Подръжка на кожен салон?!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Подръжка на кожен салон?!

Мнение от Nikolay86 » 13 Юли 2010, 12:18

A добре колеги,този крем в металната кутия(една синя) на NIVEA,аз с такъв се мажа да не изгарям,като карам ски..За него ли става дума?И ако да..как го нанасяте?Изчиствате ли кожата с нещо друго и след това крема?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d

Мнение от boris_m » 13 Юли 2010, 12:25

Nikolay86 написа:A добре колеги,този крем в металната кутия(една синя) на NIVEA,аз с такъв се мажа да не изгарям,като карам ски..За него ли става дума?И ако да..как го нанасяте?Изчиствате ли кожата с нещо друго и след това крема?

Точно за същия крем става дума. Аз го нанасях на ръка или с парцалче - когато е топло, няма проблем дори някъде да остане повечко, защото по-късно заради температурата попива напълно :) Аз лично винаги почиствах много добре кожата предварително или с вода, или с бебешки мокри кърпички :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 14 Юли 2010, 14:56

Колеги,найстина с крема има ефект :bowdown: Стана едно мазничко и лъскаво..Аз го нанасях с ръка и станах вир вода(тегава работа),но има страшенн ефект.. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от wladio » 14 Юли 2010, 17:46

боя за кожа има на всякаде-1-2лв е.по всяка сергия.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 14 Юли 2010, 20:08

wladio написа:боя за кожа има на всякаде-1-2лв е.по всяка сергия.

То боя има..но боята за салона трябва да е някъква попиваща,а не като седнеш да се омажеш от салона-а такава за салони и якета.Бях гледал,по някоя английска програма,как се боядисва салон и си беше доста филм,всмисъл правешего професионалист..и доста скъпа беше тая боя.Ако някой знае такава,където става за салони и е пробвал,да каже.. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от wladio » 14 Юли 2010, 20:17

колеги,аз моя салон-е само предните седалки,задните са като нови-го минах с черна боя за кожени якета,стана като нов,попи си боята и вече 3 месец си карам и няма никакъв проблем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 15 Юли 2010, 11:04

Колеги не е нещо оферта с този крем на нивея, седалката седи вече 1 седмица мазна, добре че само една седалка намазах, може да е полезно за кожата но изглежда Не красиво :smoke:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 15 Юли 2010, 11:11

ползвам оригиналните БМВ препарати за кожа.... кофти миришат обаче, но от тях няма по-добри ;)
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
Мечтае да кара: Волга комби

Мнение от joropc » 15 Юли 2010, 14:37

LUCIFER'S написа:ползвам оригиналните БМВ препарати за кожа.... кофти миришат обаче, но от тях няма по-добри ;)

Мда, след като намажеш кожата, около час вътре мирише на кон :D , но няма препарат, който да е с естествени компоненти и да не мирише на нещо неприятно.Най-доброто за кожен салон! Реално погледнато с едно шише, което срува около 50лв, ще си третираш седалките доста време.Такa, че не бих казал,че е ултра скъпо, по-скоро обратното!!

http://www.google.bg/imgres?imgurl=http ... s%3Disch:1
Последна промяна joropc на 15 Юли 2010, 14:45, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 15 Юли 2010, 14:42

BMW-E39 написа:Колеги не е нещо оферта с този крем на нивея, седалката седи вече 1 седмица мазна, добре че само една седалка намазах, може да е полезно за кожата но изглежда Не красиво :smoke:

Ами..аз вчера го намазах в жегата,по-обяд и стана много лъскаво..само много се изкривих,мазах всички седалки на ръка :mhihi:
До вечерата,кога излезнах си бяха попили перфектно и седяха още лъскаво.Досега ползвах само скъпи препарати,с който също става супер,но тая Нивеа върши работа според мен.Може ли да ти седи зле от салона,смисъл различните салона, модел..,знам ли :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от LUCIFER'S » 15 Юли 2010, 14:47

joropc написа:
LUCIFER'S написа:ползвам оригиналните БМВ препарати за кожа.... кофти миришат обаче, но от тях няма по-добри ;)

Мда, след като намажеш кожата, около час вътре мирише на кон :D , но няма препарат, който да е с естествени компоненти и да не мирише на нещо неприятно.Най-доброто за кожен салон! Реално погледнато с едно шише, което срува около 50лв, ще си третираш седалките доста време.Такa, че не бих казал,че е ултра скъпо, по-скоро обратното!!

http://www.google.bg/imgres?imgurl=http ... s%3Disch:1

може да е от конско чоребе :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от plamen_e92 » 15 Юли 2010, 15:08

Има специялен крем за кошен салон.Даже мирише на Ванилия 8)
BMW E92 Power баце

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 15 Юли 2010, 15:26

Nikolay86 салона ми е Individual и кожата е различна от обикновената кожа, защото имам и салон пак рекаро но които не е Individual, и 2та седят мазно след намазване с крема, твоята може би защото е седяла на слънце бая време и за това е попило. Като изключиме пяната на бмв, препарата оригиналния е пълен ташак казвам го от опит.

За пореден път се убедих, че няма по-добър препарат от един с които мажат салоните по автомивките.. на MA*FRA е препарата.. страшен !:) Запечатва кожата перфектно.. уникално седи и на черен кожен, и на сегашния..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от LUCIFER'S » 15 Юли 2010, 15:50

BMW-E39 написа:Nikolay86 салона ми е Individual и кожата е различна от обикновената кожа, защото имам и салон пак рекаро но които не е Individual, и 2та седят мазно след намазване с крема, твоята може би защото е седяла на слънце бая време и за това е попило. Като изключиме пяната на бмв, препарата оригиналния е пълен ташак казвам го от опит.

За пореден път се убедих, че няма по-добър препарат от един с които мажат салоните по автомивките.. на MA*FRA е препарата.. страшен !:) Запечатва кожата перфектно.. уникално седи и на черен кожен, и на сегашния..

и на МАФРА е добър, но с тоя дето са ми мазали салона е излъскващ, а този на БМВ е с мат ефект

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520i E39

Мнение от ivaylo_shack » 17 Юли 2010, 11:03

Мога да кажа, че от крема има много голям ефект, но ще е още по добре ако има с какво да се запечата кожата след това! А и нетрябва да се прекалява с крема! Видях мнението на колега, който се оплаква, че колата му стои мазна, и явно е прекалил с кремчето ;) Сега лично аз търся препарат на МАФРА или СОНАКС за да пробвам с тях, защото кема е много добър вариант за подръвка, но не заяитава от УВ лъчи!

ПредишнаСледваща

Назад към E39