счупена демферна шайба на вала или верига....?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
счупена демферна шайба на вала или верига....?
Здравейте на всички,противно на съветите на мой познати преди 3 месеца смених купето с е39 тдс,проблеми нямах никакви и се надявам да нямам занапред но вчера както си карах започна един шум и помислих че нещо се е закачило отдолу на колата спрях веднага,нямаше нищо,изфорсирах я леко и тракането се усили.Шума е такъв все едно коляновия вал се удря по картера,над 1400 оборота си трака доста силно,също така замириса силно на изгоряла гума,прибрах я веднага и свалих ремъка основния-когато е свален няма тракане но сложа ли го то започва ремъка беше загрял ролките са добре нямат шумове,алтернатора също е добре тези неща на който е ремъка вс си е ок,мойте съмнения са водна помпа-малко вероятно,верига-вероятно или демф.шайба на колянов вал??????какво мислите вие? а м/у другото не си мени оборотите и си пали префектно....
п.с. ползвах търсачката но точно същите симптоми не открих
благодаря предварително и поздрави
п.с. ползвах търсачката но точно същите симптоми не открих
благодаря предварително и поздрави
- ///MILEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Re: счупена демферна шайба на вала или верига....?
Колега и според мен проблема ти е в демпферната шайба. Като карах преди ТДСка по същия описан начин от теб започна да трака и да клопа, като свалих демпфера беше на сол. За съжаление ТДСа си го хапва демпфрера. Ако е верига ще стърже и няма да може да запалиш на позагряла кола, а водна попма стърже и свири ако съвсем се е размазала. А и това че мирише на гума.... аз поне 90% съм зигурен че имаш проблеми със демпф. шайба.
демферна шаиба е препорачвам ти белгииска 150 лв.оригиналната немска е около 600 лв.
batbambo написа:демферна шаиба е препорачвам ти белгииска 150 лв.оригиналната немска е около 600 лв.
Колега, би ли казал каква марка(име) е тази
белгийската?
- animall
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Влака
и мен ме интересува тая белгииска и от каде мога да я купя ? 

днес я свалих,гумата е на сол....утре или другиген ще взема и ще я слагам,питах за цена няква немска ми препоръчаха на 175лв без отспъпка
- hamann25
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 330xd LCI
Здравей колега каде я провери без отстъпка аз ползвам добра отстъпка в авто+ с удоволствие бих помогнал.
- dmx_525
- Потребител
-
- Кара: E39'97 525 tds M51
- Мечтае да кара: Карал съм X6 искам да го притежавам:))
На колегата" cherepa83" ако позволи един съвет,понеже и аз минах през този проблем.Като сменяш шайбата смени си и амортесиорчето на ремака,той убира вибрациите.И като се прецака, всичко е за сметка на шайбата.Не струва много,100-на лева.Успех 

dmx_525 написа:На колегата" cherepa83" ако позволи един съвет,понеже и аз минах през този проблем.Като сменяш шайбата смени си и амортесиорчето на ремака,той убира вибрациите.И като се прецака, всичко е за сметка на шайбата.Не струва много,100-на лева.Успех
мерси колега,амортисьора ще е следващия месец,някой ако ще си сменя демферната шайба на вала мога да помогна със съвет,темата може да се заключва ако решите
- kudo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Х5 3,0D
- Мечтае да кара: МНООООГО ЯКО BMW
cherepa83 написа:dmx_525 написа:На колегата" cherepa83" ако позволи един съвет,понеже и аз минах през този проблем.Като сменяш шайбата смени си и амортесиорчето на ремака,той убира вибрациите.И като се прецака, всичко е за сметка на шайбата.Не струва много,100-на лева.Успех
мерси колега,амортисьора ще е следващия месец,някой ако ще си сменя демферната шайба на вала мога да помогна със съвет,темата може да се заключва ако решите
Здравейте, за да не отварям нова тема ще пиша тук.Вчера и аз получих същия проблем

Момчета за съжаление сменях демферна шаиба миналата година в сервиз в бургас.Значи предложиха ми оригиналната която както ви казах беше около 600 но в последствие маисторите в сервиза поръчаха от някъде тази белгииската за 150 без слагането.Така и не разбрах от каде я намериха.разбрах само че е за предпочитане пред китаиските и турските.до сега нямам проблеми звук не се чува.Но не мога да ви дам друга информация.Търсете просто белгииската и това е.
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
и аз миналата година като сменях попаднах на оригинална към 400 лв и febi -140 лв.
- chegevara1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 525тдс 99; Е60 545 06
Извинявам се за тъпият въпрос но как да разбера дали имам подобен на вашият проблем (само по едно тракане ли)
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2