Филтър ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- dmxl
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d 05
- Мечтае да кара: F10 M550D
Филтър ?

- Jikata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 540ia
Re: Филтър ?
колега спокоино няма никаква уловка,по принцип се продава и като елемент ,понеже не е рентабилно за тебе на 50-тина хиляди да даваш по 100-тина лева ,като можеш да си вземеш само елемента за около 40 лв (мисля),Но ако не си го сменял много скоро или е на доста км по хубаво е да го вземеш компект-от гледна то4ка на умора на материала-пласмасата,ина4е вземаи само филтар4ето,
да кажа само 4е това е единствено и само от мои наблиудения и разговора с моя майстор
да кажа само 4е това е единствено и само от мои наблиудения и разговора с моя майстор
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Смени си само филтъра и следващия път ще сменяш турбина ГАРАНЦИЯ. Няма безплатен обяд колега, минеш ли евтино сега, ще си го платиш 10-торно после
Ако те интересува защо, защото в скъпата част има клапан и това смешното кече е най-малкия ти проблем във филтъра за картерните газове.

Ако те интересува защо, защото в скъпата част има клапан и това смешното кече е най-малкия ти проблем във филтъра за картерните газове.
- karnak
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Boeing
и аз последно време слагам само елеменчето,идва на 40 и няколко лева с гарнитурките,
няма смисъл да се сменя цялата пластмаса

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
karnak написа:и аз последно време слагам само елеменчето,идва на 40 и няколко лева с гарнитурките,
Ами то заради такива "майстори" постоянно ми звънят, че турбото им умира и като ги питам: "Смени ли филтър картерни газове", отговора :" Да бе как, дадох 40лв. за него".
Както вече казах, в "ненужната" пластмасова част има МНОГО нужен клапан, който като се запуши и троши турбината. Ама то в БГ, майстори и разбирачи много, та за това колите в БГ са все "перфектни".
Та в този ред на мисли, колега @karnak не давай такива подвеждащи отговори, ако не разбираш материята, защото много хора приемат форума за чиста монета

- karnak
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Boeing
mad_presley написа:karnak написа:и аз последно време слагам само елеменчето,идва на 40 и няколко лева с гарнитурките,
Ами то заради такива "майстори" постоянно ми звънят, че турбото им умира и като ги питам: "Смени ли филтър картерни газове", отговора :" Да бе как, дадох 40лв. за него".
Както вече казах, в "ненужната" пластмасова част има МНОГО нужен клапан, който като се запуши и троши турбината. Ама то в БГ, майстори и разбирачи много, та за това колите в БГ са все "перфектни".
Та в този ред на мисли, колега @karnak не давай такива подвеждащи отговори, ако не разбираш материята, защото много хора приемат форума за чиста монета
досега не съм имал счупена турбина от това че съм сменил само кечето
много нужния за теб клапан не се запушва така както ти си мислиш
пласмасата са измива старателно с обезмаслител!!!
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Пресли не е точно така... Този клапан регулира налягането на картерните газове, а като се вдигне то и мотора почва и масло да харчи и да бълва много към турбината- студения охлюв и това масло като се развърти турбото на 50 хил оборота разбива оста. Това се получава и от затлачено филтърче/сепараторче- вдигане на Р на картерните газове. Смяната е ясна, че на 30 хил е най добре, поне аз това съм установил. Сега за самия клапан там- той е направен от силиконова гума, и доста издържлива, и още 30 хил ще издържи. Аз моята кола като я взех и установих, че не е сменяно никога филтърчето- и клапана работеше, обаче фитърчето беше от парцалените и беше все едно асфалтова смола
Тези които искат да пестят от филтър картерни газове могат с едно корпусче, да изкарат с 2 филтърчета, аз съм го пробвал и нямах проблем.

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Купуваш си нов филтър за 98 лева. На всяка смяна на маслото си сменяш само тампона вътре и няма да имаш грижи. Пресли е прав че вътре има клапан, но ако си сменяш филтъра на 10 12к няма да имаш проблем с клапана 

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
Giorceto написа:Купуваш си нов филтър за 98 лева. На всяка смяна на маслото си сменяш само тампона вътре и няма да имаш грижи. Пресли е прав че вътре има клапан, но ако си сменяш филтъра на 10 12к няма да имаш проблем с клапана
напротив.... с времето този клапан- мембраната му се изпича и става по твърда, за това е хубаво да се сменя, но който иска да пести пак ще кажа може да плзва корпуса с клапана за 2 филтърчета т.е. за 60 хил км
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
А всъшност ти пиша глупсти, защото ако сега си купиш нов, той е необслужваем и както го наричат по магазините: ВЕЧЕН 

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
Giorceto написа:А всъчшност ти пиша глупсти, защото ако сега си купиш нов, то е необслужваем и както го наричат по магазините: ВЕЧЕН
Пробвал съм и такъв- сепаратор, но не ми хареса маслотделянето нещо ми се стори, че не пасва както трябва, т.е. не отделя маслото толкова добре, както старото филтърче и предпочетох това със филтриращ елемент- стария вариант. може и да греша, но оглеждайки отворите на главата и кое от къде минава, стигнах до това заключение
- dmxl
- младши ентусиаст
-
колеги благодаря ви за полезната информация,аз вече си смених филтъра взех си го комплект с пластмасовата кутийка защото за 40-50 лв разлика не ми се рискува цяла турбина,благодаря ви още веднъж и 

- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
На 2,5 ТДС-а има ли такъв клапан? Извинявам се предварително,че измествам темата,ама тя май е ясна.От спестявки няма файда !!!
- dmxl
- младши ентусиаст
-
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
dmxl написа:колега доколкото знам тдс-а няма,ако греша някой да ме поправи
И аз така знам,но ако не тук в Е39 форума не виждам къде другаде може някой да ми помогне.надявам се не се сърди автора на темата че му я отклонихме малко.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2