Млад глупав и неопитен
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Re: Млад глупав и неопитен
Boyadjiev написа:П.С. По въпроса с тая клапа отговора ( поне това успях да измисля де) връзва се клапата от гърнето до двигателя с тръбичка ( дето не е просто гумена,а има и няк'ви оплетки...) вакуум се взима с тройник от маркуча за сервото на спирачките, слага се един бензинов клапан от газова уредба (ел. магнитен) и накрая финалните щрихи са едно ключе за подгрев на седалките вътре, чрез което се определя положението на клапата ( което е 10 пъти по-добър вариант за мен, от колкото ECU-то да я управлява )... Успех дано ти е полезно
По-големи глупости не бях чел скоро,признавам си

Ти имаш ли идея защо "eдно ключе за подгрев" струва 200лв и дали е просто ключе???
Имаш ли идея как кога и защо се отваря клапата на В28 ???
Имаш ли идея че тя е на вакуум принцип и никво еку не я бърка???
и за финал...вържи я към сервото,но ми кажи къде караш,да не минавам оттам

на вакуум е клапата , и ЕКУто я отваря на 4К оборота май някаде през електромагнитно клапанче, клапанчето е под пластмасовата кора под стопа в багажника

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
///MapTo написа:Boyadjiev написа:П.С. По въпроса с тая клапа отговора ( поне това успях да измисля де) връзва се клапата от гърнето до двигателя с тръбичка ( дето не е просто гумена,а има и няк'ви оплетки...) вакуум се взима с тройник от маркуча за сервото на спирачките, слага се един бензинов клапан от газова уредба (ел. магнитен) и накрая финалните щрихи са едно ключе за подгрев на седалките вътре, чрез което се определя положението на клапата ( което е 10 пъти по-добър вариант за мен, от колкото ECU-то да я управлява )... Успех дано ти е полезно
По-големи глупости не бях чел скоро,признавам си![]()
Ти имаш ли идея защо "eдно ключе за подгрев" струва 200лв и дали е просто ключе???
Имаш ли идея как кога и защо се отваря клапата на В28 ???
Имаш ли идея че тя е на вакуум принцип и никво еку не я бърка???
и за финал...вържи я към сервото,но ми кажи къде караш,да не минавам оттам
Явно изобщо не си си направил труда да се поинтересуваш как работи цялата система, за начало. Е сега аз ще ти нахвърлям няколко идеи:
Ясно ми е защо клапата се отваря, ЕКУ-то я управлява (разбирай че дава 12В на ел.магнитния клапан, който по принцип е част от тази система за контрол на въпросната клапа (ще я наричам пеперудка), той прекъсва вакуума от входящия колектор към гърнето и по този начин "компа" регулира кога да е отворена и кога затворена "пеперудката"!) и отваря на ( намси колко ) 3500 оборота. Ти изобщо гледал ли си схемата на въпросната система, от какви компоненти се състои?? Явно не. Окей, специално за теб, моеш да си купиш копченце от 1лв. което да отваря и затваря веригата когато го натиснеш, а пък ако ти е много кофти с копченцето, може ЕКУ от 28 да си купиш, цялата инсталация за въпросната "пеперудка" която нова! струва около 150 лв. (клапана е 65, виж за справка Дару + останалите компоненти, които ме мързи да изброявам са още над 80-90, пак справка в Дару...)остави ме мене за 200лв. да си взема к'вото искам

и за финал... това ще го оставя без коментар

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- angel_lalov
-
-
- Кара: е36 318ис М-пакет
- Мечтае да кара: e30 V10
Nukem написа:Вие ще направите най-яката сбирка точно като съм на морето:(,баси!Не е чесно, иначе от всички ис-ки не вярвам някоя да се опре на моята.
П.С:Как не сме заключени още не знам!
за стоковица ли говорим??
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
чиста стоковица, още не съм стигнал до моторя!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- kokali praa vsiakvi
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328i Мойта, e53 Семейната
- Мечтае да кара: 635i e24, 850i e31
- Детайли за колата: Истинската 328ца
gelet0 написа:Колеги с това заглавие е описанието ми в момента !!!преди 3 години си направих отдолу газарииката права тръба с ремус като си махнах катализатора и го подарих първата простотия !!! Втората простотия която направих е че колата ми почна да пърди като дедо ми
и понеже си подарих и гърнето
сега милият ми въпрост към вас е как да си премахна тая система газария БУМ БУМ и колата ми да стане тихичка че вече немога да се чуя с жената въпроса ми е имате ли някфо сервисче да праат гърнета системки безсшумни или ако някои знае оптимално как да си направя колата тиха да пише щото се дразня на тая пръдня пред блока а иначе колата си я обичам
. Единственото място което знаем е на Ал.Стамболииски към западният парк там има такива бол и мисля че на ломско шосе се намираха . Помощ колеги кажете ми как да си успокоя приятелката
. Единственото което знаем е че гърне ми трябва за катализатор от 200 лв няма говора не ми тряя ще тровя София с грешката си за съжеление кажете някои дръг пинис за тишинка моля
Много колеги "резилят" колите си с "китаиски" тунинг. Моля замислете се преди да обезобразите доста добре намислените си от Мюнхен коли! Намери си оригинална генерация в добро с-ние.
Жените биват два вида : 1. Слабички 2. Убавки... И с броя на цилиндрите е подобно ...

///MapTo написа:..."eдно ключе за подгрев" струва 200лв и дали е просто ключе???
В ebay са по 5-10 паунда, тези 200лв. нз от къде си ги измисли!
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3