Две години от управлението на ГЕРБ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Re: Една година от управлението на ГЕРБ

Мнение от saleen » 15 Юли 2010, 11:36

Нямам кредит, само си разсъждавам принципно, понеже много хора имат и стават малко като между чука и наковалнята, когато държавата конкретно им бави плащанията.
Никой не мое ма връне на селу!

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 15 Юли 2010, 11:50

Аз вече мисля да гласувам за пиратската партия, май има вече такава сформирана, ако няма сам ще си сформирам :mhihi: Легализира се тревата и точенете на чужди банкови сметки , тука като стане пиратски рай , ще потекат егати инвестициите, ще си живееме като арабите в арабските емирства :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 15 Юли 2010, 19:17

Вижте колеги. Има една дума-реформи. Думи от която всички в България се плашат и на всички им е в устата. И никой не смее да я използва. Маха се едно правителствои идва други и какво се променя? Нищо или почти нищо. Защо? Защото в политическия елит на страната няма лица, които да не са си натопили двата крака в меда, че на роднините краката , че на познатите, приятелите и т.н. Дори внесените отвън(НДСВ) не пропуснаха да се облажат от баницата, което показва че и това не върши работа. Какво да правим тогава? Ако утре стане революция и махнем тия, кого ще сложим? Днес ни управлява човек, който едно време се възхищаваше на Тодор Живков и този човек е казвал, че Тодор Жовков му е бил за пример. Каква приемственост само. Довчера ни управляваха пребоядисани комунисти. Президента ни беше яростен противник на НАТО, ЕС и затваряне на реактори, а как само смени тона и едновременно с това не спира да сервилничи пред Москва, стигна се до квалификации от рода на България, троянския кон на Русия в ЕС. В добрия смисъл... Е какво излиза? Че цялата ни политическа класа е негодна, защото тя е пряк наследник на БКП и нейните структури отпреди 20 г. Сега са само по-модерни и по-добре оцветени. Ако в България, беше минал закон за лустрацията и се бяха отворили досиетата през 90-те години, малцина от сега управляващите биха намерили място по върховете на властта, че и по-надолу. Но те знаят, че българина е търпелив до оглупяване и добре насочват задълбочаването на този процес, защото умни хора не й трябват на тази държава, понеже задават неудобни въпроси, имат собствено критично мнение и де да знаеш, може да ти подпалят чергата. Затова умните и просветените, вън, или да затъпеят. И какво са днешните управляващи, не ли пак същите лица, които са част от тази изгнила система, която нищо добро не произвежда? Как може да бъдат оправдани Маргините, нас за блатни шарани ли ни вземат? Защо Мария Мургина не е в затвора за данъчни измами, нещо за което в САЩ не й мърдат най-малко 10 г.? Защо никой не пита Президента, откъде има ловна пушка за 50 000 лв. и се хвали едва ли не с това, синовете му имат фирми и собственост за над 100 000 лв., а са на по 20 г., защо Лъчезар Иванов още е депутат, а не клиент на прокуратурата.......... какво да изброявам повече, ясни и дъвкани неща, примери за безпардонно и безпрецедентно отношение от страна на правоохранителните органи да си свършат работата в страна, която се кичи с логото правова държава, член на ЕС? Президента беше на лов в нашия град, през 2006 г., на гости на нашия кмет, големи авери са. И ходили на лов, ама не беше ловния сезон и съответно наруши закона. Беше сезирана прокуратурата, обаче беше отказано образуването на производство с мотиви от закон, отменен прези 10 г. Нашия прокурор или незнае закона или се прави на ударен и изпълнява поръчка. Ето малко за четене: http://frognews.bg/news_25382/Prokurors ... __Temida_/ За пример само.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 19 Юли 2010, 21:57

Много страсти влагате в тая политика. По принцип не се занимавам с тази тема, всичко отдавна ми е ясно. Как не разбра народа, че тук политиката е само прикритие за далавера? И че на никой горе не му дреме грам за "електората"? И че всъщност тези, дето дърпат конците на всички не са се променили от 89-та насам. Всъщност от средата на 70-те. Истинските политици са капиталите, които имат собствен живот и само се сменят хората, които ги обслужват. Примери много. ;) Ей така го мислете и няма да се тровите толкова с политици, роднините им, обещанията им, схемите им. Всичко това е шум в системата, от който отделния чиновник чопва каквото може за себе си.
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 19 Юли 2010, 22:05

Andreev1959 написа:...

Червен, колкото и да ми го оцветяваш, не си прав! А лошите договори, по които новото правителство дължи огромни неустойки, ако реши да ги прекрати, а ако не - плаща си, по договори, от които държавата губи. Заради вас, бкп!!! Така че, недей се прави на много отворен, ако бяхте оставили Българска Канада, нямаше да сме толкова затънали! А факт ли е, че Бойко стой стабилно и отряза мазните гърци - факт е! Иска ли да направи нещо, иска!!! Виж гърция, там колко оставки би поискал?

