Подръжка на кожен салон?!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Re: Подръжка на кожен салон?!

Мнение от El Diablo » 18 Юли 2010, 0:11

След седмица и половина, почти попи крема.. наистина прекалих с крема :) но ми идва и мисълта, че преди да ползвам крема, съм запечатал кожата с препарата на МА*ФРА наистина е много добър явно.. щом толкова време попива кожата, значи е запечатана?.... И сега не знам дали има ефект от крема или просто му е трябвало бая време да изветрее от слънцето.

Задължително е преди да ползвате препарат за запечатване на кожата, да е изчистена перфектно..

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 18 Юли 2010, 0:45

BMW-E39 написа:Nikolay86 салона ми е Individual

За пореден път се убедих, че няма по-добър препарат от един с които мажат салоните по автомивките.. на MA*FRA е препарата.. страшен !:) Запечатва кожата перфектно.. уникално седи и на черен кожен, и на сегашния..

...колега , какво ще рече ,,запечатване на кожата,, , защото моя салон го мазах миналия ден с едно мазило за кожа и малко трудно попи /два дена/ , но попи ! Та сега си мисля , да не би и моя да е бил ,,запечатан,, ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 18 Юли 2010, 10:07

nightdriver написа: ...колега , какво ще рече ,,запечатване на кожата,, , защото моя салон го мазах миналия ден с едно мазило за кожа и малко трудно попи /два дена/ , но попи ! Та сега си мисля , да не би и моя да е бил ,,запечатан,, ?

Ми колега според мен..Запечатка трябва при нанасяне да образува някакъв полиращ филм,който да седи като "лак" върху кожата,а именно съвсем тънък "филм"..Този 'филм"не позволява да се замърсява директно кожата и би трябвало да седи лъскаво,докато не отстраниш "филма" Не съм го ползвал този препарат "MA*FRA",но съм ползвал препарати за запечатване(не на кожа)и ми се струва,че трябва да действат по-един и същ начин.
А колеги я кажете,къде се намира(магазин)тая запечатка "MA*FRA"-та да я пробвам,че звучи добре? :winky:

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 18 Юли 2010, 16:25

Това на MA FRA изглежда доста обещаващо
http://www.mafra.com/RUS/catalogo-prodo ... 301&TIPO=C
Изображение
Някой дали е виждал в Бг. да се продава и на каква цена?

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 19 Юли 2010, 11:24

Взел съм някакво "Sano" вечерта ще кажа как е.
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw-e39-520

Мнение от GEORGBMW » 19 Юли 2010, 18:56

Взех от метро едно шише на тurtle намазах и доста бързо попи в кожата обаче много трудно изчистих замърсяването по гънките на кожата, кожата омекна . Някой друг да е ползвал това чудо като че ли не е нещо кой знае какво

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530 d touring
Мечтае да кара: някой друг колата и то с шапка с козирка

Мнение от 6iva4a » 19 Юли 2010, 20:53

GEORGBMW написа:Взех от метро едно шише на тurtle намазах и доста бързо попи в кожата обаче много трудно изчистих замърсяването по гънките на кожата, кожата омекна . Някой друг да е ползвал това чудо като че ли не е нещо кой знае какво

Аз го ползвам от година и половина-две, но преди него използвам разреден "tenzi" за почистване(не са внесли препарата за подръжка на кожа) и след това зеленото търтле за излъскване. Не ароматизира много-много, но комбинацията от двата надминава доста прехвалените оригинални препарати за почистване и омекотяване.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E30 320i Convertible '87

Мнение от el_nino » 19 Юли 2010, 22:56

Аз също си чистя колата с крема за ръце на Нивеа , а мазането с този крем започна от форума на Мерцедес , голяма част от хората там си мажат колите от дълго време с крема и са много доволни , аз също съм прекалено доволен , 1 път месечно е напълно достатъчно според мен , ефекта е в пъти по добър отколкото с препаратите на Сонакс или Търтълвакс .
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 20 Юли 2010, 10:58

не става ли кожата бяла от този крем...??
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 20 Юли 2010, 12:19

Не става ако го втриваш в кожата докато попие.
Ако само я намажеш побеляването ти е гарантирано.
Много е трудоемко но си заслужава ,резултата е повече от добър.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E30 320i Convertible '87

Мнение от el_nino » 20 Юли 2010, 13:02

LUCIFER'S написа:не става ли кожата бяла от този крем...??

Лично аз мажа с голи чисти ръце , чрез втривания и винаги оставям да има повече крем в/у кожата , т.е. да е леко бяла и оставям колата на слънце , за около 6-8 часа ковата е попила 80-90% от крема , веднага след това минавам кожата с една чиста кърпа ак ое останало нещо по седалката , ако имам възможност оставям колата още време да попие всичко ;)

Резултата е супер , една коляма метална синя кутия крем Нивеа стига за повече от 4-5 мазания на целия салон !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 20 Юли 2010, 13:20

el_nino даи някоя снимка на салона да видиме как изглежда след тази процедура имаш ли.?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 20 Юли 2010, 13:28

Така като чета то е яко мазане търкане с голи ръце :confused: мацотене, гъзурене и пот по челото :mhihi: :mhihi: сушене после .... но ще пробвам само на подглавника да видя за какво иде реч с тая нивейка... то междудругото това кремче се произвежда от 40 години и повече :D
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 740iA
Детайли за колата: 2000 740iA Sport

Мнение от victor2k » 20 Юли 2010, 15:43

Здравейте,

Наскоро се сдобих с е38, което естествено има кожа която предния собственик преди да я продаде я е позанемарил.

Четох в този форум и разни други места. Този препарат на Ma-FRA се води доста добър, има и други подобни - все хвалби.
Реших да търся дилър на БМВ. Свързах се с няколко около мен. Не живея в БГ. Исках върпосната БМВ пяна и ето какво ми отговориха:

No just a bottle. The foam was discontinued a few years ago and the leather kit that came in a box with cleaner, sponge, cloth was discontinued last year.
This is all we have now from BMW.
We sell a leather Cleaner and conditioner lotion in a 500ml for $21.50

Съответно на друго място намерих и пяната, но реших да взема актуалния продукт.

Не съжалявам! Според инструкциите се минава се изчиства старателно от прах, дори се ползва влажен плат или кухнеско руло. След това с малка гъбичка по-малко се разтрива препарата. И след няколко минути се подсушава със сух плат/памучна тъкан.

След подсушаване плата от чисто бял стана чисто черен. Толкова много мрасотия свали това нещо. Тази сутрин направих проверка: има специфичаната миризма на кожа, допира е невероятен, звука спечифичен.

Leather Cleaner and conditioner lotion - това е прерата за мен. Четох, че това е прерат на друга фирма просто сложен в БМВ туба. Все ми е тая - върши супер работа, а и цената е много добра. Тези 500мл ще стигнат поне за 6 -7 мазания.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d

Мнение от boris_m » 20 Юли 2010, 15:54

LUCIFER'S написа:Така като чета то е яко мазане търкане с голи ръце :confused: мацотене, гъзурене и пот по челото :mhihi: :mhihi: сушене после .... но ще пробвам само на подглавника да видя за какво иде реч с тая нивейка... то междудругото това кремче се произвежда от 40 години и повече :D

Мда, от доста време се произвежда кремчето и според мен е единственото, което може да мажете (мацотите) с голи ръце, а като се уморите и с други части на тялото, без да се страхувате от някакви негативни последици за собствената ви кожа :):):)
Що се касае до оставането на бели петна - през лятото не е проблем, стига да е достатъчно висока температурата в купето (независимо дали е на сянка или слънце) :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към E39