Въпрос: амортисьори
Модератор: Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Въпрос: амортисьори
здравейте . имам въпрос относно предните амортисьори на е34ка бензин 2.0и. за смяна са и искам да ми дадете съвет какво да направя. нови ли да зимам, 2ра ръка ли да търся, да ги пълня наново ли нз. ако да зимам нови каква марка да ме ориентирате и от каква да бягам. благодаря предварително
- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
Re: Въпрос: амортисьори
Купи си нови, към марки няма да те ориентирам, от 100лв. до 300 за брой, според джоба ти 

- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Събери 500лв и си вземи билщайн б8 или кони спорт. Почти вечни са и возията ще ти се промени коренно. Колата ти ще стане супер стабилна.
Това по-горе е ако имаш кинти и искаш най-доброто. Ако не Sachs или Каяба. Консултирай се с mitko_n1 (Митко от Варна). Някой друг да му пусне телефоните, че моя тел. е на ремонт и нямам нито 1 номер.
Втора ръка не бих ти препоръчал освен ако не са от познат и не ги е купил преди 5-10 000 км. и ти лично си присъствал на покупката
Поздрави
Това по-горе е ако имаш кинти и искаш най-доброто. Ако не Sachs или Каяба. Консултирай се с mitko_n1 (Митко от Варна). Някой друг да му пусне телефоните, че моя тел. е на ремонт и нямам нито 1 номер.
Втора ръка не бих ти препоръчал освен ако не са от познат и не ги е купил преди 5-10 000 км. и ти лично си присъствал на покупката

Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Zubcho написа:Събери 500лв и си вземи билщайн б8 или кони спорт. Почти вечни са и возията ще ти се промени коренно. Колата ти ще стане супер стабилна.
Поздрави
Зъбе ти хубаво да вземе B8, ама цената малко си е объркал

P.S. Ако не бързаш много до 10 дена, ще свалям 4 бр. Sachs от моята кола на 10-15 К км.
Повечето колеги знаят на коя кола са

Билщайн В8 са амортисьори с къс ход и НЕ трябва да работят с нормални пружини, а САМО със "спортни" (по-къси и твърди). Билщайн В6 са амортисьорите от гамата на Билщайн, които могат да работят с нормални пружини.
П.П. Цената на Билщайн В8 е разтегливо понятие - на мен ми струваха 540 лв двата.
По темата - колега, ако просто искаш хубави амортисьори, а не нещо точно определено със специални характеристики, си купи (разбира се нови) Bilstein B4, BOGE, SACHS или KYB (Kayaba) - подредил съм ги според моите лични предпочитания.
П.П. Цената на Билщайн В8 е разтегливо понятие - на мен ми струваха 540 лв двата.
По темата - колега, ако просто искаш хубави амортисьори, а не нещо точно определено със специални характеристики, си купи (разбира се нови) Bilstein B4, BOGE, SACHS или KYB (Kayaba) - подредил съм ги според моите лични предпочитания.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Postman написа:Билщайн В8 са амортисьори с къс ход и НЕ трябва да работят с нормални пружини, а САМО със "спортни" (по-къси и твърди). Билщайн В6 са амортисьорите от гамата на Билщайн, които могат да работят с нормални пружини.
Яворе, а за да запазя комфорта на моята лимузина кой модел на Билщайн би ми препоръчал?

- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Postman написа:Билщайн В8 са амортисьори с къс ход и НЕ трябва да работят с нормални пружини, а САМО със "спортни" (по-къси и твърди). Билщайн В6 са амортисьорите от гамата на Билщайн, които могат да работят с нормални пружини.
Да за цената е така

- Peter Angelov
- ентусиаст
-
_65536_kb_sec_ написа:Postman написа:Билщайн В8 са амортисьори с къс ход и НЕ трябва да работят с нормални пружини, а САМО със "спортни" (по-къси и твърди). Билщайн В6 са амортисьорите от гамата на Билщайн, които могат да работят с нормални пружини.
Яворе, а за да запазя комфорта на моята лимузина кой модел на Билщайн би ми препоръчал?
Мисля че най добре е Bilstein B4
И аз така мисля (да не трупам мнения).
Postman
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
B8 са наистина по къси карам ги с пружини -40мм и са точни
B6 е удачния масов вариант
но истината като цяло е че билщайн е марката за тея коли, компромиса е боге...така казват поне от бмв
B6 е удачния масов вариант
но истината като цяло е че билщайн е марката за тея коли, компромиса е боге...така казват поне от бмв

"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- Нено Б.
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06
Аз съм с В4 Gas и е страхотен амортисьор-бих казал компромис между "спорт" и "комфорт".
Демек-в сравнение с регулируемо кони и "високите" В-та е мекица, ама в сравнение със стандартен газов амортирьор е много твърд и стабилен.
П.П. 65536, мисля че подходящият за теб е В2 oil. B4(по мое мнение) губи от комфорт. Корите ми се разскърцаха от него. Доста твърдо поема.
Демек-в сравнение с регулируемо кони и "високите" В-та е мекица, ама в сравнение със стандартен газов амортирьор е много твърд и стабилен.
П.П. 65536, мисля че подходящият за теб е В2 oil. B4(по мое мнение) губи от комфорт. Корите ми се разскърцаха от него. Доста твърдо поема.
rwd фен
добре марките ги разбрах горе долу но не мисля да се изхвърлям с парите .. просто няма смисъл казвате ще държат вечно - хубаво .. ама колата няма , а и надали ще я карам още много години .. искам нещо около 80-100 лева на бройка (предни) ще им погледна цените на казаните от вас и ще видя . също така не ми трябват спортни или други , просто нормални и да издържат поне 5 години каране 

- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Поздрави, колега. Последното което искам, е да се сторя краен или пък да вземеш мнението ми за меродавно. Първо кажи от къде си. На мен преди година ми се наложи да вадя задни на Е34, като ги водих на "доктор" при един мой познат, човека е стругар, с дългогодишен стаж в ремонта на подобна"техника". Откакто ги "закърпи" /отваря ги, сменя всичките простотии вътре/които е възможно разбира се/ семеринги разни там, ново масло../ колата кара 14-15 месеца и си летя през дупките. То аз където живея,друго освен дупки няма. Последно имаше път преди около 5-6 години. И за този лунен пейзаж друго освен луноход с дълги пружини, моите са + гьонови тампони отдолу, не може да ти свърши работа. Та занятието ми излезна 40 лв и шише от моята стара сливова. И нещо съвсем, ама съвсем на сериозно-никой не искам да обидя , ама тез цени за амортисьори дето ги казват колегите са на едни други хора месечните заплати. И колега-до сега проблеми с втърдяване не съм имал, изобщо никва разлика със на брат ми монрото мисля че беше,за 300 лв. Ако си наблизо ще помгна да ги свалим, човека ги прави и на другия ден-караш. Всичко е според възможностите, но това не е компромис! Ще се учудиш от резултата.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
Аз карам както и доста от останалите колеги тук с АЛ-КО Спорт и до сега съм много доволен. На колата са от миналото лято и до сега са на над 10000км. За цената си няма какво повече да желая. По деведесет и няколко лв. беше бр. не помня точно.
Това за предни. Комбито отзад е с нивомат.
Това за предни. Комбито отзад е с нивомат.
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3