почивстване на CD устройство за навигация, как или къде?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- monsterofcock
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 530д
почивстване на CD устройство за навигация, как или къде?
Здравейте, CD устройството с навигацията ми неще да изплюе диска, искам да го почистя, свалих я от колата, ама като гледам май сам няма да мога да я отворя, липсват каквито и да е болчета, някой правил ли е това или да знаете къде могат да ми го свършат без КАМОР и ДАРУКАР?
Мерси,
Поздрави, Емо
Мерси,
Поздрави, Емо
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
Re: почивстване на CD устройство за навигация, как или къде?
Сигурен ли си, че си сложил правилния диск вътре
? Ако е бил записан в Mode1 е съвсем нормално твоята МК3-ка (ако е такава) да глътне диска. Разгледай тук и започвай да дерзаеш
.
Успех и кажи дали си се справил.

Успех и кажи дали си се справил.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
monsterofcock написа:Здравейте, CD устройството с навигацията ми неще да изплюе диска, искам да го почистя, свалих я от колата, ама като гледам май сам няма да мога да я отворя, липсват каквито и да е болчета, някой правил ли е това или да знаете къде могат да ми го свършат без КАМОР и ДАРУКАР?
Мерси,
Поздрави, Емо
Първо колега, щом не знаеш как се отварят такъв вид кутии, въобще не се захващай с каквото и да било по този навигационен компютър сам!!!
Второ, каква ти е навигацията, МК3 или МК4 (на МК4 отпред пише DVD, на MK3 НЕ пише DVD)?
Tрето, каъв диск си вкарал, та не може да излезе?
Четвърто, ако си беше задал правилно (с подробностите, които сега трябва да те питам) въпроса, до сега щеше да получиш поне 10 правилни отговора

- monsterofcock
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте, не бях в Сф известно време та затова сега чак пиша. Не е ДВД, не съм се опитвал да го отварям сам, щото няма болчета. МК3 е, един съсед има е46 комби 320д и каза че ще ми смени менюто, пусна диска (Cd-r) екрана въобще се изключи и после верно имах друго меню ама не ми показваше опция да избера за навигация... исках да му върна след инсталацията диска ама не го дава от 9 месеца вече
))

- ivo1bg
- FC BAYERN
-
Колега, почти нищо не се разбра от поста ти. Искаш да кажеш, че преди 9 месеца един твой комшия е сменил менюто ти (това означава, че ъпдейта е минал), но диска е останал вътре (при успешен ъпдейт това не би трябвало да стане) и от тогава не можеш да го извадиш
??? Кажи по-точно какво е станало и какво е положението в момента, че така само гадаем
.

- monsterofcock
- кандидат ентусиаст
-
Точно така , мина успешно инсталацията, но не иска да изплюе диска, тва беше зимата и сега все още не може, свалил съм го устройството, ама никъде не съм го носил още...
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
Ами според мен, вече му е време, да го занесеш някъде, за да го оправят, ама ти си знаеш най-добре
. Дадох ти и линк
.

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Четете ве хора
твоят приятел ти е ъпдейтнал навито с диск който не е за теб, после менюто ти е станало друго защото колата не подкарва навигацията, а кара само на тв-тунер, затова ти е изчезнало и меню "навигация". Намери си диск със ъпдейт за МК3 копиран в MODE2 и ако не можеш да си извадиш диска сам отиди при някои майстор (ТВ техник или подобен) да го извади, едва ли ще ти вземе повече от десетачка, работа за 5 минути е.

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Май не е за тука, но да питам. От известно време, навигацията на колата не бачка като хората(МК4). Първо, не ми дава избор на никакви градове, само държава, градовете стоят "тъмни". Второ, какъвто и избор да правя за навигиране (то само държава де) и сякаш забива на надписа и си стои така, бая време, по някое време "превключи" и изпише BALRAGIA. И дотам.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Elesar74 написа:Май не е за тука, но да питам. От известно време, навигацията на колата не бачка като хората(МК4). Първо, не ми дава избор на никакви градове, само държава, градовете стоят "тъмни". Второ, какъвто и избор да правя за навигиране (то само държава де) и сякаш забива на надписа и си стои така, бая време, по някое време "превключи" и изпише BALRAGIA. И дотам.
Вземи и си запиши картата на хубав диск ,и на най-бавната скорост

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Абе той ivo1bg записа диска кога беше забравих даже.... Ама си мисля да не се е прецакал нещо, знам ли, ще зема да го снимам и да го запиша пак, белким тръгне.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
Ако си го вадил-слагал няколко пъти, има вариант да се е зацапал или повредил нещо. Разгледай му повърхността, ако има драскотини, всичко е ясно. За всеки случай направи един бекъп на диска на хубава марка с най-ниска скорост, както казва колегата ivanov
. Ако и това не помогне, ще трябва да мислиш за някакво почистване на "окото".

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Извадих аз диска, като нов беше, ама викам, ще се презаписва. Тъпото Nero не ще на по-малко от 16х, викам, нейсе. Драснах го, айде в навигацията, пирфектно върви, бързо, гладко, кеф. Какъв е бил проблема с другия диск, загадка, като нов беше.
Може ли с с обикновен диск за почистване на CD/DVD като този HAMA http://promobg.eu/index.php?productID=2335 да се чисти безопасно нави-DVD на МК4???
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
Принципно може, но ефекта няма да е кой знае колко голям и ако го има не е ясно колко ще задържи. Нищо не пречи да пробваш и после кажи какво е положението. Проблема на старите лазери не е толкова в зацапването, колкото в помътняването на пластмасата, от която са направени.
15 мнения
• Страница 1 от 1