ПС: Не ти ли бяха спрени правата за писане в БМВ форум?!?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 19 Юли 2010, 22:20

Leon написа:Много страсти влагате в тая политика. По принцип не се занимавам с тази тема, всичко отдавна ми е ясно. Как не разбра народа, че тук политиката е само прикритие за далавера? И че на никой горе не му дреме грам за "електората"? И че всъщност тези, дето дърпат конците на всички не са се променили от 89-та насам. Всъщност от средата на 70-те. Истинските политици са капиталите, които имат собствен живот и само се сменят хората, които ги обслужват. Примери много. ;) Ей така го мислете и няма да се тровите толкова с политици, роднините им, обещанията им, схемите им. Всичко това е шум в системата, от който отделния чиновник чопва каквото може за себе си.

Колега, онези горе точно това искат, народа да е безучастен и да не взима много "навътре" нещата. Да не го интересува къде му отиват парите, кой го управлява (всички са маскари) и т.н. А знаете ли, че от България в края на 80-те и началото на 90-те са изнесени по различни оценки междо 9 и 30 млрд. лева, чрез т.нар. външнотърговски дружества? Сега се питаме защо пенсионерите нямат адекватни пенсии, а по улиците се разкарват коли за сума ти пари и се строят къщи и хотели за още повече. Кога ще попитаме кой е виновен за онези милиарди или това е затворена история и има амнистия по давност? Да се дистанцираш от обществения интерес,.... ние не сме вълци единаци.

P.S. Кога ли някой български Уесли Снайпс ще влезе в затвора за укриване на данъци......
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 19 Юли 2010, 22:27

Колега, даже познавам хора, които са канализирали част от тия пари и са повече :winky: Обаче архива на Външнотърговска банка изгоря, след като се прибраха на правилното място нужните копия. Затова казвам, че нищо не не можем да променим. Ще минат няколко поколения и нещата може и да тръгнат в нормалния си ход.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 19 Юли 2010, 22:53

SKISA написа:не съм имал големи очаквания от него и тия около него ,така че нямам и големи разочарования....

:yes:

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 20 Юли 2010, 8:28

Ма верно много се напрягате, то и аз преди бех така, ма вече ми е все тая, който и да се качи горе и той ще лапа, Смирненски си го е написал много добре, още преди 100 години :mhihi:

ПРИКАЗКА ЗА СТЪЛБАТА

Посвещава се на всички, които ще
кажат: "Това не се отнася до мене!"

