Пръскалки за фарове

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар
Кара: e34, e36

Пръскалки за фарове

Мнение от Kristopher » 03 Яну 2010, 23:22

Имам маска с пръскалки и казанчето с двете моторчета, друго трява ли ми за да си пусна системата? И как трябва да вържа жицата за второто моторче?
Изображение
Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Re: Пръскалки за фарове

Мнение от DirtySouth » 04 Яну 2010, 4:12

Ами ако пръскалките на фаровете са заедно с тези на капака просто вържи кабелите на моторчето с тези на другото и това е вече си правиш инсталацията на маркучите ,но не ми се вързва много да е така като има 2 моторчета ! По скоро пръскалките се пускат отделно ,а това значи че са с друго лостче или няква комбинация на същестуващото и там е малко по-сложна инсталацията , но това са само лично мои предположения !
I'm slowly drifting
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i Е46 330xi

Мнение от DoBeRMaNa » 05 Яну 2010, 4:15

По принцип лостчето е друго има и функция даго буташ напред и така пръскаш на фаровете иначе като колата не имала по добре си го вържи към другото моторче че иначе много играчка, като пръснеш на джама ще пръска и на фаровете малко бързо ще ти свършва течност ама то за тва е 5л казанчето. Аз така ще го правя че и аз си купих същото.
Изображение
Един е шестака и Крис Бенгъл е неговия пророк, да бъде благословен от Никасила, Ваноса и Голямото прасе , Амин.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Мнение от pgv64 » 12 Юли 2010, 13:52

doberman66 написа:По принцип лостчето е друго има и функция даго буташ напред и така пръскаш на фаровете иначе като колата не имала по добре си го вържи към другото моторче че иначе много играчка, като пръснеш на джама ще пръска и на фаровете малко бързо ще ти свършва течност ама то за тва е 5л казанчето. Аз така ще го правя че и аз си купих същото.

:D Според мен ,не е точно така. Мойто купе е с фабрично сложени пръскалки и лостчето си е нормално . Обаче моторчето на пръскалките за фаровете се включва, само, ако фаровете са включени и то с 1 ,2 сек закъснение спрямо моторчето за стъклата. Казанчето ми е 5 л. с две моторчета.Когато фаровете не работят в действие влиза само моторчето за предните стъкла. Някак си ел. схема е направена така , че да зависи от действието на фаровете!Надявам се да съм ви бил полезен! :yes:
Изображение

Аватар

Мнение от Kristopher » 12 Юли 2010, 14:08

Благодаря ти за отговора, аз се отказвам, ще ги свържа с отделен бутон да се задействат пръскалките и готово, ще вържа моторчето да се задейства от бутонче. Само че времето за работа на моторчето не знам как ще се направи, защото то си има време на работа.
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 12 Юли 2010, 16:20

Kristopher написа:Благодаря ти за отговора, аз се отказвам, ще ги свържа с отделен бутон да се задействат пръскалките и готово, ще вържа моторчето да се задейства от бутонче. Само че времето за работа на моторчето не знам как ще се направи, защото то си има време на работа.

Комфорт модула управлява тази функция, на всеки 3 пръскания пръска по фаровете. Освен това времето за пръскане е преценено така че да може да направи хубаво налягане за да измие качествено фаровете а не само да ги намокри :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 12 Юли 2010, 18:00

_65536_kb_sec_ написа:
Kristopher написа:Благодаря ти за отговора, аз се отказвам, ще ги свържа с отделен бутон да се задействат пръскалките и готово, ще вържа моторчето да се задейства от бутонче. Само че времето за работа на моторчето не знам как ще се направи, защото то си има време на работа.

Комфорт модула управлява тази функция, на всеки 3 пръскания пръска по фаровете. Освен това времето за пръскане е преценено така че да може да направи хубаво налягане за да измие качествено фаровете а не само да ги намокри :mhihi: :mhihi: :mhihi:

При пуснати фарове пръска на стъклото и на фаровете
Изображение

Аватар

Мнение от Kristopher » 12 Юли 2010, 21:28

Еми ще го държа бутончето докато направи налягане и като пръсне облак го пускам, то нали преди да направи налягане не пръска? Така че може да стане, ще видим
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325tds

Мнение от shiko » 13 Юли 2010, 19:51

добре,ако на фаровете има следи от изсъхнала мърсотия /напр. след каране в дъжд/ тези пръскалки ще могат ли да се справят или не.Зимно време как са.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Мнение от pgv64 » 13 Юли 2010, 20:08

shiko написа:добре,ако на фаровете има следи от изсъхнала мърсотия /напр. след каране в дъжд/ тези пръскалки ще могат ли да се справят или не.Зимно време как са.

:mhihi: Ми преди да се качиш да се возиш , ще се понапънеш и ще ги забършеш! :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 318is
Мечтае да кара: e36 m3

Мнение от fxp » 13 Юли 2010, 20:10

и аз съм с тази екстра .. след катастрофата .. ама още не съм ги връзвал да видя кво става :)
това с включването само по време на работа на фаровете е интересно .. ще ме карате да ровя по оригиналните схеми да гледам как е вързано :mhihi:
Не вярвам на нищо което кърви по пет дни и не умира!

Аватар

Мнение от Kristopher » 13 Юли 2010, 21:00

fxp написа:и аз съм с тази екстра .. след катастрофата .. ама още не съм ги връзвал да видя кво става :)
това с включването само по време на работа на фаровете е интересно .. ще ме карате да ровя по оригиналните схеми да гледам как е вързано :mhihi:

еми айде рови де, аз това чакам :D
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 14 Юли 2010, 0:54

Колега, по-често миене на колата и няма да имаш нужда от тези пръскалки :mhihi:

Назад към E36