Питане за музика

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Re: Питане за музика

Мнение от dokie » 21 Юли 2010, 23:49

kraininski написа:ае ся да видим на кой му е по-голяма :D

Абе на Стоян не му е малка... седмицата :mhihi: пък и музиката доста си я бива... на Хай-фай много лесно се усеща разликата в качеството на самата музика... мп3 там просто няма смисъл да се слуша, че смисъла просто се губи... много добре се чуват всички честоти и плътността на звука е страшна... не те удря в главата... просто те пренася в пространството :lalala: :lalala: :lalala:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 22 Юли 2010, 9:31

dokie написа:

Абе на Стоян не му е малка... седмицата :mhihi: пък и музиката доста си я бива... на Хай-фай много лесно се усеща разликата в качеството на самата музика... мп3 там просто няма смисъл да се слуша, че смисъла просто се губи... много добре се чуват всички честоти и плътността на звука е страшна... не те удря в главата... просто те пренася в пространството :lalala: :lalala: :lalala:

Ванка, записах си снощи Deep Purple - Perfect strangers 1984 запис от плоча :shock: , висококачествен, и понеже имам и диск който е направен от мр3, като пуснах този просто ми се зави свят буквално :paranoid: :paranoid: :paranoid: .
Подобен звук скоро не бях слушал, и тотално ми се промени виждането за музиката в колата, било то и оригинална.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 22 Юли 2010, 11:14

_65536_kb_sec_ написа:
dokie написа:

Ванка, записах си снощи Deep Purple - Perfect strangers 1984 запис от плоча :shock: , висококачествен, и понеже имам и диск който е направен от мр3, като пуснах този просто ми се зави свят буквално :paranoid: :paranoid: :paranoid: .
Подобен звук скоро не бях слушал, и тотално ми се промени виждането за музиката в колата, било то и оригинална.

Демек?!
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 22 Юли 2010, 12:24

BULL3T написа:
_65536_kb_sec_ написа:
dokie написа:

Демек?!

Демек ташак !
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible

Мнение от Djelebov » 22 Юли 2010, 14:45

Колеги, дано въпроса ми да не е много далеч от темата , и аз съм с hifi, 10-те говорителя са си по местата, но усилвателя ми го няма и всички кабели в багажника са навързани на 4 канала, запоени и изолирани. Имам BMW CD23 (на него пише е36 кабрио) и запоен за платката AUX (излизащ в пепелника) свързан с Нокиа 5800. Звука е кристален, но докато не увелича малко повече, а баса пък е символичен. Липсата на усилвател ли е проблемът??? Ако да, ще се оправи ли работата, ако сложа 4-канален (уж) качествен усилвател на мястото на оригиналния??
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 22 Юли 2010, 14:55

Djelebov написа:Колеги, дано въпроса ми да не е много далеч от темата , и аз съм с hifi, 10-те говорителя са си по местата, но усилвателя ми го няма и всички кабели в багажника са навързани на 4 канала, запоени и изолирани. Имам BMW CD23 (на него пише е36 кабрио) и запоен за платката AUX (излизащ в пепелника) свързан с Нокиа 5800. Звука е кристален, но докато не увелича малко повече, а баса пък е символичен. Липсата на усилвател ли е проблемът??? Ако да, ще се оправи ли работата, ако сложа 4-канален (уж) качествен усилвател на мястото на оригиналния??

Сложи оригиналния усилвател, навържи го по оригиналната схема, и пробвай пак.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Djelebov » 22 Юли 2010, 15:03

_65536_kb_sec_ написа:
Djelebov написа:...

Сложи оригиналния усилвател, навържи го по оригиналната схема, и пробвай пак.

с този има ли начин да стане, че ми е под ръка (от е36)?:
amp.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 22 Юли 2010, 15:07

да, само буксите трябват :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Djelebov » 22 Юли 2010, 15:10

_65536_kb_sec_ написа:да, само буксите трябват :yes:

Благодаря, ще споделя резултата :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 22 Юли 2010, 16:37

Djelebov написа:
_65536_kb_sec_ написа:да, само буксите трябват :yes:

Благодаря, ще споделя резултата :D

Да пусна ли схемата на свързване? :angel:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 22 Юли 2010, 18:32

Djelebov написа:Колеги, дано въпроса ми да не е много далеч от темата , и аз съм с hifi, 10-те говорителя са си по местата, но усилвателя ми го няма и всички кабели в багажника са навързани на 4 канала, запоени и изолирани. Имам BMW CD23 (на него пише е36 кабрио) и запоен за платката AUX (излизащ в пепелника) свързан с Нокиа 5800. Звука е кристален, но докато не увелича малко повече, а баса пък е символичен. Липсата на усилвател ли е проблемът??? Ако да, ще се оправи ли работата, ако сложа 4-канален (уж) качествен усилвател на мястото на оригиналния??

