Верига и зъбни колела
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Верига и зъбни колела
Колеги карам Е39 525 ТДС и ме интересува моята кола колко вериги има една или две (горна и долна). И също така задължителна ли е смяната на зъбните колела? Благодаря Ви предварително.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
Re: Верига и зъбни колела
Благодаря ти 

Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
Аз бих ти препоръчал да смениш зъбните колела
1. Ролките на веригата, които лягат върху зъбните колела ги износват неравномерно и като се сложи новата верига ролките не лягат плътно по цялата повърхност на зъбните колела, а контактуват само в определени точки и се износва по-бързо. Освен това веригата става и малко по-шумна
2. Разправията (труда) по смяната на веригата, гарнитури, евентуално оптегач, успокоител и т.н. са си сериозен разход и време, таака че аз лично бих предпочел да го правя наведнъж
1. Ролките на веригата, които лягат върху зъбните колела ги износват неравномерно и като се сложи новата верига ролките не лягат плътно по цялата повърхност на зъбните колела, а контактуват само в определени точки и се износва по-бързо. Освен това веригата става и малко по-шумна
2. Разправията (труда) по смяната на веригата, гарнитури, евентуално оптегач, успокоител и т.н. са си сериозен разход и време, таака че аз лично бих предпочел да го правя наведнъж
- karnak
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Boeing
И аз бих ти препоръчал нако имаш възможност да смениш зъбчатките,те също се износват и впоследствие разтягат новата верига много бързо! 

- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
Ще сменя веригата и зъбчатките, а обтегачи и тн?
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
Веселин|Василев написа:Ще сменя веригата и зъбчатките, а обтегачи и тн?
по спомен обтегача беше към 100 и нещо си лева ,а останалите са ''банани'' и плъзгачи не бяха повече от 100 лв
ако си решил да стане като хората и дълго време да не се занимаваш с вериги и прочее смени всичко
7 мнения
• Страница 1 от 1