Диференциал
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- svetlaka_rs
- кандидат ентусиаст
-
Диференциал
Здравейте колега. Въпросът ми е относно това, че днес започна да се чува леко някакво виене от задницата на автомобила(М50Б20) като на излитащ изтребител така да се каже. Това става само при ускорение а когато отпусна газта започва да отихва. Казаха ми,че лагерите ми са добре ,и че сигурно е диференциала, понеже нямало какво друго да е. Моля за компетентни мнения както и ако все пак е от диференциала дали ще се оправи от смяна на маслото на диференциала? Благодаря предварително и със здраве 

Живей...мечтай...карай мечтата си...BMW..
--- BMW - марка немски автомобили, които не са пригодени за движение в дясната лента.

--- BMW - марка немски автомобили, които не са пригодени за движение в дясната лента.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: Диференциал
На виещ диференциал съм слагал добавка и нищо не става,следва смяна на диф...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Около 1 месец продължи това леко виене което описваш колега и след няколко по-сериозни въртения, стартове и издевателства просто си отиде, усилва се воя, започва да щрака много иии така... Търси си нов диф, няма как да го върнеш към живот тоя. Ако поне искаш да му удължиш оставащите километри го пази от претоварване и прегряване 

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
svetlaka_rs написа:Здравейте колега. Въпросът ми е относно това, че днес започна да се чува леко някакво виене от задницата на автомобила(М50Б20) като на излитащ изтребител така да се каже. Това става само при ускорение а когато отпусна газта започва да отихва. Казаха ми,че лагерите ми са добре ,и че сигурно е диференциала, понеже нямало какво друго да е. Моля за компетентни мнения както и ако все пак е от диференциала дали ще се оправи от смяна на маслото на диференциала? Благодаря предварително и със здраве
Като за начало провери маслото. Може да е забегнало на някъде. Виж семерингите. Сипи ново масло. Ако не спре да ве тогава нов диф.
Но се убеди че е от него.

Диф се проверява като вдигнеш едната гума на стабилен крик. Палиш колата и на 5-та до към 100км/ч. Изключваш от скорост и гасиш двигателя. Колелото се върти, а ти слушай от къде вие. Ако не си сигурен вдигни колата от другата страна и същия тес. Така ще разбереш със сигурност. виж кардана да не опира някъде в следствие на разбит висящ лагер.
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Провери си маслото на Дифа, ако е изтекло до някаде смени семеринга които изпуска и налей масло. И все пак не се доверявай толкова на тези майстори, освен, ако си сигурен, че са компетентни. Да ти проверят пак лагерите на главините и след това се захващай с дифа. Същевременно му провери маслото, че ако остане без масло блокира и край..
- lakmus
- младши ентусиаст
-
- Кара: комерсиални БМВ-та...
Boyadjiev написа:Около 1 месец продължи това леко виене което описваш колега и след няколко по-сериозни въртения, стартове и издевателства просто си отиде, усилва се воя, започва да щрака много иии така... Търси си нов диф, няма как да го върнеш към живот тоя. Ако поне искаш да му удължиш оставащите километри го пази от претоварване и прегряване

- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
и при мене се чува виене... вдигахме колата, звучи от дифа... направи ми впечетление че като въртя от колелото на ръка се усеща леко хрупкане....
искам да разбера дали зъбките му са се износили или мопже само някой лагер да му вие, и ако е само лагер да си го поправя
искам да разбера дали зъбките му са се износили или мопже само някой лагер да му вие, и ако е само лагер да си го поправя

- vanka7a
- ентусиаст
-
mihal написа:и при мене се чува виене... вдигахме колата, звучи от дифа... направи ми впечетление че като въртя от колелото на ръка се усеща леко хрупкане....
Спокойно колега, то ще "хрупка" ще "хрупка" и накрая блокира

- mihal
- ентусиаст
-
не знам ако е наред диференциала трябва ли да се исеща зъбната предавка или мазно трябва да варви..... ако не е от зъбите а примерно е някой лагер бих си го сменил 

- vanka7a
- ентусиаст
-
Колега, ако дифа е читав не трябва да се чува нищо
Провери си дали имаш масло в диференциала достатъчно и дали не изпуска от някой семеринг 

- kokali praa vsiakvi
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328i Мойта, e53 Семейната
- Мечтае да кара: 635i e24, 850i e31
- Детайли за колата: Истинската 328ца
А сменял ли си гуми? Малко вероятно,но въэможно.
Жените биват два вида : 1. Слабички 2. Убавки... И с броя на цилиндрите е подобно ...

- mihal
- ентусиаст
-
- vanka7a
- ентусиаст
-
Колега Mihal, препоръчвам ти да събереш 350-400лв. за шпер от сега
А може и 100лв. за отворен диф. 

На мен ми беше проблема от лагера на полооската откъм дифа. Много хора ме изплашиха, че е дифа, но се оказа полооската
14 мнения
• Страница 1 от 1