Вибрации отдолу по средата...

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Вибрации отдолу по средата...

Мнение от FAERMEN » 18 Юли 2010, 0:06

Колата ми Е39 530д ,която е обслужвана само в БМВ сервиз,но както знаем няма перфектни ...провериха ми всичко отдолу като започнем с предницата е ОК ,баланс на гуми ОК, нови предни амортисори ( старите били вече меки),но когато караш с около 30 и нагоре особено когато си на магистрала кадето платното е супер гладко и подаржаш една и сьща скорост 90-100км. постоянно вибрира отдолу повече сякаш откам средата.В сервиза казаха всичко е ОК,да ама аз карам колата всеки ден не те,и бях чел някаде в форума за някакви тампони на скоростната кутия,моята е автоматик че се разбивали и се получавало някаква вибрациа ако не се льжа. Как мога да проверя тези тампони дали са здрави,може ли тази вибрация да идва от кардана,ако някои има някакви мнения или подобни премеждия моля помогнете :help:

старши ентусиаст
Аватар

Re: Вибрации отдолу по средата...

Мнение от tsb_bg » 18 Юли 2010, 8:15

Колега, тампоните на на които ляга скоростната кутия са No 2 от схемата
Можеш да ги провериш като надигнеш кутията с лост между нея и гредата под нея на която ляга, но трудно можеш да се ориентираш ако не са съвсем скапани (напукани или скъсани)
Аз бих ти препоръчал да ги смениш особено ако не са сменяни до сега.

Изображение

Номенклатурен номер : 22316771219
Описание : ТАМПОН СКОРОСТНА КУТИЯ
Ед.цена (с ДДС) : 23.93 BGN
Има наличност

PS На схемата има още един елемент от окачването на скоростната кутия No 6 от схемата - гасител на вибрациите, но той много рядко се къса.

Потребител
Аватар

Мнение от FAERMEN » 18 Юли 2010, 10:45

Ще проверя на момента,благодаря за инфото :roll:

Потребител
Аватар

Мнение от FAERMEN » 18 Юли 2010, 13:16

А как се сменят тампоните на двигателя трудно ли е,аз проверих за моите защото бях чел в форума че има някоѝ тампони с вакум с трабичка ,но на моите не намерих такава ,като загасям мотора сякаш много се лашка един такав особено на лявата страна,погледнах тампона ама мисля че е здрав...,когато карам с около 50км. и подам рязко газ се чува и се осеща едно...лак еднократно(предърпване) .Бях чел тук ,че можеш да провериш състоянието на тампопните на кутията като вклучваш на Директна и после на Задна ,но как точно и какво трябва да следя не запомних.Проверих за лагерите на предните амортисори горе..сменени са с нови,няма луфт в карето на кормилния прът ,предницата е ОК,регулирана и балансирани са гумите,направо сам в ШАХ.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
Мечтае да кара: Волга комби

Мнение от joropc » 19 Юли 2010, 12:21

Принципно автоматиците разбиват първо левия тампон, но всяко правило си има изключения.Забелязал ли си дали вибрациите се получават при превключване на предавките на автомата, или само на една скорост(предавка)?

Назад към E39