как да поставя невъзвратно клапанче на tds

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

как да поставя невъзвратно клапанче на tds

Мнение от ShibinG » 15 Юли 2010, 13:17

при мен е с оригиналния пвц маркуч и искам да си поставя въпросното клапанче ,че сутрин пали от раз ама с 3 пъти даване на контакт явно подкачащата помпа не може да смогне от един път/проверявал съм я работи си на 3 месеца е / свещите също са сменени и пробвани , работят и четирите.
взел съм си клапанче и маркуч и двете са на фи 8мм някой който е слагал да даде съвет как точно се слага и дали се сменя целия маркуч или само се реже пвц-то и се слага клапанче и дали да е на фи 8мм защото има и на фи 6мм и фи 10мм,но ми казаха че най-масовото е на 8 мм.

ако имате и снимка да приложите с монтирано клапанче да видя как седи при вас ще е идеално, мерси на всички предварително :yes:
6>4

старши ентусиаст
Аватар

Re: как да поставя невъзвратно клапанче на tds

Мнение от bmw325tds » 15 Юли 2010, 13:50

Колега, с колко литра нафта си в резервоара?
Ако подкачващата помпа е нова трябва да нямаш проблеми в това отношение.
Провери да не взима въздух от някъде. Провери за хлабави маркучи. Гарнитурите на ГНП-то.

А за клапана, просто режеш маркуча след филтъра и го поставяш. МОже да отрежеж малка част от маркуча за да не се прегъва, ако клапана е маного дълъг.
Внимавай с посоката на клапана.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 325 ТД

Мнение от matros » 15 Юли 2010, 14:09

аз съм го сложил преди филтъра и нямам проблеми.Мисля си че там е по добре отколкото след филтъра,защото ако ти връща горивото в резервоара филтъра ще остане сух....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ShibinG » 15 Юли 2010, 14:28

от както смених въпросната помпа винаги карам със 30+ литра,като мине средата стрелката се едно ми е светнала резерва че е 300 лв пустата помпа , нямам течове от помпата единствено маркуча в щуцера който излиза от филтара е влажен ,дали мога сам да си го сменя направо да си сложа нов маркуч със клапанче и на фи 8 ли трябва да е вътрешния отвор на маркуча ? :yes:
6>4

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ShibinG » 15 Юли 2010, 20:06

току що сложих клапана , тък като стария маркуч нямаше никакъв шанс да сложа клапана директно на него защото се беше вдървил яко , купих надтосутойчив маркуч , срязах пвц маркуча на около 3 пръста от щуцера който влиза във филтъра нанисах гумения маркуч върху него и стегнах със скоби за водни съединения, така направих и на другия край на маркуча след това отрязах по средата гумения маркуч, монтирах еднопосочното клапанче отново затегнах с две скоби и сега чакам колата да изстине да пробвам как ще е :)

п.п. направи ми впечатление че като срязах оригиналния маркуч нито капка нафта не капна от него беше празен :dunno:
6>4

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 15 Юли 2010, 20:16

ShibinG написа:п.п. направи ми впечатление че като срязах оригиналния маркуч нито капка нафта не капна от него беше празен :dunno:

Това не е нормално. Поне при мен, колкото пъти съм го свалял от към филтъра, толкова пъти е теквало нафта. Независимо дали помпата ми работи или не работи.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ShibinG » 15 Юли 2010, 20:37

когато купих колата , за да се замаскира проблема с неработещата помпа под задната седалка на един от маркучите намерих същото клапанче , което в последствие след монтирането на новата помпа махнахме с майстора и от тогава колата започна да пали по тегаво сутрин :D което е доста странно защото очаквах подобрение :) явно то е спирало нафтата да не се връща в резервоара , сега ще видя дали това което монтирах аз след филтъра ще има същия ефект.

п.п. днес поразгледах в мобилето офертите за е36ци тдс и на 70% от колите на който им беше отворен капаха за снимка имаха такова клапанче :D /исках да видя как са го монтирали хората, за да не откривам топлата вода/
6>4

Назад към E36