"Кой си ти?" - попита го Дяволът.
"Аз съм плебей по рождение и всички дриплювци са мои братя! О, колко грозна е земята и колко нещастни хората!"
Това говореше млад мъж с изправено чело и стиснати юмруци. Той стоеше пред стълбата - висока стълба от бял мрамор с розови жилки. Погледът му бе стрелнат в далечината, гдето като мътни води на придошла река шумяха сивите тълпи на мизерията. Те се вълнуваха, кипваха мигом, вдигаха гора от сухи, черни ръце, гръм от негодувание и яростни викове разлюляваха въздуха и ехото замираше бавно, тържествено, като далечни топови гърмежи. Тълпите растяха, идеха и облаци жълт прах, отделни силуети все по-ясно и по-ясно се изрязваха на общия сив фон. Идеше някакъв старец, приведен ниско до земи, сякаш търсеше изгубената си младост. За дрипавата му дреха се държеше босоного момиченце и гледаше високата стълба с кротки, сини като метличина очи. Гледаше и се усмихваше. А след тях идеха все одрипели, сиви, сухи фигури и в хор пееха протегната, погребална песен. Някой остро свиреше с уста. Друг, пъхнал ръце в джебовете, се смееше високо, а в очите му гореше безумие.
"Аз съм плебей по рождение и всички дриплювци са мои братя! О, колко грозна е земята и колко са нещастни хората! О, вие, там горе, вие..."
Това говореше млад момък с изправено чело и стиснати в закана юмруци.
"Вие мразите онези мъже?", попита Дяволът и лукаво се приведе към момъка.
"О, аз ще отмъстя на тия принцове и князе. Жестоко ще им отмъстя заради братята си, заради моите братя, които имат лица жълти като восък, които стенат по-зловещо от декемврийските виелици! Виж голите им кървави меса, чуй стоновете им! Аз ще отмъстя за тях! Пусни ме!"
Дяволът се усмихна:
"Аз съм страж на онези горе, и без подкуп няма да ги предам."
"Аз нямам злато, аз нямам нищо, с което да те подкупя. . . Аз съм беден дрипав юноша. . . Но аз съм готов да сложа главата си."
Дямолът пак се усмихна:
"О, аз не искам толкова много! Дай ми ти само слухът си!"
"Слухът си? С удоволствие. . . Нека никога нищо не чуя, нека. . ."
"Ти пак ще чуваш!" успокои го Дяволът и му стори път. "Мини!"
Момъкът се завтече, наведнъж прекрачи три стъпъла, но косматата ръка на дявола го дръпна:
"Стига! Спри да чуеш, как стенат там долу твоите братя!"
Момъкът се вслуша. Странно - защо те започнаха изведнъж да пеят весело и така безгрижно да се смеят! . . . И той пак се завтече. Дяволът пак го спря:
"За да минеш още три стъпала, аз искам очите ти!"
Момъкът отчаяно махна ръка:
"Но аз тогава няма да мога да виждам нито моите братя, нито тези, на които отивам да отмъстя!"
Дяволът: "Ти пак ще виждаш. . . Аз ще ти дам други, много по-хубави очи!"
Момъкът мина още три стъпъла и се вгледа надолу. Дяволът му напомни:
"Виж голите им кървави меса!"
"Боже мой! Та това е тъй странно: кога успяха да се облекат толкова хубаво! А вместо кървавите рани, те са обкичени с чудно алени рози! . . ."
През всеки три стъпала Дяволът взимаше своя малък откуп. Но момъкът вървеше, той даваше с готовност всичко стига да стигне там и да отмъсти на тези тлъсти князе и принцове: Ето едно стъпало, само още едно стъпало и той ще бъде горе! Той ще отмъсти заради братята си!
"Аз съм плебей по рождение и всички дриплювци. . ."
"Млади момко, едно стъпало още! Само още едно стъпало и ти ще отмъстиш! Но аз винаги за това стъпало искам двоено откуп: дай ми сърцето и паметта си!"
Момъкът махна ръка:
"Сърцето ли? Не! Това е много жестоко!"
Дяволът се засмя гърлесто, авторитетно:
"Аз не съм толкова жесток. Аз ще ти дам в замяна златно сърце и нова памет! Ако не приемеш, ти никога няма да минеш това стъпало, никога няма да отмъстиш за братята си - тези, които имат лица като пясък и стенат по-зловещо от декемврийските виелици."
Юношата погледна зелените иронични очи на дявола.
"Но аз ще бъда най-нещастния. Ти ми взимаш всичко човешко!"
"Напротив - най-щастливия! . . . Но? Съгласен ли си: само сърцето и паметта си?"
Момъкът се замисли, черна сянка легна на лицето му, по сбръчканото чело се отрониха мътни капки пот, той гневно сви юмруци и процеди през зъби:
"Да бъде! Вземи ги!"
. . .И като лятна буря, гневен и сърдит, разветрил черни коси, той мина последното стъпало. Той беше вече най-горе. И изведнъж в лицето му грейна усмивка, очите му заблестяха с тиха радост и юмруците му се отпуснаха. Той погледна пируващите князе, погледна долу, гдето ревеше и проклинаше сивата тълпа. Погледна, но нито мускул не трепна по лицето му; то бе светло, весело, доволно. Той виждаше долу празнично облечени тълпи, стоновете бяха вече химни.
"Кой си ти?" - дрезгаво и лукаво го попита Дяволът.
"Аз съм принц по рождение и боговете ми са братя! О, колко красива е земята и колко са щастливи хората!"
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 20 Юли 2010, 16:24

много се впрегате, много гледате и нищо не виждате. това което аз виждам от бойко през цялата му политическ кариера - метро, околовръстно , а скоро четох че и магистралта ще е готова да края на лятото на 2012 или 2013 не помня - това ми е достатъчно пак да гласувам за него - човека прави нещо-15 години не могат дори да тръгнат да я прават тая псута магистрала а ето че можело :clap: ! кажете нещо положително от управлението от бсп и цара ????аз не помна да има н, а да пратиха песнионерите на море :kuku: , 15ти -16ти заплати в парламента, първото нещо коеото гласуваха като дойдоха на власт беше да си вдигнат заплатите :bang: :kuku: и така да не говорим за заменки, декар за лев 5 за 3 и т.н
криза е неможе да очакват чудеса , ЕУ пусна отново спрените по време на комунистите пари и и т.н и т.н

