ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- kr1sh0
- Потребител
-
- Кара: E91 335d, e46 330cd
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Искам да ви попитам 1 колко литра е вместимостта на маслото на е36 Компакт 1,8Т.И. 143к.с.
2. Колко горе долу струва пълен комплект лайснички за Компакта, че са ми ги свалили
. Мерси предварително!
2. Колко горе долу струва пълен комплект лайснички за Компакта, че са ми ги свалили

- levskifans
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d (150)
- Мечтае да кара: е30 M3
Фаровете за е36 еднакви ли са за всички купета (фаровете еднакви ли са за купе, седан, компакт, комби...) ?
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
levskifans написа:Фаровете за е36 еднакви ли са за всички купета (фаровете еднакви ли са за купе, седан, компакт, комби...) ?

Само инсталацията на компотовия фар е малко по-различна заради вида на крушката (HB3 и HB4), no и тя се пригажда
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
Може ли да се смени разширителното казанче на водния радиатор, без да се демонтира радиатора от колата.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- angrymob
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: стоковица
- Мечтае да кара: Трабант
- Детайли за колата: 13ти БМВ Събор - 1 място
14ти БМВ Събор - 2 място
15ти БМВ Събор - 2 място
Привет, колеги:)
Започвам с редовното извинение ако въпросът вече е задаван, но всеки проблем си има специфики а и аз съм търсил решение, но от до тук прочетеното не намирам такова.
Имам e36 318is със крайно спортно гърне (до него всичко е сток). Въпросното спортно гърне е оригинално, нераждавейка и не мисля да го сменям, но е наистина прекалено шумно (селско) и търся вариант да обезшумя колата без да го сменям или да правя интервенции по него...
Идва ми на ум да се постави резонаторно гърне непосредствено преди крайното, но не знам дали това няма да попречи на газовете, да обърка сондата и тн...
Надявам се някой компетентен мозък да излезе с разумно решение
ПС: Не целя пълно обезшумяване, но поне осезаемо намаляне на децибелите :S Благодаря предварително
Започвам с редовното извинение ако въпросът вече е задаван, но всеки проблем си има специфики а и аз съм търсил решение, но от до тук прочетеното не намирам такова.
Имам e36 318is със крайно спортно гърне (до него всичко е сток). Въпросното спортно гърне е оригинално, нераждавейка и не мисля да го сменям, но е наистина прекалено шумно (селско) и търся вариант да обезшумя колата без да го сменям или да правя интервенции по него...
Идва ми на ум да се постави резонаторно гърне непосредствено преди крайното, но не знам дали това няма да попречи на газовете, да обърка сондата и тн...
ПС: Не целя пълно обезшумяване, но поне осезаемо намаляне на децибелите :S Благодаря предварително
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
angrymob написа:Привет, колеги:)
А катализатор има ли махнат ли е, на негово място имали гърне ако е махнат или е с права тръба?
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Tenata написа:Може ли да се смени разширителното казанче на водния радиатор, без да се демонтира радиатора от колата.
Може, макар и да е малко по-трудно почистването в долният край. При изваждането внимавай да не счупиш нещо по радиатора, казанчето излиза мазно, О-пръстените са като запресовани, в горния край две по-масивни отвертки една срещу друга, прилагаш постоянно усилие и доза търпение и си излиза. Новото казанче с нови О-пръстени.

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- kokobaroko13
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw е36
Иска да попитам за бмв 316 компакт 95 г в скоросната кутия масло декстрон 3 ли да слагам или 2 а ако трябва да долея мога ли да долея малко д2 ако няма достатъчно масло в кутията. Светва ли някаде на таблото че в кутията няма достатъчно масло. А до колкото си спомням последния път беше червеникаво и чисто до преди 3 месеца и ако някои знае някоя марка която със сигорнос ще е качествено маслото или оригинално на бмв да е . А и за деференциала моя не е шпер маслото 75в90 или 75w90 ли да е и каква е разликата или е едно и съшто не съм толкова в час моля да ме извините но имам желание . благодаря ви предварително ...

- hoolie
- Потребител
-
- Кара: служебни кошници
Ако махна предните гуми, много ли е сложно да сваля накладките?? И по какво се познава дали са за смяна, защото нещо почнаха да скърцат спирачките...

- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
за М50Б20 - въпроса ми е, когато се сменя пистовия ремък само паразитната ролка или само обтяжната се сменя ? или и двете 

- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Kambe написа:за М50Б20 - въпроса ми е, когато се сменя пистовия ремък само паразитната ролка или само обтяжната се сменя ? или и двете
Ами забравих като ти отговярям на другите неща на л.с. да ти дам отговор и на този въпрос.
Има два варианта- сменя се всичко,защото при смяната само на едната ролка и нов ремък се увеличава напрежението на старата друга не сменена ролка.
Другия вариант е да се свали просто ремъка и да се видят ролките на око/и ухо

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
hoolie написа:Ако махна предните гуми, много ли е сложно да сваля накладките?? И по какво се познава дали са за смяна, защото нещо почнаха да скърцат спирачките...
За мен не е сложно,обаче щом питаш как да разбереш дали са за смяна

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Пичове скоро сложих скорости от compact 99-та на моето купе, обаче сложих тампони нови но за скоростите на моето купе 96-та, обаче май за тези късните компакти тампоните са други с някаква течност вътре и по сериен номер са други, сега понякога по трудно влиза 1-ва и малко по-добре 2-ра, не е болка за умиране обаче съм малко перфекционист и си мислех дали може да е от тампоните, нищо че са нови но не са за тези скорости/макар че са взаимнозаменяеми/.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
kr1sh0 написа:Искам да ви попитам 1 колко литра е вместимостта на маслото на е36 Компакт 1,8Т.И. 143к.с.
2. Колко горе долу струва пълен комплект лайснички за Компакта, че са ми ги свалили. Мерси предварително!
Точно 5литра-палиш гасиш,изчакваш малко и вдигаш пръчката за маслото и е на 2мм от макс.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
~Мишо~ написа:hoolie написа:Ако махна предните гуми, много ли е сложно да сваля накладките?? И по какво се познава дали са за смяна, защото нещо почнаха да скърцат спирачките...
За мен не е сложно,обаче щом питаш как да разбереш дали са за смянапо-добре иди на сервиз.
Купува си накладки и където и да отиде ще плати 20лв за смяна,за една цигара време и си готов

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