Проблем с звука на радиото и сателитната навигация

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с звука на радиото и сателитната навигация

Мнение от FAERMEN » 17 Юли 2010, 23:48

Здравеѝте на всички собственици на Е39 530Д.Аз имам проблем с звука понякога, наѝ- вече когато премина през някоя дупка или ако случаѝно има някоя неравност каквато и да е звука изчезва имам изображение на сат. нава примерно но нямам звук.След като го изклуча и веднага пак го вклуча звука се появява до следващата дупка например,но понякога и да го вклуча веднага тогава пак нямам звук.Моят усилвател е модел БМ-24 сас крьгли пинове,аз ги почистих с специален препарат за целта но резултата е незадоволителен,когато радиото работи и пипнеш буксата която се вклучва в усилвателя...по точно снопа с кабели и леко ги заклатиш звука изчезва.Моля за вашето мнение по този вьпрос. Благодаря предварително :D

старши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с звука на радиото и сателитната навигация

Мнение от tsb_bg » 18 Юли 2010, 8:22

Колега, виж схемата на окабеляването буксата за ВМ24 радио-модула

Обърни внимание, че звука от NAVI-то се подава на малкия конектор (В) закачен за буксата

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от FAERMEN » 18 Юли 2010, 10:42

Сега ще проверя,но при мене звука изчезва независимо дали на радиото или на сат.нава.Мисля че,нещо дава на кьсо и има някаква защита която го изклучва-само предположения.Когато гледам даже телевизия ,и тя няма звук -тотално мьлчание като заврян зет е :lol:

Потребител
Аватар

Мнение от FAERMEN » 18 Юли 2010, 13:24

Значи...извадих буксата от радио-модула(17 пина), после взех водна шкурка като я навих на много танки масурчета ,колкото да влизат в дупките на буксата у започнах да ги почиствам ,вътре бяха станали почти сиво-черни.След 10 мин. бях готов с всичките и ги напръсках с един спреѝ за контакти(отворите в буксата ги изтърках докато станаха като нови вътре) .Това е за сега ще чакам да видя какво ще излезе и ще споделя на момента за резултата :lalala:

Назад към E39