае да кара: Волга комби

Мнение от joropc » 25 Юли 2010, 21:37

Ivo_Borisov написа:От няколко дни имам абсолютно същите проблеми. Сериозно омасляване, всичко е в масло и леко тропа отпред ляво. И аз ще сменям тези дни амортесьорите. Дали трябва да сменям всичко комплект или само амортесьорите?

Ако имаш възможност, сменяй всичко комплект.Аз така преди време, смених само амортисьори и след два месеца се наложи да сменям и тампоните понеже те си били свършили, ама не сме ги хванали при първата смяна....двойна работа(разглабяне, регулиране на предница, регулирне на задница), абе всичко два пъти.Щом са ти "свършили" амортисьорите, няма как другите неща да са най-малкото пътници. ;)
Лошото, е че не си е евтино.....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 25 Юли 2010, 21:54

joropc написа:
Ivo_Borisov написа:От няколко дни имам абсолютно същите проблеми. Сериозно омасляване, всичко е в масло и леко тропа отпред ляво. И аз ще сменям тези дни амортесьорите. Дали трябва да сменям всичко комплект или само амортесьорите?

Ако имаш възможност, сменяй всичко комплект.Аз така преди време, смених само амортисьори и след два месеца се наложи да сменям и тампоните понеже те си били свършили, ама не сме ги хванали при първата смяна....двойна работа(разглабяне, регулиране на предница, регулирне на задница), абе всичко два пъти.Щом са ти "свършили" амортисьорите, няма как другите неща да са най-малкото пътници. ;)
Лошото, е че не си е евтино.....

Ок, мерси колега! :wave:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530XD 2008 235 hp
Детайли за колата: М sport

Мнение от moleo » 26 Юли 2010, 7:03

при мен проблема пък е, че прахоуловителите са разкъсани и двата от пред. Но нямам никакво масло или течове около амортисиора. Тропане също никакво.
Мога ли да ги сменя само тях или и амортисьорите ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 tds 98'

Мнение от mitkofriz » 26 Юли 2010, 10:13

Може да се сменят само прахоуловителите(маншоните)ама пак трябва да се сваля амортесьора и да се откача тампона.Моето мнение е че заради тези прахоуловители смених амортесьори аз.Миналата година есента забелязах че единият маншон ми се бе скъсал ама аз викам кво толко,обаче зимата влезна вода замръзна и тази пролет ми омасли точно този със скъсания маншон.Сега съм с нови вече KYB за сега доволно,няма тропане.
(oOO \ (||||)(||||) / OOo)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 26 Юли 2010, 12:27

амортисьор изпуща най често когато:
1 зимата когато маслото вътре е "замръзнало" получава се много голям вискозитет и трудно се движи... получава се удър направо и избива през семеринга....
2 същото е и лятото когато се влезе в голяма дупка ... получава се рязко натoварване и оттам маслото не може да премине през буталото на амортисьора (получава се огромно моментно налягане вътре ) така да се каже и избива пак през семеринга
3 праха по пръта на амортисьора изяжда семеринга в следствие на липса на прахозащита- прахоулавителя
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

Назад към E39