Смених всичко и пак бие ...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Monoid
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW ///M335i
Re: Смених всичко и пак бие ...
Колеги аз също имам такъв проблем сменил съм сичко по предницата , тампони шарнири носачи и така нататък , но имам голям луфт в реиката. Възможно ли е от това да ми тресе волана ?!?!?! И ако е колко пари горе долу струва ремонт на реика. Принципно маистора при които хода го питах и каза около 300 лева струва оправянето.
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
То е хубаво с тоя майстор да се разберете кое ще ти ремонтира на рейката.
Щото он мое си мисли че искаш само О пръстени, семеринги пък ти да си реално за наваряване на зъби по гребена на рейката.
Дето съм чувал, че го правят в меито
Щото он мое си мисли че искаш само О пръстени, семеринги пък ти да си реално за наваряване на зъби по гребена на рейката.

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Monoid
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW ///M335i
Ми не съм оточнявал какво точно трябва да се сменя по нея , но говорихме за това , че трябва да се купи някакъв ремонтен комплект за реика и да се прави реглаж на предница. И не става въпрос за това аз какво искам да се смени , ами какво трябва да се смени за да може колата да е здрава.
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
deyan-enchev написа:То е хубаво с тоя майстор да се разберете кое ще ти ремонтира на рейката.
В МЕИ-то праат само семерингите, ама нещо и с тях се не справят

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
sonny написа:deyan-enchev написа:То е хубаво с тоя майстор да се разберете кое ще ти ремонтира на рейката.
А стига бе и там ли са го ударили през просото вече

За жан немам думи за качеството, но в МИ си бачкаха доста добре

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
На ТДСа рейката я правиха в МЕИ-то,стана отлично и няма никакви проблеми,това обаче преди 2-3 год. сега незнам как работят,надявам се да не са се отпуснали... 

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
~Мишо~ написа:На ТДСа рейката я правиха в МЕИ-то,стана отлично и няма никакви проблеми,това обаче преди 2-3 год. сега незнам как работят,надявам се да не са се отпуснали...
Явно вече са сменили майсторите...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Бумърчето
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 320ci
- Мечтае да кара: Е36 с F10 с turbo
dark0 написа:Значи днес приключи сменянето на цялата предница без рейката ...
авсолютно всичко друго е сменено и пак на 80км/ч и после на 120км/ч тресе волана ..
смених предните дискове и накладки и със скорост от 100км/ч като натисна спирачката пак тресе ...
ако направя реглаж дали тези симптоми ще се оправят
Кви са тез скорости бе брато.При пасване на спирачки комплект не се кара с такива.Ако си купувал не ментета там пише за разработката на спирачнодисковата система.Караш с50-70км/ч продължение 100-200 км/ч.Прегрял си новите дискове опекал си накладките.Знаеш ли кво става -желязото променя структурата си диковете се кривят от неравнометно стопляне и изтудяване.Ако са и слаба марка както казва моя приятел ути-ди.
Абе момчета питайте бе.....Правите глупости с парите си.
От мен да знаете - ЧЕТЕТЕ като тръгвате да правите нещо сами или питайте такива като мен или вещи майстори.Ама като купуваш оригинална стока пише -като примерно е на английски намери някой да го прочете(брошурките при частите).
НА кратко Е.........БАЛ си мамата на труда и парите си.
Подобно нещо -карам с 200 готина локва по пътя и резултат след рязко спиране всички знаем как спира супер изправно BMW-резултат две седмици по късно изметнати предни дискове-супер тресене и това са карани адаптирани дискове където щяха да ми служат дълго време И ПОДМЯНА!!!УСПЕХ!!!
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
deyan-enchev написа:То е хубаво с тоя майстор да се разберете кое ще ти ремонтира на рейката.
Това е истината, дори и червяка се износва, но още не съм открил това някъде като качествена услуга. Ремонтен комплект се ползва, ако е протекла, което не значи , че не е вече разтропана де.

При последното отваряне на моята, направих един тарикатлък да го кажем, при монтажа извъртях червяка на 180 градуса. Не мога да кажа, че има доловим ефект, имам доста износване, на паваж дразни яко.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- dark0
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320ci 170 к.с.
- Мечтае да кара: Е92, ако може М3 !
Бумърчето написа:dark0 написа:Значи днес приключи сменянето на цялата предница без рейката ...
авсолютно всичко друго е сменено и пак на 80км/ч и после на 120км/ч тресе волана ..
смених предните дискове и накладки и със скорост от 100км/ч като натисна спирачката пак тресе ...
ако направя реглаж дали тези симптоми ще се оправят
Кви са тез скорости бе брато.При пасване на спирачки комплект не се кара с такива.Ако си купувал не ментета там пише за разработката на спирачнодисковата система.Караш с50-70км/ч продължение 100-200 км/ч.Прегрял си новите дискове опекал си накладките.Знаеш ли кво става -желязото променя структурата си диковете се кривят от неравнометно стопляне и изтудяване.Ако са и слаба марка както казва моя приятел ути-ди.
Абе момчета питайте бе.....Правите глупости с парите си.
От мен да знаете - ЧЕТЕТЕ като тръгвате да правите нещо сами или питайте такива като мен или вещи майстори.Ама като купуваш оригинална стока пише -като примерно е на английски намери някой да го прочете(брошурките при частите).
НА кратко Е.........БАЛ си мамата на труда и парите си.
Подобно нещо -карам с 200 готина локва по пътя и резултат след рязко спиране всички знаем как спира супер изправно BMW-резултат две седмици по късно изметнати предни дискове-супер тресене и това са карани адаптирани дискове където щяха да ми служат дълго време И ПОДМЯНА!!!УСПЕХ!!!
Колега спирачките се оправиха, и сега като спирам няма проблеми

още на другия ден след смяната имах навъртяни над 200 км
принципно не карам с някви бързи скорости, просто настъпих малко повече, за да видя как ще е след смяната

мерси за съвета все пак

щом като при 100км удариш спирачки и тресе виж спирачната помпа
prodava se bmw e36 320 i sedan
vld написа:sonny написа:deyan-enchev написа:То е хубаво с тоя майстор да се разберете кое ще ти ремонтира на рейката.
А стига бе и там ли са го ударили през просото вече![]()
За жан немам думи за качеството, но в МИ си бачкаха доста добре
Ми не зная някога в МЕИ да са работили добре, един път им закарахме течаща реика и оня само я погледна презрително и каза, ааааа не мога, има в момента кола при мен, чиято реика бе в МЕИ-то и след качването изтече след точно 10км, върна се реиката отново там и уж я оправиха, сега реиката освен маслото в маншоните има и луфт отляво около 4мм нагоре-надолу са мести гребена. Жан не знам ко го плюете при положение, че той е първия и единствен в БГ, чийто персонал е посетил специализация в Израел, откъдето идват машините и консумативите му. Жан се занимава с това от повече от 15години. Познавам го много добре, защото съм му израснал в скута и досега каквото му е занесено не са се оплакали хора, а там отивам като редови потребител а не с протекция, въпреки, че се познаваме.
mcren написа:щом като при 100км удариш спирачки и тресе виж спирачната помпа
ама ти верно ли

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Колеги има поне 10 неща заради които може да тресе, няма какво да гадаете, автора на темата да отиде някъде където има читав монтьор и да му прегледат ходовата част 

35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3