Проблем при студен двигател - дави се ?!?!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Re: Проблем при студен двигател - дави се ?!?!

Мнение от jakson » 11 Юли 2010, 21:53

NikiNikolov написа:jakson колите не се първа младост и ламбда сондата е за смяна, не вярвам бабата ходила до тамошния Кауфланд да даде пари да я смени, пък и никога не са на реални километри, колкото да изглежда и да се твърди, че е така. Относно дебитомера - мойта каляска Е34 с М40 все още върви без проблеми, само дето вие като самолет - все пак е М40, проблемите породени във дебитомера са от калпави ръчички на супер майсторите. Сам съм си слагал ГАЗ обикновена при това и нито 1 път не е пукнала, тряснала или каквото е там. Също мога да си сложа и ГИ, но не желая, не ме и интересува колко е по-добър. Лично Ви препоръчвам да си търсите читави сервизи и майстори, мойта кола си я ремонтирам сам и все още се движи по пътищата на България без проблеми в сравнение с това което чета тук, има все повече висящи колеги по сервизи. Поздрави.

Колега ти се изказа .. баба с бмв :lol: :D :D :D А колкото до дебитомера на Е34ка и е 36ца М40 има разлика , разлика има и в бутала , биели и т.н .... Аз нз даже дали Е34ката има ламбдасонда ? На мен колега с Е36ца ми е казал в никакъв случай да не слагам газ защото той си е сложил и съжалява . Аз също съм с М40 , Колата е купих , беше 13 годишна и беше на около 190 000 км . Разбира се свалях лепенките за смяна на маслото и колата се движеше по години и по километри добре , също и по сервизната книжка . Още по-малко , че не е взета от случаен човек в италия . Единствния ми проблем е високия разход заради които исках да слагам газ . Обаче , като се поинтересувах и поразпитах , колеги , сервизи , като следя форума и като гледам колко колеги се оплакват от газта и знам доста хора които са махнали газовите уредби просто неща да съм като тях . Като гледам зимата бащами какви ритуали прави на неговата кола която е на газ не си и помислям за газ . само съжалявам хората които са си сложили . Зимата едни кофи с гореща вода едни ритуали , пук смукачи , пък нз си какво , пък като загасне газта замръзва , пък пука пък нз си какво ... Аз колата за каране ли съм я взел или да и бая ... Все пак тя трябва да ми служи на мен , не аз на нея ...

ентусиаст
Аватар
Кара: 24 Клапанова гад!!!
Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

Мнение от delas_328 » 12 Юли 2010, 11:16

White 1913 Power написа:Първия датчик от ляво на дясно под смукателните колектори.Синя букса.Направо взимай нов.

Кви пари е това нещо,може ли сам да си го сменя ,защото един майстор ми каза че наистина е добре да се смени че ако бил прецакан и горяло и повече и давело!!! :paranoid: :smoke:
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Мнение от jakson » 12 Юли 2010, 11:46

Потребител
Аватар

Мнение от Dani_E36 » 12 Юли 2010, 17:19

Проблема беше точно в темп. датчик !
Мерси пичове :yes:

P.S. Към колега Jackson

Приятелю , бях на същото мнение като теб , относно алтернативните горива , до момента в който не ми се роди дете и стана приоритет N1 . Факта , че аз карам много колата си както градско , така и извън града ... при сегашните цени на петрола при една проста сметка излизаше , че давам за бензин 2 пъти отгоре , колкото е храната на детето ми :) Сега , на газ нещата са по-добре .
Пожелавам ти един ден да ме разбереш за какво говоря :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: 24 Клапанова гад!!!
Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

Мнение от delas_328 » 12 Юли 2010, 22:03

jakson написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=8&t=195716

Мерси колега но съм с М50 ;)
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!

Потребител
Аватар

Мнение от gabol » 25 Авг 2010, 14:05

[quote="Dani_E36"]Проблема беше точно в темп. датчик !
Мерси пичове :yes:

Колеги имам същия проблем и не мога да намеря този датчик. Мотора ми е М43Б18. Ако някои може да ми каже или наи добре покаже къде се намира този датчик при моя мотор ще се радвам много. Поздрави.
Изображение

Предишна

Назад към E36