мирише на бензин в купето

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: мирише на бензин в купето

Мнение от fastv6 » 02 Апр 2010, 17:45

Да не да ти е спукано някое гърне отдолу, пак е възможно да ти мирише на бензин.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги да цирикат!!!
Мечтае да кара: НЛО

Мнение от kapi_88 » 13 Май 2010, 12:53

скобите са най 4естия броблем за миризмата а сащо може и да скасали марку4ите
Правило №1: Никога не променяй условията на сделката. Правило №2: Не използвай имена. Правило №3: Никога не надничай в опаковката.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 13 Май 2010, 13:34

Аз имам идентичен проблем ,но не мирише на суров бензин ,а на запъртъци.Интересното обаче е следното.Когато се кача в колата и запаля не мирише ,но отворя ли прозореца веднага мирише много силно.Мислех ,че изтича газ от някъде ,понеже карам на газ ,но тя не мирише на запъртъци.Като вдигна капака няма никаква миризма ,нито в багажника мирише ,където е газовата бутилка.Възможно ли е от изпускателната система да влизат газове в купето?Напоследък забелязвам ,че колата леко си промени звука ,и ми се струва ,че има дупчица по изпускателната система.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги да цирикат!!!
Мечтае да кара: НЛО

Мнение от kapi_88 » 13 Май 2010, 14:50

ами възможно е колега щом от никаде другаде неусещаш мириз явно е от там
Правило №1: Никога не променяй условията на сделката. Правило №2: Не използвай имена. Правило №3: Никога не надничай в опаковката.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 13 Май 2010, 15:03

KUM4o написа:Аз имам идентичен проблем ,но не мирише на суров бензин ,а на запъртъци.

Ако имаш катализатор , не е лошо да го махнеш - дошло му е времето щом мирише на "запъртъци" :idea:

Иначе по въпроса на колегата пуснал темата ....

1.Маркучите пов всмукателния колектор - Проверяват се скобите от двата края на маркучите ( единия край от към колектора , другия край на маркучите е към горивните тръби , които минават под купето ... Мястото на свързване на маркуча с тръбите е близо до преден ляв носач , точно на извивката на купето ...).
2. Маркучите от горивната помпа (единия край на маркучите е към помпата и втория нивомер , а другия е пак към горивните тръби , вижда се къде маркуча се свързва с горивните тръби , като се легне под колата от към лява задна гума ... ).
3. Дупки по гнерацията

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320д

Мнение от giggs_11 » 13 Май 2010, 23:59

при мен миризмата идва някъде отзад,мирише на суров бензин при положение че карам в този момент на газ,единственото което мога да кажа ,знам че няма никаква логика ,но като пусна климатика или парното и миризмата веднага изчезва...........и това ако не е загадка?!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW-to nastrani

Мнение от diqn_bs » 19 Юли 2010, 11:32

здр колеги немога и немога да отсраня този проблем мирише и мирише прегледах всички маркучи отпред при двигателя здрави са прегледах маркучите под седалките здрави стегнати всичко и мирише и мирише явно така ще си карам .обаче има нещо друго като махна седалката и отдолу са двата капака и има две гумени тапи те нз за какво служат но едната ми липсва дали може нещо от там да е но просто няма логика щото мирише на суров бензин не на изгорели газове. :banghead: :banghead:
Българска ДРИФТ Федерация
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 19 Юли 2010, 13:43

Ами колега, запали колата и виш дали не църка от някаде бензин :) На един приятел с 525 само като му отворих капака, защото ми миришеше на бензин и видях как си църкаше направо един маркуч :mhihi: Огледай я по-обстойно ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW-to nastrani

Мнение от diqn_bs » 19 Юли 2010, 13:55

гледах ги колега при запален двигател всички маркучи просто от никаде няма теч.
Българска ДРИФТ Федерация
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от robbiewww » 19 Юли 2010, 23:26

diqn_bs написа:гледах ги колега при запален двигател всички маркучи просто от никаде няма теч.

аз имах наскоро такъв проблем - оказа се спукано и изгнило гърне - смениха го с ново и сега е перфе

Предишна

Назад към E36