Колега, щом си с 10-те говоритела оригинално колата не е била със CD23. То няма изходи за усилвател и AUX, но има възможност да бъде направен изход за усилвател. Самия плеар е произвеждан с оптика на SONY и малко му липсва бас. Ако при направата на изходи за усилвател, сигнала се вземе от предусилватела ще се получи най-добре, защото по този начин ще се шунтира крайното стъпало на самия плеар и няма да се получават изкривявания, когато усилваш плеара. Входа (AUX) е добре да се провери как е реализиран. Добре е да си монтираш оригиналния усилвател.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Djelebov » 22 Юли 2010, 19:19

_65536_kb_sec_ написа:Да пусна ли схемата на свързване? :angel:

Ще се оправя, благодаря, имам e34 ETM 95, на pdf, трябва да ми свърши работа :)

stony1 написа:Колега, щом си с 10-те говоритела оригинално колата не е била със CD23. То няма изходи за усилвател и AUX, но има възможност да бъде направен изход за усилвател. Самия плеар е произвеждан с оптика на SONY и малко му липсва бас. Ако при направата на изходи за усилвател, сигнала се вземе от предусилватела ще се получи най-добре, защото по този начин ще се шунтира крайното стъпало на самия плеар и няма да се получават изкривявания, когато усилваш плеара. Входа (AUX) е добре да се провери как е реализиран. Добре е да си монтираш оригиналния усилвател.

Да, радиото не е от е34-ката, беше ми подарък, от е36 '98 кабрио е. Аз съм му слагал AUX-а, следвайки тема от немски форум: кабелите, идващи от оптиката към платката на радиото са обозначени на платката с R+, R-, L+,L-..... От там си запоих стерео букса и добавих 2 кондензатора и 2 резистора, като начина на свързване и "ореантировачни" стойности ми бяха казани от приятел (признавам, просто следвах чертежче и запоявах, без да схващам функцията :roll: , стойностите ги сменях с близки до предните докато се получи горе-долу ). Силата на звука намаля доста, но качеството е перфектно и от Ipod и от нокиата.
stony1, "лесно" ли се свързва вход директно към предусилвателя??
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 22 Юли 2010, 20:45

В тази схема, която си ползвал е описано и как да се направи изход за усилвател, ако я спазиш няма да имаш проблем.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 06 Яну 2011, 14:50

Да раздвижим малко темата. Възстановяването не е спряло :mhihi: само малко бавно става. Та да ви се похваля и да споделя малко - за рождения ми ден си направих едно подаръче:
Изображение
естествено не са без забележки, но са на НЕВЕРОЯТНА цена, а и не се намират често. Сега предстой да ги почистя хубаво с обезмаслител и може и малко с черен матов спрей да ги пръсна. Нз как би изглеждало на пластмасата и мисля да пробвам първо с оригиналните ъгълчета. Тепърва ще се рови за жиците във вратата, че след бърз оглед нещо не ги намирам. Но това ще е когато е малко по топло. Това е за сега. Исках да се похваля :smoke:
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 06 Яну 2011, 15:08

rottweiler написа:.... Тепърва ще се рови за жиците във вратата, че след бърз оглед нещо не ги намирам. Но това ще е когато е малко по топло. ...

Няма кво да ровиш ,жици във вратата няма ;) . Намери си средночестотните говорители за в таблото . Мойте висят на вратите 1 година за красота :)

--------------------------------

Колеги, избягвайте да цитирате целия пост който коментирате :!:
Темите стават излишно дълги и в крайна сметка неразбираеми.

:yes:

tsb_bg

----------------------------

Ще ми са извинявате за по горното :) !
Последна промяна ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ на 06 Яну 2011, 16:39, променена общо 1 път
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

ПредишнаСледваща

Назад към E34