схема на охладителна система на М50В20
Модератор: Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
схема на охладителна система на М50В20
Здравейте колеги,
Много ще се радвам, ако някой има (е изнамерил от някъде) схема (чертеж, картинка, скица) на пътечките на охладителната система в главата на М50В20.
Рових няколко минути (само
) в свободното интернет пространство и разбрах, че така излизат само бошлаф приказки
Допълнително, ако някои има опит да сподели с картинка точно от къде най-често се пукват тез дългучи.
Благодаря предварително на отзовалите се.
Поздрави,
Д
П.П.: Нарочно не давам подробности за моята ситуация за да не разводним темата... иначе темата трябваше да се казва "12:01... отново"
Много ще се радвам, ако някой има (е изнамерил от някъде) схема (чертеж, картинка, скица) на пътечките на охладителната система в главата на М50В20.
Рових няколко минути (само

Допълнително, ако някои има опит да сподели с картинка точно от къде най-често се пукват тез дългучи.
Благодаря предварително на отзовалите се.
Поздрави,
Д
П.П.: Нарочно не давам подробности за моята ситуация за да не разводним темата... иначе темата трябваше да се казва "12:01... отново"

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Re: схема на охладителна система на М50В20
http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/Sedan/Europe/520i-M50/LHD/M/1992/may/browse/engine/cooling_system_water_hoses/
Защо ти са тия пътечки, свали главата и ще ги видиш в какво състояние са.
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Stanchev написа:"проблемът 12:01" е в таблото....
Здрасти Иво. Пробвах с друго табло - същата работа.
NikiNikolov написа:http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/Sedan/Europe/520i-M50/LHD/M/1992/may/browse/engine/cooling_system_water_hoses/
Благодаря Ники за схемата. Маркучите вече на сън да ме бутнеш и ги чертая.
Свалянето и по-специално връщането на главата на мястото ще ми струва 600 лв. Просто няма да си позволя да я върна просто така и ще почна по ред...
Защо ми трябват пътечките?
Ето историята:
1. Радиатор - на 3 години Behr, миналата година изваден, почистен, измит от вътре и от вън. Няма течове. Капачката от Варна Карс преди 1 година.
2. Виско - на 1 година Behr, чува се достатъчно ясно.
3. Термостат - на 1 година Behr, на 80 градуса!
4. Водна помпа - на 1 година (

5. Ремък - на 1 година.
6. Ролка - на 1 година.
7. Обтегач - на 1 година.
8. Антифриз - на 1 година FUCHS в пропорция по книгата 4.4:6.6
9. Перката е с много пера.
1 година = 7000 км.
10. В радиатора на парното течове няма, нито в О-рингите. Отворено и проверено.
11. Видими течове никъде.
Резултата:
1. Маслото - хубав тъмен цвят (нито светъл, нито черен) за 5000 км. Спаднало с 1/3.
2. Антифризът - цветът не променен от наливането. Нивото е спаднало точно със 100 мл за точно 5000 км

3. Маркучите с перфектна твърдост.
4. Въздух няма.
5. Температурата 11:59999 при нормално каране, независимо от жегите и на климатик.
6. Температурата 12:01 при изкачване с ниска скорост и при продължително маневриране за паркиране. При изкачване с висока скорост успява да се задържи на 12:00, но на равното като сваля оборотите и оп 12:01 и след 100-тина метра връща се на мястото си.
Размислите:
Спадането на антифриза + топлото + обслужената охладителна система говори за пукната глава или издухана гарнитура.........
Добре де, ама къде е пробива, като нито меши маслото, нито надува маркучите, нито пуши грам...
Ей това искам да разбера!
Поздрави,
Д

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Има един маркуч който е отзад на главата,провери ли дали не сълзи от там по малко,и по точно гарнитурката която се намира там,и да се изпарява без да можеш да го видиш.
№4 на схемата http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... hed_parts/
- Diavollo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 520i
Дамяне, и аз съм с много подобен, да не кажа идентичен проблем.
Накратко, преди година е направено основна ревизия на охладителната система. Сменени са водна помпа, термостат, перка, виско, антифриз. Само радиаторът не съм сменял.
Без значение от външната температура и дали е пуснат климатика или не съм забелязял следното:
При пътуване извън града, стрелката се задържа на 12.00. Проблемът е, че веднъж качи ли на 12.01 - няма падане докато не изстине по естествен път.
Дори и зимата при -10 градуса външна температура ситуацията бе същата.
Сега като прочетох поста ти се сещам, че и при мен преминаването от 12.00 на 12.01 се получава обикновено при изкачване (по сериозно натоварване на двигателя).
До момента се успокоявах с обяснението, че понеже климатикът ми е слаган допълнително имам две перки за климатика вместо 1, като едната не работи и при пуснат климатик половината ми радиатор остава без допълнително охлаждане. Явно не е в това причината...
Междувременно си търся 10" (десет инчов) вентилатор, за да си сменя изгорелия...
Поздрави!
Накратко, преди година е направено основна ревизия на охладителната система. Сменени са водна помпа, термостат, перка, виско, антифриз. Само радиаторът не съм сменял.
Без значение от външната температура и дали е пуснат климатика или не съм забелязял следното:
При пътуване извън града, стрелката се задържа на 12.00. Проблемът е, че веднъж качи ли на 12.01 - няма падане докато не изстине по естествен път.
Дори и зимата при -10 градуса външна температура ситуацията бе същата.
Сега като прочетох поста ти се сещам, че и при мен преминаването от 12.00 на 12.01 се получава обикновено при изкачване (по сериозно натоварване на двигателя).
До момента се успокоявах с обяснението, че понеже климатикът ми е слаган допълнително имам две перки за климатика вместо 1, като едната не работи и при пуснат климатик половината ми радиатор остава без допълнително охлаждане. Явно не е в това причината...
Междувременно си търся 10" (десет инчов) вентилатор, за да си сменя изгорелия...
Поздрави!
Всичко, което не ме убива ме прави по-силен!!!
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
Твоя варел дизел ли е ?
- Diavollo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 520i
не, бензин, ама си го ръчкам на обикновена газ...
т.е. с обикновена газова съм

