Неприятма миризма.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Неприятма миризма.

Мнение от lovdjiev » 19 Юли 2010, 20:20

Здравейте.
Когато си пусна парното идва много неприятна миризма която след като пусна климатроника се подобрява малко, но пак я има. Смених си филтара за парното и климатроника, но миризмата остана. Някой може ли да ми помогне какво да правя?
Благодаря.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Неприятма миризма.

Мнение от bum_bum » 19 Юли 2010, 20:24

Има едни флакони за дезинфекция на въздуховодите. Взимаш един, пускаш климатика на макс да върти вътре при свален филтър и слагаш флакона да пръска зад едната седалка, след като свърши проветряваш и няма вече кофти миризма.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 19 Юли 2010, 20:27

Прочети темата:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 9&start=45
Миризмата само от смяната на филтър няма да изчезне, купи си спреи за климатици има и по 8лв, пръскаш във всички въздуховоди и най-вече върху радяторчето до филтъра, чакаш 10-15мин., пускаш да духа на макс пак толкова, после слагаш филтъра и сглобяваш, може и съвсем лека да пръснеш и върху самия филтър!
Аз филтъра го сменям 2-пъти в годината и всеки път с гореопоменатата процедура!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 19 Юли 2010, 20:46

Колко време трае ефекта?
При мен има миризма като спра климатика и оставя парното, докато не изсуши влагата да речем около 10тина минути и после не мирише ако не пусна пак климатика и го спра след това.
В моя случай ще има ли ефект от спрея?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 19 Юли 2010, 20:58

Когато за първи път пръсках миризмата беше покъртителна направо ти се насълзяват очите :mhihi: и се наложи да изпразня почти целия спреи, този който е на снимката на 4-та страница на темата и да продухвам 3-пъти, защото като сглобих първия път пак имаше остатъчна миризма и пак разглобих, може би като напръсках за първи път не изчаках достатъчно преди да продухам, този спреи беше готин защото след като сглобих не усещах вече нищо, сега този новия който купих преди 10-на дена за 10лв, го усещам все още мирише на лавандула ли е някаква такава ш..на гадурия!
Но направиш ли я процедурата с пръскането и я повтаряш един път поне годишно никога няма да усетиш лоша миризма от климатика!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 21 Юли 2010, 18:24

Има един трик за да предотвратиме създаването на тази лоша миризма.Много е лесен и елементарен за изпълнение,но просто човек трябва да го знае,за да може да приложи на практика.
Първо,защо се получава тази миризма...?
След пътуване в жегите при включен климатик и непосредствено след спирането му се получават температурни разлики в автомобила.Точно тези разлики обусляват идеална среда за едни бактерии,които се развиват в началото на въздуховодите.След изключването на климатика,температурата в въздуховодите е около 3-5градуса по целзий,а в купето е около 18-20градуса да речем.Именно от тази разлика във въздуховодите се създава среда за живот на въпросните бактерии от,които идва миризмата сякаш сме затворили труп в багажника от един месец :mhihi: .
Решението е много просто и елементарно:просто като спрете автомибила си след като сте пътували с включен климатик,Изключете същия и оставете за няколко минити да духа вентилатора за де се изравнят температурите.Така ще се избегне създавенето на конденз във въздуховодите и от няма да се създаде среда за сътворяване и развитие на бактериите.
Въпросните спрейчета помагат изключително надежно,като убиват тези бактерии,но миришат малко на болница :mhihi: .
Ако правите това просто правило,никога вече няма да имате лоша миризма от към климатика.

Изкарах просто един курс за пълнене и обслужване на климатици.Мислех си,че знам доста и няма какво да науча,но останах изненадан още,колко инфо "погълнах".
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: неква джипка

Мнение от fast or stupid » 22 Юли 2010, 0:51

:yes: само температурата във въздуховодите няама как да е 3-5 градуса по скоро към 9-10 иначе миризмата идва от тези бактерий и от каране без филтри!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 22 Юли 2010, 13:02

fast or stupid написа::yes: само температурата във въздуховодите няама как да е 3-5 градуса по скоро към 9-10...

Има има...измервал съм на кола с климатик 4 градуса от изхода на въздуховода.Ако вече е климатроник,там вече е към 9-10градуса. ;)
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 22 Юли 2010, 13:09

Спрейчетата миришат готино, особено по-скъпите малко по-натурално го докарват. Миналата година пръсках с мента и миришеше цяло лято .. тъй де, колкото там я карах лятото :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 22 Юли 2010, 13:34

по-често си пускаите климатика
а не веднъж годишно
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 22 Юли 2010, 13:53

Зимата се пуска задължително поне веднъж месечно за да няма проблемация с компресора после.
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 22 Юли 2010, 14:01

bum_bum написа:Зимата се пуска задължително поне веднъж месечно за да няма проблемация с компресора после.

Кажи ми само как да го обясня на баща ми, тои и лятото не се сеща да го пусне, камо ли зимата :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 22 Юли 2010, 14:10

vld написа:
bum_bum написа:Зимата се пуска задължително поне веднъж месечно за да няма проблемация с компресора после.

Кажи ми само как да го обясня на баща ми, тои и лятото не се сеща да го пусне, камо ли зимата :mhihi:

пускаи го ти :mhihi:
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 22 Юли 2010, 18:08

fedoracore написа:
vld написа:

пускаи го ти :mhihi:

Е аз нема как да карам всички коли в семейството нали се сещаш :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 23 Юли 2010, 9:30

vld написа:

Баща ти е най-добре, няма нужда от климатик. :mhihi:

Назад към E36