Размер гуми за BORBET A ?
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
52 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Размер гуми за BORBET A ?
С флекса другарю!
Стержена се реже примерно с 3см и се прави нова резба.И вече хода на амортесиора идва там дето ще работи правилно спрямо новата пружина.Разбира се има си допустими граници,но смятам,че до 60/40 ще мога да ги резна.Ако съм свободен тази седмица събота ще ходя да им ударят една стружка,ама едва ли. 

- Andronoff
- триногата
-
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
Andronoff написа:под "окачване" нямах предвид голи пружини, а нови, качествени амортисьори, с пружини подходящи за тях..

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
абе хора какви 9-ки какви големи мотори какви големи спирачки
от две години карам борбет А 9-ки САМО с 215/40/16 на 2.5 , всеки ден навсякъде,никакви проблеми с предницата...а сега де
преди това бях с борбет А 7,5 , пак с 215/40 , разликата в завиване и други е минимална......
естествено че вардя и се оглеждам за дупки ,но смятам че всеки го прави дори и с тенекиените джанти

от две години карам борбет А 9-ки САМО с 215/40/16 на 2.5 , всеки ден навсякъде,никакви проблеми с предницата...а сега де

преди това бях с борбет А 7,5 , пак с 215/40 , разликата в завиване и други е минимална......
естествено че вардя и се оглеждам за дупки ,но смятам че всеки го прави дори и с тенекиените джанти

- Andronoff
- триногата
-
Как се отразява това на рейката?
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
Никога няма да бъдете забравени!
- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
положително
ми как ,с е36-цова рейка съм ,смених накрайници кат я слагах,нищо не е мръднало до сега

ми как ,с е36-цова рейка съм ,смених накрайници кат я слагах,нищо не е мръднало до сега

Все ми се струва че е по добре да пишат хора които има личен опит а не какво са чули или прочели по форумите
В повечето случаи когато се купуват тунинг джанти 16х9j се предлага изгодна цена с гуми и размера им е 215 40 като препоръчителен, за да се получи нужното разпъване за да могат да седят адекватно на ниска кола и да няма много проблеми с опирането.
Преди близо 6 години си купих първите 9ки и от тогава само с такива джанти карам (освен зимата) . Размерите за 9ка които съм карал и съм нямал оплакване - 205 40 , 195 45 , 215 40
За съветите на 16х7.5 и 9j да се сложат отпред 205 45 и 215 40 за отзад бих казал, че са доста подвеждащи и грешни! Първо че стреча е различен, второ че предните са по високи от 215 40, които от своя страна седят още по ниско заради разпъването си !
За да се види нагледно
:

Ето го по разумното решение за 16х7.5 и 9дж :
205 40 отпред и 215 40 отзад :

В повечето случаи когато се купуват тунинг джанти 16х9j се предлага изгодна цена с гуми и размера им е 215 40 като препоръчителен, за да се получи нужното разпъване за да могат да седят адекватно на ниска кола и да няма много проблеми с опирането.
Преди близо 6 години си купих първите 9ки и от тогава само с такива джанти карам (освен зимата) . Размерите за 9ка които съм карал и съм нямал оплакване - 205 40 , 195 45 , 215 40

За съветите на 16х7.5 и 9j да се сложат отпред 205 45 и 215 40 за отзад бих казал, че са доста подвеждащи и грешни! Първо че стреча е различен, второ че предните са по високи от 215 40, които от своя страна седят още по ниско заради разпъването си !
За да се види нагледно

Ето го по разумното решение за 16х7.5 и 9дж :
205 40 отпред и 215 40 отзад :

52 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4