Ужасен проблем с климатика на е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Ужасен проблем с климатика на е36

Мнение от malenov » 17 Юли 2010, 22:38

Значи колеги да ви запозная първо с моя проблем, сменях жабката преди месец и при махането на старата сам скъсал едно като малка серпентина ( тел ) и се чу само как изцъска нещо минимално. Така, като махнах вече стара жабка видях какво съм направил, скъсал съм това телче кето излиза от нещо като малко моторче, и отива към някаква кутия под таблото . Това цялото нещо се намира в ляво като махнеш жабката. Следователно и от там ми идва проблема климатика нетръгва изобщо. И идея си нямам за какво става на въпрос, обаче помагайте ако знаете нещо, че идват жеги .
This is my FREEDOM

старши ентусиаст
Аватар

Re: Ужасен проблем с климатика на е36

Мнение от kdl » 17 Юли 2010, 23:09

Оправи го де, какво да помагаме. Звучи все едно си скъсал темп.датчик. Вържи го за начало и виж дали ще тръгне.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от malenov » 17 Юли 2010, 23:16

ок датчик е, но защо не ми тръгва компресора
This is my FREEDOM

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 17 Юли 2010, 23:34

Защото колата не е Москвич. Защото като има нещо развалено, е нормално да го оправиш (особено щом знаеш какво е), и тогава да пускаш такива теми.
В момента си нямаме никаква идея каква кола караш, с какъв от всичките видове климатик си и т.н. Какво очакваш да ти кажем? Допри го, увий го с тиксо и пробвай. Ако стане, готово... или втора ръка, или продължаваш с изолирбанда и си готов.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 18 Юли 2010, 2:20

liloff написа:...В момента си нямаме никаква идея каква кола караш, с какъв от всичките видове климатик си и т.н. Какво очакваш да ти кажем? ...

Какво говориш :?: :!: В моята кристална топка всичко се вижда ясно... :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги да цирикат!!!
Мечтае да кара: НЛО

Мнение от kapi_88 » 18 Юли 2010, 17:05

колега и аз имам проблем.. смених водния радиатора с.ложих от 318 ис а аз карам 320 м50б20 92г. букси вси4ко съм сложил а килмнатика неиска да се пусне вътре коп4етта даже неискат да светнат... гледах буксата кадето се закача на радиатора здрава е уж... от какжо може да е станало така...? помагаи те
Правило №1: Никога не променяй условията на сделката. Правило №2: Не използвай имена. Правило №3: Никога не надничай в опаковката.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 18 Юли 2010, 18:23

Бушоните видя ли?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kapi_88 » 18 Юли 2010, 20:33

оправих го колеги докато сменял съм водния радиатор съм закачил кабелите и от там е било... благодаря... сега незнам тая перка на климатика кадето е върти ли се като го пусне6 веднага или не 6тото не си спомням как бе6е преди ,, а одеве като го ппуснах слезнах и видях че перката не се върти нормално ли е?
Правило №1: Никога не променяй условията на сделката. Правило №2: Не използвай имена. Правило №3: Никога не надничай в опаковката.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 18 Юли 2010, 22:29

kapi_88 написа:оправих го колеги докато сменял съм водния радиатор съм закачил кабелите и от там е било... благодаря... сега незнам тая перка на климатика кадето е върти ли се като го пусне6 веднага или не 6тото не си спомням как бе6е преди ,, а одеве като го ппуснах слезнах и видях че перката не се върти нормално ли е?

Не ,трябва да се върти на първа степен с пускането на климата.Замери си резистора ,който ти е за първа степен ,ако е прекъснат от този сайт http://www.ljclub.net/ си купуваш 1ом 50вата за 3лв. и си в джаза.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 19 Юли 2010, 10:26

KUM4o написа:Не ,трябва да се върти на първа степен с пускането на климата.Замери си резистора ,който ти е за първа степен ,ако е прекъснат от този сайт http://www.ljclub.net/ си купуваш 1ом 50вата за 3лв. и си в джаза.

Точно така.
Според ел. схемите, ел. перката се включва на първа степен веднага щом се включи копресора на климатика.
В един момент се подава ток към перката и към компресора.
Ток към втората степен на перката се подава от персостата, когато се вдигне много налягането на фреона, или от датчика за висока температура на двигателя, който е поставен в главата на двигателя.
Ако колата няма виско перка, тогава сигнал за включване на перката идва и от един температурен датчик, който седи на водния радиатор.
Последна промяна bmw325tds на 19 Юли 2010, 12:42, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 19 Юли 2010, 12:31

bmw325tds написа:
KUM4o написа:Не ,трябва да се върти на първа степен с пускането на климата.Замери си резистора ,който ти е за първа степен ,ако е прекъснат от този сайт http://www.ljclub.net/ си купуваш 1ом 50вата за 3лв. и си в джаза.

Според ел. схемите, ел. перката се включва на първа степен веднага щом се включи копресора на климатика.
В един момент се подава ток към перката и към компресора.
Ток към втората степен на перката се подава от персостата, когато се вдигне много налягането на фреона, или от датчика за висока температура на двигателя, който е поставен в главата на двигателя.
Ако колата няма виско перка, тогава сигнал за включване на перката идва и от един температурен датчик, който седи на водния радиатор.

Не си ме разбрал добре и аз казвам ,че трябва да се пусне веднага с пускането на компресора.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///M335i

Мнение от Monoid » 19 Юли 2010, 16:37

Колеги понеже не ми се включва компресора на климатика искам да попитам някои може ли да ми каже , кои точно е бушона за компресора за да го провера. Таблицата ми е на италиански и нищо не разбирам , а гледах тази която е тук преведена на български и пише , че за климатика са 16 , 20 ,23 , 31 , 39. Във тези числа включен ли е компресора и ако е кои е. Благодаря предварително и се извинявам на колегата , че пиша в темата му , но не исках да отварям нова тема.
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?

Авточасти AutoPower.BG

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kapi_88 » 19 Юли 2010, 21:19

благодаря колеги

Потребител
Аватар
Кара: E36 Compact M42

Мнение от Karni » 20 Юли 2010, 9:37

malenov написа:Значи колеги да ви запозная първо с моя проблем, сменях жабката преди месец и при махането на старата сам скъсал едно като малка серпентина ( тел ) и се чу само как изцъска нещо минимално. Така, като махнах вече стара жабка видях какво съм направил, скъсал съм това телче кето излиза от нещо като малко моторче, и отива към някаква кутия под таблото . Това цялото нещо се намира в ляво като махнеш жабката. Следователно и от там ми идва проблема климатика нетръгва изобщо. И идея си нямам за какво става на въпрос, обаче помагайте ако знаете нещо, че идват жеги .

Колега това което си скъсал е осезателя на термостата трябва да смениш термостата с нов засщото не подлежи на ремонт . Цената му е 7-15лв. в зависимост от модела

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 sedan

Мнение от furnata » 28 Юли 2010, 11:50

Компресора не се включва когато няма фреон ;)
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

Назад към E36