Кой заден лагер вие - ляв... десен?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Кой заден лагер вие - ляв... десен?

Мнение от dokie » 19 Юли 2010, 20:14

При движение над 50-60км/ч се чува едно особено виене, което би трябвало да е лагер... не мога да определя от коя страна е със сигурност... струва ми се отдясно, но...
Четох из темите... вдигнах колата на крик, въртях на ръка... и отдясно и отляво няма виене (е то и оборотите са много ниски на ръка :mhihi: ) но сякаш се усеща едно като тракане/вибрацийка... но се усеща и от 2-те страни... дали отдясно е по-силна ... пак субективно... колелото не помръдва на никъде... дърпах, бутах, усуквах... щях да бутна колата от крика, но не.... как да разбера кое е (приятел ме посъветва да напръскам с ВД, ама нямах време да разглобявам толкова)...
Не знам при дифа какво е положението, но няма течове... да не се окаже нещо при него...
Ако се определи като лагер... имам оферти за SNR, Meyle... SNR-чето май е френско... предполагам ще свърши работа... или да си търся FAG, SKF?

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Re: Кой заден лагер вие - ляв... десен?

Мнение от kirililiev » 19 Юли 2010, 20:36

качваш някой на задната седалка и правиш десни и леви завои.ако вие на десен завой е ляв лагер,ако вие на ляв е десен.ако не се увеличава виенето може и да е диференциал.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 325 ТД

Мнение от matros » 19 Юли 2010, 21:12

kirililiev написа:качваш някой на задната седалка и правиш десни и леви завои.ако вие на десен завой е ляв лагер,ако вие на ляв е десен.ако не се увеличава виенето може и да е диференциал.

Точно.Не е нужно да качваш никой друг,ти сам ще го усетиш.Ако е лагер(освен) ако не са заминали и двата едновремено :mhihi: в завои се усеща най добре.

ентусиаст
Аватар

Мнение от dokie » 20 Юли 2010, 0:09

знам го това със завиването... не усещам промяна, дори аз се возих отзад и пак не мога да установя... утре ще пробвам по-грубо завиване... не ми харесва тази работа... поне дифа не е шпер, та няма много пари да отлетят :)

Бобо Дебелия
Аватар
Кара: E30/E36/E34

Мнение от methanol » 20 Юли 2010, 0:39

Ако е диференциал при подаване/пускане на газта и отцепване със съединител трябва да има промяна на шума до пълно изчезване. :have one:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 20 Юли 2010, 0:56

И като пробваш кой от двата лагера е си намери по продължителни завои и влез по-мъжки,за да сведеш натоварването върху даденото колело до минимум.И аз имах силно виене от отзаде и единствено като обикалях кръговото по-засилен спираше.
Изображение
8.32

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 20 Юли 2010, 9:33

А някой може ли да каже каква е ориентировъчно цената на този лагер, понеже е ясно, че няма да се вземе от М Кар за 120лв.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 20 Юли 2010, 10:20

Колега давам ти съвет, който е добре да изпълниш, преди да си почнал ремонтите /разбира се, ако не си го направил вече/- При мене беше се появило същото преди време, за Е34-ка става въпрос. Правих завои разни, въртях се кат диф петел, вие ли вие, чудене голямо падна- диф ли ще прпавя, лагери ли ще сменям......... а то се оказа.............. :shock: гумите :shock: Смених задните джантни с на един колега и -........... неговата почна да вие :mhihi: А видимо на гумите им нямяше нищо?? И отидоха в небитието.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Мнение от \MITETO\ DSB » 20 Юли 2010, 11:03

dj_ennsy_1 написа:А някой може ли да каже каква е ориентировъчно цената на този лагер, понеже е ясно, че няма да се вземе от М Кар за 120лв.

Аз го взех за 40лв.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от dokie » 20 Юли 2010, 11:10

Ами ще взема да сложа 2 от зимните само за пробата... след големите завои :mhihi: разбира се... че на тази жега да не ги поопека...
За цени - 60-70лв на SNR комплект с гайка и другите дреболии..., към 40лв на Meyle... и към 110лв някакъв с К..... ама какъв точно бе не помня...от местното магазинче за лагери, ама ми стана лошо и не съм запомнял... бил оригинален...може като гледам от М Кар за 120 :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds
Мечтае да кара: MIG29

Мнение от jogr » 20 Юли 2010, 13:00

Колега и аз имам същия проблем като при теб. Замислям се и аз за лагер, защото като возя някой отзад ми казва, че виело отдясно (това обаче на прав път без завои?). Интересното е, че като дам газ виенето изчезва или поне не го чувам (все пак тдс карам :) ). От няколко мнения по-нагоре стигам до извода че и дифа може да е тръгнал....? Май ще трябва да си поиграя след морето :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 525i

Мнение от Maratilov e34 » 20 Юли 2010, 18:54

КОлега наи точния начин е на подемник вдигашя вклучваш трета оскорияваш до 100км и исклучваш отскорост тогава един триабва да слуша колелетата от зад естествено човека триябва да е малко в час сас нештата почавасе едно доста голамо ручене повиарваи ми нема начин да него осетите ако е лагер аз в сервиза които работия само така ги провериявам и ниямам пропоск до сега успех.
И един мармот завиваше шоколада в калници от Опел

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 20 Юли 2010, 21:26

@dokie,

то немотия, ама ако ще я караш колата повече време и няма да я продаваш скоро, ако си свел нещата до лагер, смени ги и двата. хем няма да се чудеш кой е, хем ако е левият, няма да правиш десният скоро след това и обратно.

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 20 Юли 2010, 22:35

Ако не си с шпер, къв проблема да наслагаш трупчета пред гумите, да я вдигнеш отзад от едната страна, да седнеш вътре и да "тръгнеш" (ама по-плавно). Въртящият момент отива към колелото, което е във въздуха, така че няма страшно. Пробваш с едната страна, после с другата и разбираш кой лагер вие.

ентусиаст
Аватар

Мнение от dokie » 20 Юли 2010, 23:48

След доста километри и тестове стигнах до следното заключение. Вие повече, ако има човек отзад (отдясно :mhihi: ). Завивайки наляво - намалява, надясно - засилва, нооо... човека отзад пък казва, че при завой надясно (когато вие по-силно) се чува виенето повече отдясно... а би трябвало да е левия лагер... ще я вдигам май на трупчета за още тестове... или още малко да засили и ще го хвана :bang:
ПС: то немотия... ама ако подкарам наред не мога да смогна изобщо... има ли пари всичко ще сменя, ама и дали ще намеря качество :dunno:

Следваща

Назад към E34