ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ

Мнение от Bexim » 19 Юли 2010, 9:39

стефан13 написа:Колеги,наколко въпроса

Това са въпросните тампони на Масферсона, с лагери в тях. Аз взех такива на ШВАГ за около 40-50лв бройката, не помня с точност.
Маркучите не трябва да са баш меки, все пак системата е под налягане, в зависимост от двигателя - 1.4-2.0 бара някъде.
За крика наведи се под колата, те си личат гредите. Само гледай да не подпреш на калника (предния), че там е по-слабо и може да се изкриви нещо. Ако сложиш и трупче над крика, да се разсее натиска, може и на ръбчето дето се сливат прага и шасито, аз така я вдигам.
За температурата - не знам, бих залжил на проблем с тоците, но не мога да съм сигурен. Нека и други се изкажат по въпроса.
С това мога аз да бъда полезен, успех!! :yes:
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от стефан13 » 19 Юли 2010, 12:35

Мерси колега!Имам едно потропване което ме дразни,и май ще да е от там(другото е правено по предницата).За трупче не ми дойде идеята :yes: ,по скоро да си търся оригинален крик .,
Ще погледнем и датчика за температурата.Да попитам също,чета че е препоръчително да се сменят водната помпа и термостата при автомобил на старо превантивно?!Какво ще посъветвате?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 19 Юли 2010, 13:17

Ако си държи температурата по средата, както си трябва, по-добре не пипай (това е моето мнение, не обременявам останалите с него :mrgreen: ).. Но си следи уреда де (на мен ми е навик, че всяка кола, която съм имал ми е загрявала малко или много, по бмв-то всичко е ново - виско, термостат, антифриз, радиатор, таблото го прегледах за отечки) и пак вдига два-три мм над средата и аз вече на знам от какво е..) Последно остана водната помпа, ама тия дни ще я тествам, да видя дали това загряване е от нея... Та за мен извода е, ако си седи на средата - не пипай. А ако сменяш, сменяй с оригинални части - водна помпа с метални лопатки - задълже!
ПП Относно потропването, аз съм сменил 100% предницата и пак потропва нещо (малко и в дупчести улици) и направо съм побеснял, не мога да го проследя от къде е, рейка смених, уж с по-нова(уж накрайниците и те били в добро здраве), пак тропа, сега виня едно от кормилните карета, ама пак не съм на 100% сигурен дали е от него, а ми писна да давам пари залудо и сега за сега карам така, макар и да ме дразни..
За тампоните, свали капачките отгоре, върху амортисьора, при отнворен капак, клатейки колата нагоре надолу и гледайки в дупката (там се вижда лагера на макферсона) ще разбереш дали там ти е проблема.. :yes:
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от стефан13 » 20 Юли 2010, 0:40

Ха,ха,колега,хубаво е да знае човек че не е сам :yes: Няма да пипам за сега повече,че да не стане обратното!Случайно някой да е пробвал да измери оставащото количество в резервоара примерно с канап и малка тежест?Датчика нещо не работи..,

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 20 Юли 2010, 1:01

абе какви канапчета ;)
отправната точка за тоз проблем е капачето за горивната помпа под задната седалка.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от стефан13 » 22 Юли 2010, 15:48

Колеги,къде е монтирана бензиновата помпа на Е30-се,316и,90г?Motronic,по-стара система,вътре,L-jetronic,по-нова,вънка!?Та 90г би трябвало да е с външна,по пътя на "логиката" :shock:

Извинявам се,колегата е написал по горе,под седалката...,демек външна?

ентусиаст
Аватар
Кара: e60 e30 turbo

Мнение от ///ivanE30 » 22 Юли 2010, 15:53

вътрешна трябва да ти е оргинално :yes: търси я под задната седалка
bedrock city racing

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от стефан13 » 22 Юли 2010, 15:57

Мерси!Сега вече ще погледна :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от стефан13 » 23 Юли 2010, 22:47

Колеги,къде отиват тез маркучи от резервоара,който влизат в купето?Къде да търся оттеклата се мръсотия през дупката евентуално..? :kuku:
И може ли да се кара без предпазителя известно време?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар
Кара: чайник

Мнение от sas_88 » 23 Юли 2010, 23:07

стефан13 написа:Колеги,къде отиват тез маркучи от резервоара,който влизат в купето?Къде да търся оттеклата се мръсотия през дупката евентуално..? :kuku:
И може ли да се кара без предпазителя известно време?

Над резервоара отиват.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от стефан13 » 31 Юли 2010, 22:36

Колеги.Днес свалих централното табло,тъй като датчика на температурата от време на време подскача и кат го чукна се оправя!Та не можах да намеря нищо за почистване и като сглобявах синята пластмаса забелязах че от страната на бензиновият датчик от зад има една гайка с шайба,а от другата страна до температурата само легло(без шайба и гайка).Та реших да я преместя към температурния датчик и бензиновият отказа,демек почна да отчита пълен резервоар!Та трябва ли да има и от двете страни тез гайки с шайбите?Дано съм обяснил горе долу понятно :dunno:

пияния майстор
Аватар
Кара: на мастика с айрян
Мечтае да кара: е30 М3

Мнение от remaka » 02 Авг 2010, 9:59

треее да ги има гайките и 2те и трее да са добре стегнати!!!!!!
Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност :)
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи :)
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30-ката да си пали джапанките
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от JoRkAtA_pld » 02 Авг 2010, 21:22

Колеги имали някакъв ефект от тези добавки за прочистване на дюзи, или най-добре да се свалят?
My E30
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на 15''ки
Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L

Мнение от biem_w » 02 Авг 2010, 22:07

JoRkAtA_pld написа:Колеги имали някакъв ефект от тези добавки за прочистване на дюзи, или най-добре да се свалят?

ефекта е колега,че като се научи една кола на добавки после вария,печи я тя пак ще си иска добавка задавърви като трябва.
Чистят се само на ултравиолетова вана :yes:
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30-ката да си пали джапанките
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от JoRkAtA_pld » 02 Авг 2010, 22:21

Благодаря, ще се свалят значи.
My E30
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E30