Теч от радиатора!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Anfiro
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: In the 90's
Теч от радиатора!
Момчета, сега се прибирам след продължително каране 1-ва, 2-ра по една доста дълга улица с лунен пейзаж. Оставям колата, качвам се до апартамента и слизам да взема нещата от багажника, а под предницата - локва! Температурата си беше в нормата - стрелката на средата. Отворих капака, оглеждах го отгоре, отдолу гледах и тече (поне от това, което видях) при един от маркучите след скобата, излизаше вода и от обезвъздушителната пробка. Как да процедирам сега? 

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: Теч от радиатора!
Като за начало смени този маркуч,пробката мисля,че има О пръстенче погледни я и нея...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Anfiro
- кандидат ентусиаст
-
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
vladi_a_i написа:Като за начало смени този маркуч,пробката мисля,че има О пръстенче погледни я и нея...

Маркуча и О пръстена. Тапата за обезвъздушаване е пластмасова,та внимавай при натягането да не я счупиш.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Anfiro написа:Моя грешка момчета, тече отдолу под разширителния съд...
Еми добре дошъл в клуб на "протеклите казанчета" ...

Колега , първо си провери капачката на радиатора , причината да протече през разширителния съд е по -високо от нормалното налягане в системата , а за това се грижи капачката .... Другата причина е стареенето на пластмасата и деформирането на основата на преливника и генздото му ...
Аааа и няма смисъл да сменяш О-пръстените на преливника , има много теми по въпроса и във почти всички ще видиш , че като заключение ,от смяната на О-пръстените ефект почти няма ....
Преди време мисля , че колегата ивчо3 беше казал , че е лепил преливника за основата и резулатата бил добър ... . При всички случаи си смени и капачката ...
- Anfiro
- кандидат ентусиаст
-
metodi80 написа:Anfiro написа:Моя грешка момчета, тече отдолу под разширителния съд...
Еми добре дошъл в клуб на "протеклите казанчета" ...![]()
Колега , първо си провери капачката на радиатора , причината да протече през разширителния съд е по -високо от нормалното налягане в системата , а за това се грижи капачката .... Другата причина е стареенето на пластмасата и деформирането на основата на преливника и генздото му ...
Аааа и няма смисъл да сменяш О-пръстените на преливника , има много теми по въпроса и във почти всички ще видиш , че като заключение ,от смяната на О-пръстените ефект почти няма ....
Преди време мисля , че колегата ивчо3 беше казал , че е лепил преливника за основата и резулатата бил добър ... . При всички случаи си смени и капачката ...
Мерси на всички писали по-горе! Колега, винаги съм знаел, че врачани сме точни хора! Ще погледна и капачката и отдолу пласмтасите!
Сега колата мога ли да я карам свободно, преди да съм проверил капачката и всичко останало или е добре да не я товаря излишно?

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Anfiro написа:
Сега колата мога ли да я карам свободно, преди да съм проверил капачката и всичко останало или е добре да не я товаря излишно?
Зависи ... , колко сериозен е теча , дали ти надува маркучите много ...
Аз примерно съм карал с течащо казанче и с блокирала капачка близо две седмици и то без да жаля и нямаше проблеми , но както казах е много относително ...
- djsancho
-
-
- Кара: Куките да го спират !!!
- Мечтае да кара: G - Power M5 Hurricane Rs
под самия разшитителен съд има О пръсърн може да е от него или от самия съд, аз имам няколко в резерва ако искаш мога да ти ги пратя 

Жената и колата, не си ли въртят г*за - НЕ ГИ ПРИЗНАВАМЕ !!!
8 мнения
• Страница 1 от 1