как да поставя невъзвратно клапанче на tds
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
как да поставя невъзвратно клапанче на tds
при мен е с оригиналния пвц маркуч и искам да си поставя въпросното клапанче ,че сутрин пали от раз ама с 3 пъти даване на контакт явно подкачащата помпа не може да смогне от един път/проверявал съм я работи си на 3 месеца е / свещите също са сменени и пробвани , работят и четирите.
взел съм си клапанче и маркуч и двете са на фи 8мм някой който е слагал да даде съвет как точно се слага и дали се сменя целия маркуч или само се реже пвц-то и се слага клапанче и дали да е на фи 8мм защото има и на фи 6мм и фи 10мм,но ми казаха че най-масовото е на 8 мм.
ако имате и снимка да приложите с монтирано клапанче да видя как седи при вас ще е идеално, мерси на всички предварително
взел съм си клапанче и маркуч и двете са на фи 8мм някой който е слагал да даде съвет как точно се слага и дали се сменя целия маркуч или само се реже пвц-то и се слага клапанче и дали да е на фи 8мм защото има и на фи 6мм и фи 10мм,но ми казаха че най-масовото е на 8 мм.
ако имате и снимка да приложите с монтирано клапанче да видя как седи при вас ще е идеално, мерси на всички предварително

6>4
Re: как да поставя невъзвратно клапанче на tds
Колега, с колко литра нафта си в резервоара?
Ако подкачващата помпа е нова трябва да нямаш проблеми в това отношение.
Провери да не взима въздух от някъде. Провери за хлабави маркучи. Гарнитурите на ГНП-то.
А за клапана, просто режеш маркуча след филтъра и го поставяш. МОже да отрежеж малка част от маркуча за да не се прегъва, ако клапана е маного дълъг.
Внимавай с посоката на клапана.
Ако подкачващата помпа е нова трябва да нямаш проблеми в това отношение.
Провери да не взима въздух от някъде. Провери за хлабави маркучи. Гарнитурите на ГНП-то.
А за клапана, просто режеш маркуча след филтъра и го поставяш. МОже да отрежеж малка част от маркуча за да не се прегъва, ако клапана е маного дълъг.
Внимавай с посоката на клапана.
- matros
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 ТД
аз съм го сложил преди филтъра и нямам проблеми.Мисля си че там е по добре отколкото след филтъра,защото ако ти връща горивото в резервоара филтъра ще остане сух....
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
от както смених въпросната помпа винаги карам със 30+ литра,като мине средата стрелката се едно ми е светнала резерва че е 300 лв пустата помпа , нямам течове от помпата единствено маркуча в щуцера който излиза от филтара е влажен ,дали мога сам да си го сменя направо да си сложа нов маркуч със клапанче и на фи 8 ли трябва да е вътрешния отвор на маркуча ? 

6>4
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
току що сложих клапана , тък като стария маркуч нямаше никакъв шанс да сложа клапана директно на него защото се беше вдървил яко , купих надтосутойчив маркуч , срязах пвц маркуча на около 3 пръста от щуцера който влиза във филтъра нанисах гумения маркуч върху него и стегнах със скоби за водни съединения, така направих и на другия край на маркуча след това отрязах по средата гумения маркуч, монтирах еднопосочното клапанче отново затегнах с две скоби и сега чакам колата да изстине да пробвам как ще е 
п.п. направи ми впечатление че като срязах оригиналния маркуч нито капка нафта не капна от него беше празен

п.п. направи ми впечатление че като срязах оригиналния маркуч нито капка нафта не капна от него беше празен

6>4
ShibinG написа:п.п. направи ми впечатление че като срязах оригиналния маркуч нито капка нафта не капна от него беше празен
Това не е нормално. Поне при мен, колкото пъти съм го свалял от към филтъра, толкова пъти е теквало нафта. Независимо дали помпата ми работи или не работи.
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
когато купих колата , за да се замаскира проблема с неработещата помпа под задната седалка на един от маркучите намерих същото клапанче , което в последствие след монтирането на новата помпа махнахме с майстора и от тогава колата започна да пали по тегаво сутрин
което е доста странно защото очаквах подобрение
явно то е спирало нафтата да не се връща в резервоара , сега ще видя дали това което монтирах аз след филтъра ще има същия ефект.
п.п. днес поразгледах в мобилето офертите за е36ци тдс и на 70% от колите на който им беше отворен капаха за снимка имаха такова клапанче
/исках да видя как са го монтирали хората, за да не откривам топлата вода/

п.п. днес поразгледах в мобилето офертите за е36ци тдс и на 70% от колите на който им беше отворен капаха за снимка имаха такова клапанче

6>4
7 мнения
• Страница 1 от 1