поздрави
Карай бързо
Стигни 'пръв

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 20 Юли 2010, 16:37

leTransporteur написа:много се впрегате, много гледате и нищо не виждате. това което аз виждам от бойко през цялата му политическ кариера - метро, околовръстно , а скоро четох че и магистралта ще е готова да края на лятото на 2012 или 2013 не помня - това ми е достатъчно пак да гласувам за него - човека прави нещо-15 години не могат дори да тръгнат да я прават тая псута магистрала а ето че можело :clap: ! кажете нещо положително от управлението от бсп и цара ????аз не помна да има н, а да пратиха песнионерите на море :kuku: , 15ти -16ти заплати в парламента, първото нещо коеото гласуваха като дойдоха на власт беше да си вдигнат заплатите :bang: :kuku: и така да не говорим за заменки, декар за лев 5 за 3 и т.н
криза е неможе да очакват чудеса , ЕУ пусна отново спрените по време на комунистите пари и и т.н и т.н

поздрави

Може и така да се каже-само че няма кой да кара по тея пътища,щото бензина скъп,ето,ся пича е в австрия,за какво обаче е там,за да подпише спогодба за избягване за 2 ното данъчно облагане-ми че ние сме в европа и има такава спогодба,ама за какво точно и конкретно подписал,за ейвиен-електрокомпанията дето ше я глобят за нередности,те даже сега стават със 70 % дял от "Горна Арда",небе,няма никакви интереси там,само за народа мисли пича,пък какво от това че имат 200 милиона лева в банка ейвиен и плащат от нашите пари за външни експерти по 1200 евро на час

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 18 Авг 2010, 23:07

тия ме кефят турбо-глигани.
излиза некъв министър и ми казва ,че държавана ,раираш ли не била виновна ,че фирмата ,наета от нея не си изпълнява задълженията и хиляди граждани няма да си получат паспортите на време..... да сме търсели от сименс компенсации.... те били виновни!! и ,естествено боко пък каза ,че предното правителство/тоа имам чуството ,че е закърмен с тва словосъчетание/ било подписало договора и той немало кво са......
бахти наглостта!!! да не съм дал аз поръчката или аз да избирам кой да ги прави ,или аз да му превеждам парите ,та са аз да ида да си ги търся от тех.....Били немци!! ако ще бимбайци да са!
и още по-наглото .... гражданите имали право по закона да си търсят правата-в превод няма да върнат автоматично разликата в спешната такса и обикновената ,а трябва да си я търсиш ......
е нема такива наглеци!!!

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 18 Авг 2010, 23:26

Интересно става,само аз ли се сещам,Станишката вдина заплатие,пенсиите и още каквото можа а,което не можа обеща подписа супер шибани договори и т,н защото знаеше,че кризата идва и ,че няма да спечели и идеята му беше да Наебе следващото правителство знаейки че Бойко ще е,ще е на чело му
А ако по някаква случайност беше спечелил пак Станишката,щеше да се оправдае със световната криза и готово,чиста работа,и щяха да ни цицат и сега,не разбирам толкова ли сте СЛЕПИ и глупави.
Я да ви питам по времето ан Станишката колко от метрото се построи,Околовръстното,магистрали >>????? извинявам се те само крадоха :evil:
Сегашното положение щеше да се случи и без това,разликата е че сега поне някои се опита да направи нещо и за нас а не само да ни крадне
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 18 Авг 2010, 23:38

аз не коментирам станишката......
не искам да ми се оправдават само с него само и другото да не ме разнасят като простинал кон и да ми говорят глупости ,щото като са посредник да си се оправят с виновния -аз си искам парите от тях! за конкретния случай.... а и много подобни има други .....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Мнение от martoto » 19 Авг 2010, 1:14

N.Mihaylovski написа:Интересно става,само аз ли се сещам,Станишката вдина заплатие,пенсиите и още каквото можа а,което не можа обеща подписа супер шибани договори и т,н защото знаеше,че кризата идва и ,че няма да спечели и идеята му беше да Наебе следващото правителство знаейки че Бойко ще е,ще е на чело му
А ако по някаква случайност беше спечелил пак Станишката,щеше да се оправдае със световната криза и готово,чиста работа,и щяха да ни цицат и сега,не разбирам толкова ли сте СЛЕПИ и глупави.
Я да ви питам по времето ан Станишката колко от метрото се построи,Околовръстното,магистрали >>????? извинявам се те само крадоха :evil:
Сегашното положение щеше да се случи и без това,разликата е че сега поне някои се опита да направи нещо и за нас а не само да ни крадне

Викаш станишката (и сие) разсипа(ха) държавата единствено и само с цел боко да се провали и той сега милият с право се жалва постоянно :mhihi:

А историята с паспортите е толкова жалка че просто нямам думи. И това е МВР, организацията която трябва да представлява държавността и да пребори мафията. Та те не могат едно издаване на документи да организират като хората а какво остава за основните им задължения. Документи бе хора, пластмасови картончета а не космически совалки.

Аз пък не проумявам как може народа чак толкова да оглупя че да не забелязва абсолютната простащина и некадърност на сегашните властимащи и все още да смята че оправданието с предишните боклуци е валидна теза.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата