Евентуален проблем със свещи
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Евентуален проблем със свещи
Значи купувам си аз едни свещи NGK Iridium IX BKR6EIX, сменям ги с мойте бошови някакви като не бяха особено захабени и си бяха наред, просто толкова чета за тия иридиум свещи викам да се бръкна с някой лев за такива може пък и наистина да са вълшебни.
Да ама неска ги слага и колата сякаш започна да боботи повече(държа да отбележа клапана за изгорелите газове е за смяна, та от там си боботи по принцип) ама сякаш с тия свещи се влоши ли и аз не знам как да го кажа или си въобразявам нещо ... И започна и да припуква от ауспуха ...
Пък и не усетих особено разлика, пак си пали както си палеше преди, не е почнала да върви повече да кажеш
(не че съм го очаквал, просто мислех, че ще има поне някаква по видими разлика)
Колата е и на газ, но се тества на бензин.
M43B16 е мотора
Да ама неска ги слага и колата сякаш започна да боботи повече(държа да отбележа клапана за изгорелите газове е за смяна, та от там си боботи по принцип) ама сякаш с тия свещи се влоши ли и аз не знам как да го кажа или си въобразявам нещо ... И започна и да припуква от ауспуха ...
Пък и не усетих особено разлика, пак си пали както си палеше преди, не е почнала да върви повече да кажеш

Колата е и на газ, но се тества на бензин.
M43B16 е мотора

- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Re: Евентуален проблем със свещи
Доста хора са се оплаквали от NGK
По другите форуми доста ги хвалят, но май с бмв-тата не седят нещата точно така. Аз затова бих си сложил Бош или Денсо иридиум 

Е аз умувах умувах какви да сложа, викам все пак от завода излизат с NGK, то накрая ще излезе, че съм се минал и ако не се оправи ще ги продавам на загуба и ще взимам денсо 

Еми да кажа само, изолирах клапана за картерните газове и поне вече не тресе и буботи както преди.
Направо много добре работи, не зна от свещите ли е от какво е ама е добре като не бройм, че на студен двигател при рязко подаване на газ забива и не може да ускори :X
Направо много добре работи, не зна от свещите ли е от какво е ама е добре като не бройм, че на студен двигател при рязко подаване на газ забива и не може да ускори :X
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Добре де , сложи си пак старите свещи и виж как ще върви колата .....
Съмнявам се че проблема е в NGK свещите .....
Съмнявам се че проблема е в NGK свещите .....
Не не, аз не съм казвал, че проблема е в свещите за това забиване защото и преди си го имаше и ще го търся от къде е защото смятах, че ще се оправи ама не се.
Просто исках да сложа край на темата и да кажа, че не свещите са били виновни
Просто исках да сложа край на темата и да кажа, че не свещите са били виновни

- vanka7a
- ентусиаст
-
Вземи си купи един клапън на картерните газове, стига с тези интервенции 

- stann69
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Rover Mini Mayfair,1.3,53cc
Поради същата причина и аз смених свещи /NJK/,после стъпково,после дебитомер
и накрая се оказа ламбна сонда
..2 пъти на различни места я закачаха на комп и нищо
Успех..
и накрая се оказа ламбна сонда

..2 пъти на различни места я закачаха на комп и нищо

Успех..
- vanka7a
- ентусиаст
-
stann69 написа:Поради същата причина и аз смених свещи /NJK/,после стъпково,после дебитомер
и накрая се оказа ламбна сонда![]()
..2 пъти на различни места я закачаха на комп и нищо![]()
Успех..
Еее то ламбда, ако се хващаше на комп всеки път щеше да е добре.. В повечето случаи колите да не вървят добре се дължи на ламбдата точно..
Мерси за идеята, ще видя да изнамеря една здрава ламбда и ще видя какво ще стане, мерси 

2 въпроса:
1. От къде ги купи?... ама честно!
2. Ти как ги измисли тези свещи точно за твоята кола?
Разлика във вървежа м/у 2 здрави комплекта свещи не трябва да имаш. Това е инжекционен автомобил с компютърно управление. Той винаги ще пробва да върви по зададените му параметри в ЕКУ-то (ако ти е изрядна колата). Ако са наистина много хубави свещите, разходът ти пада с близо 10ина%, по лични наблюдения.
Ако наистина си купил истински свещи, то оправи си дертовете по колата и се радвай на добрия избор.
Другия вариант са NGK BKR6EQUP, те са каталожните NGK-та за твоя мотор. Или можеш да сравниш пак във всички каталози, които намериш дали са правилните, тези които си купил за твоя мотор. Принципно NGK & Denso в иридиевите серии нямат достигане като качество от друг производител.
1. От къде ги купи?... ама честно!
2. Ти как ги измисли тези свещи точно за твоята кола?
Разлика във вървежа м/у 2 здрави комплекта свещи не трябва да имаш. Това е инжекционен автомобил с компютърно управление. Той винаги ще пробва да върви по зададените му параметри в ЕКУ-то (ако ти е изрядна колата). Ако са наистина много хубави свещите, разходът ти пада с близо 10ина%, по лични наблюдения.
Ако наистина си купил истински свещи, то оправи си дертовете по колата и се радвай на добрия избор.
Другия вариант са NGK BKR6EQUP, те са каталожните NGK-та за твоя мотор. Или можеш да сравниш пак във всички каталози, които намериш дали са правилните, тези които си купил за твоя мотор. Принципно NGK & Denso в иридиевите серии нямат достигане като качество от друг производител.
Е чак чесно
Базикам се, от кристофър от форума който ги внася от САЩ
И той ми ги предложи тези и каза, че са най - подходящите.
А ако за разхода това е вярно няма да е никак зле.

Базикам се, от кристофър от форума който ги внася от САЩ

И той ми ги предложи тези и каза, че са най - подходящите.
А ако за разхода това е вярно няма да е никак зле.
12 мнения
• Страница 1 от 1