Вертикален луфт в задните колела
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- drebenj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 coupe 98г.
- Мечтае да кара: ///М
Вертикален луфт в задните колела
Здравейте колеги. Искам да Ви попитам дали е нормално следното:
като вдигна колата \е39 седан\ на крик без да свалям гумата има вертикален луфт. Цялото колело мърда като го хвана горе и долу и го размърдам ?!?! А като го хвана от ляво и дясно и го размърдам - няма луфт...
Казаха ми, че е от маслените тампони на задния мост... възможно ли е ? Да не се окаже, че са здрави и така да си ги сменям
като вдигна колата \е39 седан\ на крик без да свалям гумата има вертикален луфт. Цялото колело мърда като го хвана горе и долу и го размърдам ?!?! А като го хвана от ляво и дясно и го размърдам - няма луфт...
Казаха ми, че е от маслените тампони на задния мост... възможно ли е ? Да не се окаже, че са здрави и така да си ги сменям

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Re: Вертикален луфт в задните колела
ми колега, някой да клати, пък ти си виж от къде ти е луфта

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- I.V.G.
- младши ентусиаст
-
- Кара: E-39TDS
- drebenj
- кандидат ентусиаст
-
I.V.G. написа:това ли е колега;http://www.youtube.com/watch?v=bBFzP4ILA0s
Не съм сигурен, но мисля, че е това...
Направи ми впечатление вчера, когато смених шарнири с носачи на задния мост. Преди да ги сменя, имаше хоризонтален луфт. Сега го няма, но се появи вертикалния

- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Колега смяняй ги буренцата (маслените тампони). Имах същия проблем с луфта и носенето на задницата, от тях е. След смяна и реглаж при мене всичко е ток.
- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
dbanchev написа:Колега смяняй ги буренцата (маслените тампони). Имах същия проблем с луфта и носенето на задницата, от тях е. След смяна и реглаж при мене всичко е ток.
Колега би ли споделил от къде и за колко пари ги взе , а също и колко струваше смяната ?
П.С Някой вземал ли е от колегата laviatan и да сподели дали са хубави !?? Той продава Lemforder .
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Sesko написа:dbanchev написа:Колега смяняй ги буренцата (маслените тампони). Имах същия проблем с луфта и носенето на задницата, от тях е. След смяна и реглаж при мене всичко е ток.
Колега би ли споделил от къде и за колко пари ги взе , а също и колко струваше смяната ?
П.С Някой вземал ли е от колегата laviatan и да сподели дали са хубави !?? Той продава Lemforder .
Аз взех от него преди 4 месеца за 70 лв двете и за сега нямам проблем.За смяната ми взеха 30 лв пак за двете
- minkoM3
- кандидат ентусиаст
-
колега вертикалния луфт е от резбови втулки а хоризонталния е от тампоните,имах същия проблем,но ако смениш само тампоните ще си остане
успех

- mitkofriz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 tds 98'
и аз скоро сменях тампони и стана така много нестабилна задницата
даже тъкмо се канех да ходя да правя рекламация на сервиза а то какво било да го ева,смених дори и амортесьорите заради това(единият беше леко омаслен).
някой ако може да ги покаже кои са точно да отивам да взимам и да сменям.
Между другото на мокро по магистралата доста ми поднесе на два пъти дали е въжможно да е от тези буренца?
даже тъкмо се канех да ходя да правя рекламация на сервиза а то какво било да го ева,смених дори и амортесьорите заради това(единият беше леко омаслен).
някой ако може да ги покаже кои са точно да отивам да взимам и да сменям.
Между другото на мокро по магистралата доста ми поднесе на два пъти дали е въжможно да е от тези буренца?
- karnak
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Boeing
На схемата номер 2 шарнирна втулка.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна karnak на 22 Юли 2010, 21:55, променена общо 2 пъти
- mitkofriz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 tds 98'
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Други впечатления от буренцата на Левиатан-а има ли ? Като сложих 17-ките ми се струва, че е малко разкрачена задницата, та и аз съм за смяна 

- drebenj
- кандидат ентусиаст
-
minkoM3 написа:колега вертикалния луфт е от резбови втулки а хоризонталния е от тампоните,имах същия проблем,но ако смениш само тампоните ще си останеуспех
Вертикалния луфт изчезна като смених маслените тампони, които се избиват и се слагат на преса. А хоризонталния изчезна при смяната на задните носачи. Първо смених носачите, изчезна хоризонталния луфт, появи се вертикалния, смених и тампоните, минах преден и заден мост, понеже и волана мръдна на едната страна леко и колата сега е "топче".

- I.V.G.
- младши ентусиаст
-
- Кара: E-39TDS
Аз от зимата съм с Лемфъордер буренца от колегата-няма проблеми и цената е хубаваspacepl написа:Други впечатления от буренцата на Левиатан-а има ли ? Като сложих 17-ките ми се струва, че е малко разкрачена задницата, та и аз съм за смяна
14 мнения
• Страница 1 от 1