Всичко, което не ме убива ме прави по-силен!!!
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
работата малко педантска с това 12.01,хеле на тия многогодишни тоалетни.ама смени и темп датчика на главата,па после, ако е същата работата и имаш възможност,закачете я и покарай така и следи положението на стрелката и показанието на компа.
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Moмчета, не се филмирайте толкова!
Първо - когато бях със старото табло като на М20 стрелката винаги ми беше на 12 без една... сложих таблото от 2.5 и винаги е на 12:01... купих чисто нов t* датчик и пак си седи на 12:01... няколко човека ми казват че това е от таблата.
Имам няколко човека приятели с 320-ски Е36, на всичките им седят на 12:01.. имам и приятел с 318 на него само на 12:00 му стои...
А имам друг познат който повече от година си караше колата на следващата бяла преди червеното... веднъж ми звъня да ходя да го видя че светнала червената лампа и колата угаснала... нямаше никакъв антифриз в казанчето - каза че не е наливал никога нищо там... колата си истина-наляхме антифриз и от тогава вече една година си кара и няма дертове...
А Ние тука се вкарваме във филма заради някакви дреболии...
Дамяне, карай си колата и не си пълни главата излишно с проблеми. Това което обясняваш е в рамките на допустимата грешка... За седмица колко антифриз наливаш?
Първо - когато бях със старото табло като на М20 стрелката винаги ми беше на 12 без една... сложих таблото от 2.5 и винаги е на 12:01... купих чисто нов t* датчик и пак си седи на 12:01... няколко човека ми казват че това е от таблата.
Имам няколко човека приятели с 320-ски Е36, на всичките им седят на 12:01.. имам и приятел с 318 на него само на 12:00 му стои...
А имам друг познат който повече от година си караше колата на следващата бяла преди червеното... веднъж ми звъня да ходя да го видя че светнала червената лампа и колата угаснала... нямаше никакъв антифриз в казанчето - каза че не е наливал никога нищо там... колата си истина-наляхме антифриз и от тогава вече една година си кара и няма дертове...
А Ние тука се вкарваме във филма заради някакви дреболии...
Дамяне, карай си колата и не си пълни главата излишно с проблеми. Това което обясняваш е в рамките на допустимата грешка... За седмица колко антифриз наливаш?
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
Дж-я е прав, нещо се филмираш, ако си купил колата с този ефект, може и таблото да е сменяно.
LiTtLeRoCk написа:Има един маркуч който е отзад на главата,провери ли дали не сълзи от там по малко,и по точно гарнитурката която се намира там,и да се изпарява без да можеш да го видиш.

ПЪРВАТА капка оттам пада в/у изпусквателя,не само се забелязва,а такива като тебе моо си помислят,че са им прегряли чистачките

Последна промяна ivan. на 21 Юли 2010, 17:03, променена общо 1 път

by ''kompleksa''
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
ivan. написа:LiTtLeRoCk написа:Има един маркуч който е отзад на главата,провери ли дали не сълзи от там по малко,и по точно гарнитурката която се намира там,и да се изпарява без да можеш да го видиш.
![]()
![]()
отзад
![]()
там каква гарнитурка има бре(съвсем приятеско)
Номер 4 бре

LiTtLeRoCk написа:ivan. написа:LiTtLeRoCk написа:Има един маркуч който е отзад на главата,провери ли дали не сълзи от там по малко,и по точно гарнитурката която се намира там,и да се изпарява без да можеш да го видиш.
![]()
![]()
отзад
![]()
там каква гарнитурка има бре(съвсем приятеско)
Номер 4 бре
кой бре тоя 4 номер .......кога испуска де-това исках да кажа

п.п
тоя подпис в червено вземи го вади в мааалата

и те моля не пиши в е34

аз се мъча да върна разбиращите хора,а неразбиращите се правят на............
а така дано си ми проследил мисълта
п.п ся от зелени требва да звъмнна лично на ДАМЯН ,за да му кажа какво мисля-така ли

иииииииииииииииииии/////////////////////?????????????????????/
-----------------------------
Колега от първото п.п надолу поста ти и държанието ти към колегата LiTtLeRoC е недопустимо и не ти е за пръв път

Има правила за подписа, има права и правила за писане по форумите които, колегата не е нарушил и най-малкото е неуместно ти да го коментираш

За пореден път те МОЛЯ да се държиш прилично и не мисля да продължавам да толерирам това

tsb_bg
Последна промяна tsb_bg на 21 Юли 2010, 17:34, променена общо 3 пъти
Причина: Поредна проява на пълно неуважение от страна на ivan.
Причина: Поредна проява на пълно неуважение от страна на ivan.

by ''kompleksa''
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-

Ами кога изпуска,със времето малко или много всяка гарнитура изгаря и почва да изтърва.
п.с Има хора които могат да ми кажат дали да си махна подписа или не.
Форума не ти е собственост,за да казваш кой ще пише тук и кой не!Правиш си отделен форум и там допускаш само когото решиш!
Взе да се държиш много нагло,арогантно напоследък което не ти прави чест.
Не мога да разбера какъв ти е проблема на теб.
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2