Твърди маркучи само при по-топло време?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW 318i E36 M40B18

Твърди маркучи само при по-топло време?

Мнение от Maverikkk » 17 Юли 2010, 16:41

Здравейте колеги, проблема е следния: забелязах, че когато се изкачвам с колата маркучите за охлаждането са твърди, а когато пускам по нанадолнището са си нормални, също когато карам извънградско са нормални, а когато карам градско пак са твърди. Няма нито бял дим отзад, нито маслото е различно, нито антифриза има някакви аномалии. Моля за съвет какво може да е според така описаното. БМВ M40B18, бензин. Впечатление ми прави, че когато виското заработи маркучите са твърди, а когато е под температурата за включване на виското всичко е наред. Капачката е сменена на радиатора. Благодаря Ви!
Мерцедеса е БМВ-то на пенсионера!

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Re: Твърди маркучи само при по-топло време?

Мнение от vladi_a_i » 17 Юли 2010, 17:18

Термостата не работи според мен както трябва...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 17 Юли 2010, 17:28

Както казват - "Ако нещо не е повредено - не го поправяй!!!"
Карай си колата и пиши пак когато ИМА проблем.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 17 Юли 2010, 20:28

Лошо щеше да е, ако колата си я напекал на баир, а маркучите са меки :mhihi: Тогава щеше да пуснеш тема: "Колата ми прегря!" :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Maverikkk » 18 Юли 2010, 20:29

Днес ходих на Гърция на море, маркуча си е твърд, а антифриза не е мръднал. Други предположения освен термостат? иначе не ми е загрявала над нормата.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 18 Юли 2010, 22:19

Maverikkk написа:Днес ходих на Гърция на море, маркуча си е твърд, а антифриза не е мръднал. Други предположения освен термостат? иначе не ми е загрявала над нормата.

Пич нищо и няма на колата ти, те колегите по горе вече ти го написаха.
"Не търси под вола теле" както казват старите хора ;)
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 19 Юли 2010, 11:55

Maverikkk написа:Проблема си го реших сам - старата капачка на радиатора е вдигала налягане над 1,4 бара, а новата капачка е на 2 бара и от там идва разликата в твърдите маркучи и моля не заключвайте темата преди да съм обяснил как съм се справил с проблема си.
Много от колегите тук не са компетентни с нищо, но просто си изказват некомпетентното мнение от сорта нищо и няма на колата и под вола теле ли търсиш, но това все пак е манталитета на бай Ганьо.

А на теб кой ти е виновен, че си си купил капачка за друг мотор?
Освен това тук да не авто сервиз бре колега, по описанието ти всичко е нормално, друг е въпроса колко точно са ти твърди мъркучите :idea:
Сещаш се че виртуално няма как да си го представи нито един от нас. ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 19 Юли 2010, 12:35

Като си такъв "специалист" я ми обясни какъв проблем си решил,когато новата капачка ще отваря на по-високи барове и маркучите могат да бъдат само по-твърди :?: Или не,нищо не ми обяснявай - аз съм от НЕкомпетентните,тия с манталитета на бай Ганьо. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 19 Юли 2010, 13:06

Кой да му обясни на "компетентния", че маркучите трябва да са трърди ! А ти що не спомена, че си си сменял капачката ? Ние трябва да гадаеме ли ? Тука всички имаме автосервизи за БМВ-та и можем от разстояние да ти кажем, че налягането в маркучите ТИ е с 0.6 бара повече :evil:
Нямам думи просто какви хора има :evil:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 19 Юли 2010, 20:22

vld написа:
Maverikkk написа:Проблема си го реших сам - старата капачка на радиатора е вдигала налягане над 1,4 бара, а новата капачка е на 2 бара и от там идва разликата в твърдите маркучи и моля не заключвайте темата преди да съм обяснил как съм се справил с проблема си.
Много от колегите тук не са компетентни с нищо, но просто си изказват некомпетентното мнение от сорта нищо и няма на колата и под вола теле ли търсиш, но това все пак е манталитета на бай Ганьо.

Аз се чудя, защо още не е заключена тази тема. Принципно пиша в теми кокато мога да помогна, но започна много да ме дразни когато някой си пуска тема с оскъдно описание на проблема и очаква да получи компетентен отговор, а когато някой колега предположи евентуално решение се оказва, че има допълнителна, обикновено важна информация, която е спестена. Това да не е форум за ясновидци.
Заключвайте я тази тема или направо я изтривайте, защото много ме дразни заключението на колегата. А относно компетентността колега Maverikkk, първо прочети какво си написал "старата капачка на радиатора е вдигала налягане над 1,4 бара, а новата капачка е на 2 бара", после се научи да пишеш правилно защото 2 бара са над 1,4 бара и не виждам никакъв смисъл в изречението ти и чак тогава Ни обяснявай кой е компетентен и кой не.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 19 Юли 2010, 20:37

Да уточня, че някои колеги не са рабрали.
Автора на темата си е сменил капачката защото е имал проблем, но като я е сменил е сложил капачка на 2.0 бара, която не съответства на охладителната система на М40.
След това е сложил каквато трябва да е а именно на 1.4 бара и проблема се е решил.

Но така се получава когато някой пише с недомлъвки.
А темата беше заключена още вчера, но автора реши че трябва да пусне нова с присмех срещу нас, дето сме му казали , че няма проблем според описанието му, цитирал съм го по горе, та затова я отключих, за да може да се изкаже каква му е мъката.
А може би с нещо сме му длъжни или сме на заплата знам ли , чакам да видя какви са му претенциите :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Maverikkk » 19 Юли 2010, 22:32

Както казах в предишния ми пост, който доста добре е поредактиран, доста се спами и не се говори конкретно по темите точка.

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 19 Юли 2010, 23:19

Ти вече прекаляваш, ей сега ше седна да си играя да ти редактирам поста :kuku:
Точка приключваме темата, важното е че всичко е ОК.
За в бъдеще просто бъди по-подробен в обяснението на проблема и обстоятелствата около него, гарантирано няма да има толкова заблудени потребители които да ти дадът грешен съвет. ;)
Изображение

Назад към E36