рециклиране на рейката ,а след това малък проблем с волана
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
рециклиране на рейката ,а след това малък проблем с волана
Колеги рециклираха ми рейката ама при сглобяването покрай другото ми измъкнали буксата и за датчика за външна температура и знаете -45градуса ,греят огледа и тн това го оправих от под калника ,да ама да ги ....
не обърнали внимание на положението на волана и сега като си карам направо не мога да виждам добре таблото някой да знае лесен начин на завъртане,коригиране само на волана при изправени предни гуми благодаря

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Re: рециклиране на рейката ,а след това малък проблем с волана
Според мен трябва да отидеш на реглаж, на стенд и да ти разхлабят гайките на външните накрайници, и после с завиване/отвиване на вътрешните ( само от ябълковидните болтове да се въртят) да ти позиционират волана... мисля, че не трябва да пипат от самия волан и пръта.
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- hamann25
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 330xd LCI
Имах същия проблем но след стенда всичко си доиде на място.
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
в TIS имаше информация къде се намират белезите на рейката за монтаж,ако не пипана по накрайниците трябва всичко да си дойде на мястото
сега погледнах в тис отдолната страна има белег който трябва да съвпадне с този на пръта при средно положение на волана
ама там има и картинка пък аз нещо не мога я постна
аз също съм я вадил но беше белязана и стана бързо
дано да съм бил полезен
сега погледнах в тис отдолната страна има белег който трябва да съвпадне с този на пръта при средно положение на волана
ама там има и картинка пък аз нещо не мога я постна
аз също съм я вадил но беше белязана и стана бързо
дано да съм бил полезен
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Рейката има белязка, за да не стане да завиваш в едната посока повече, от колкото на другата. На волана и на кормилния прът също има белязка, която трябва да се спазва. Ако и двете белязки съвпадат, един реглаж ще оправи нещата.
При рециклирането най-вероятно са ти свалили и външните накрайници и имаш нужда от задължителен реглаж
При рециклирането най-вероятно са ти свалили и външните накрайници и имаш нужда от задължителен реглаж

Проблема е решен но почна да свети еър бега на таблото ,ходих на баланс и ми свалиха еър бега ,след това издърпаха волана и го нагласиха в положението което трябва да си бъде ,докато извикам да не свалят жиците за еър бега и те свалиха едната и сега го отдавам на това ,рестартирах компютъра ,да ама пак свети ,може би е запаметено като грешка в еепрома на компютъра и не мога без диагностика ,знам ли все пак благодаря на всички за съветите
- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
GEORGBMW написа:... и не мога без диагностика ...
...много ясно, че трябва.
- cls6666
- ентусиаст
-
извинявам се ако прозвучи грубо ама ако в някой сервиз ми извадят айрбага без да са откачили акумулатора следващото което ще направя е да не ходя повече при тях,това означава че въобще не са запознати с техниката и не са моя сервиз
мое мнение че са направили най лесното -сложили са волана на център за да не пипат отдолу ,така колата сигурно завива повече на едната страна
сходимоста не се променя и не дърпа в някоя посока ,но не е на белези
мое мнение че са направили най лесното -сложили са волана на център за да не пипат отдолу ,така колата сигурно завива повече на едната страна

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
cls6666 написа:извинявам се ако прозвучи грубо ама ако в някой сервиз ми извадят айрбага без да са откачили акумулатора следващото което ще направя е да не ходя повече при тях,това означава че въобще не са запознати с техниката и не са моя сервиз
мое мнение че са направили най лесното -сложили са волана на център за да не пипат отдолу ,така колата сигурно завива повече на едната страна :dunno: сходимоста не се променя и не дърпа в някоя посока ,но не е на белези

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- cls6666
- ентусиаст
-
и друго да питам каква е вероятноста да се скъса лентовия кабел при повече завиване на едната страна
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
GEORGBMW написа:Проблема е решен но почна да свети еър бега на таблото ,ходих на баланс и ми свалиха еър бега ,след това издърпаха волана и го нагласиха в положението което трябва да си бъде ,докато извикам да не свалят жиците за еър бега и те свалиха едната и сега го отдавам на това ,рестартирах компютъра ,да ама пак свети ,може би е запаметено като грешка в еепрома на компютъра и не мога без диагностика ,знам ли все пак благодаря на всички за съветите
Добре бе,толкова ли нямате грам технически познания...как може да позволиш на някои за да ти регулира предницата да ти извади волана и да го сложи по средата

- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
GEORGBMW написа:Проблема е решен но почна да свети еър бега на таблото ,ходих на баланс и ми свалиха еър бега ,след това издърпаха волана и го нагласиха в положението което трябва да си бъде ,докато извикам да не свалят жиците за еър бега и те свалиха едната и сега го отдавам на това ,рестартирах компютъра ,да ама пак свети ,може би е запаметено като грешка в еепрома на компютъра и не мога без диагностика ,знам ли все пак благодаря на всички за съветите
Колега, къде ги намери тези дебили?
Като гледам по какви сервизи ходиш, след всеки сервиз влизаш в другия да оправят бакиите на предния.
Не ти ли се струва малко странно?
Ако си от София, прочети темите в началото на сервизния форум, да не се вкарваш в такива филми вече. Там има препоръчани сервизи все пак.
Touring & windsurf club
ех де да бях от София ,от Ст Загора съм а пък то май тук в провинцията няма майстори ,както върви ако отида на още няколко такива може цялото табло да грейне от икони и колата да я гледам като голям камък,иде ми да си купя диагн апаратура и с лаптопа в гаража ,дали ще изчезне тази икона не знам ,пробвах с цялостното ресетване както е описано с откачен акумулатор и изчакване 30 мин контактния ключ и поне 10 км каране пак не ще пустия му бег да изгасне
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
GEORGBMW написа:ех де да бях от София ,от Ст Загора съм а пък то май тук в провинцията няма майстори ,както върви ако отида на още няколко такива може цялото табло да грейне от икони и колата да я гледам като голям камък,иде ми да си купя диагн апаратура и с лаптопа в гаража ,дали ще изчезне тази икона не знам ,пробвах с цялостното ресетване както е описано с откачен акумулатор и изчакване 30 мин контактния ключ и поне 10 км каране пак не ще пустия му бег да изгасне
Аз ти се чудя,защо изобщо си им дал да ти свалят волана за да ти направят реглаж на предницата?!!? Толкова ли не си виждал и чувал как става?

GEORGBMW написа:... почна да свети еър бега на таблото ...
... пробвах с цялостното ресетване както е описано с откачен акумулатор и изчакване 30 мин контактния ключ и поне 10 км каране пак не ще пустия му бег да изгасне
Грешки свързани с AIR BAG-a се чистят само с диагностика ...
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2