Проблем с автоматик 530Д - не задържа на наклон

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: Проблем с автоматик 530Д - не задържа на наклон

Мнение от mad_presley » 11 Юли 2010, 1:03

eddy написа:Тексакото е червено, Ессо е бяло.

Esso масло е само за ZF кутии, фейс лифт дизел не съм чул да има със ZF кутия, само с GM са ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3.0H6 boxer AWD

Мнение от eddy » 11 Юли 2010, 1:15

330Д 02г фейслифт съм виждал със ЗФ, даже лично и купувах маслото от вносителите на Ессо, за Е 39 не знам. В тоя ред на мисли съм чувал, че Тексакото се прави в БГ от Приста и за това е доста по-евтино. За ЕТЛ 7045 говоря.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от bobih » 11 Юли 2010, 1:40

тя тази GM кутия е толкова тъпа милата, че не е истина :ranting: :censored: :censored:
DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d

Мнение от boris_m » 11 Юли 2010, 1:46

Ще проверя за всеки случай всичко отново (в смисъл номера на кутията) и ще сменя маслото + филтъра и мисля, че и някаква пробка там имаше, която се сменя също. Дано причината се крие там!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boris_m » 11 Юли 2010, 16:15

bobih написа:тя тази GM кутия е толкова тъпа милата, че не е истина :ranting: :censored: :censored:

Еми тъпа е, ама няма друга :(:(:( Дано поне като сменя масло, филтър и пробка да се стабилизират нещата, а също и да не ми се налага да ги сменям отново след месец само :paranoid: :paranoid: :paranoid:

RN Performance Service
Аватар
Кара: САМО БМВ
Мечтае да кара: МИНИВАН BMW

Мнение от РАШО-АУТО » 11 Юли 2010, 17:20

на колко хиляди е колата

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boris_m » 11 Юли 2010, 19:04

РАШО-АУТО написа:на колко хиляди е колата

Здравей, честно казано нямам представа на колко е колата, защото предишния собственик е сменял таблото и сега показва смешно малък пробег. Предполагам, че е около 250к :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
Мечтае да кара: Колело

Мнение от Sivako » 12 Юли 2010, 1:35

Сега сигурно пак ще стане мазало след моят пост :mhihi: :mhihi:

Колега почти съм сигурен че като са ти сменявали маслото не са напълнили кутията хубавко и да не те плаша но нищо чудно турбината да е заминала
Преди месец на едно момче някакви пишман майстори му бяха сменяли маслото в X5цата 3.0д и бяха сипали по малко масло, крайният резултат беше посиняла турбина и запалени пакети
Така че недей да караш колата а бягай при някой който разбира от автоматици да я прегледа хубаво :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 12 Юли 2010, 1:45

Sivako написа:Сега сигурно пак ще стане мазало след моят пост :mhihi: :mhihi:

Колега почти съм сигурен че като са ти сменявали маслото не са напълнили кутията хубавко и да не те плаша но нищо чудно турбината да е заминала
Преди месец на едно момче някакви пишман майстори му бяха сменяли маслото в X5цата 3.0д и бяха сипали по малко масло, крайният резултат беше посиняла турбина и запалени пакети
Така че недей да караш колата а бягай при някой който разбира от автоматици да я прегледа хубаво :roll:

Тук нямам какво да кажа. Просто не споменах турбината, защото е по-голямото зло. Нека първо да си смени маслото и филтъра с наистина правилното за този модел кутии и ако не се оправи, тогава ще се мисли по-лошия вариант :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3.0H6 boxer AWD

Мнение от eddy » 12 Юли 2010, 2:13

За да се напълни хубаво кутията, колата трябва да работи. Ако когато са сменяли маслото колата не е работела значи не е хубаво напълнена кутията. Ако е работела би трябвало хубаво да са я напълнили и проблема да не е от недостиг на масло, освен ако не се е появил теч. Ей за това мразя автоматите, много условности има, иначе е голяма глезотия, спор няма.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 12 Юли 2010, 8:39

eddy написа:За да се напълни хубаво кутията, колата трябва да работи. Ако когато са сменяли маслото колата не е работела значи не е хубаво напълнена кутията. Ако е работела би трябвало хубаво да са я напълнили и проблема да не е от недостиг на масло, освен ако не се е появил теч. Ей за това мразя автоматите, много условности има, иначе е голяма глезотия, спор няма.

значи на чиста теория, защото моя автомат има и пръчка, когато сменях маслото, при наливане на новото наляхме, и качихме колата на подемника за да я запаля и да изреди всички предавки от 1-4 (4HP22) , с цел да се напълнят всички секции. Според мен това е правилния подход, само трябва да се "ускорява" и "намалява" плавно докато колата е на подемника, след което да се долее още масло ако е необходимо.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: back to diesel(Ld)

Мнение от motor » 12 Юли 2010, 10:55

Колеги колко литра масло събира ГМ-ската кутия 390Р? Навсякъде пише около 4 литра. Ще си поръчвам масло и се колебая дали да звема 2 туби по 4 литра или 1. Някой ако иска да се включи в поръчката да пише. 4 литра туба (бмв опаковка) ЕТЛ 8072Б излиза около 70-75 лв., а може и по евтино да дойде(83220397114).
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 12 Юли 2010, 11:05

Хич не съм фен на автоматиците, не мога да помогна с нищо, но искам да споделя, щъкайки из чуждите форуми, някъде бях чел за такъв проблем, който до колкото помня бил от скапана касета... което ми звучи много лошо.... дано не е това
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boris_m » 12 Юли 2010, 11:58

Sivako написа:Сега сигурно пак ще стане мазало след моят пост :mhihi: :mhihi:

Колега, аз по принцип се усъмних и в турбината и днес ще прегледаме и нея. Иначе в скоростите ми са сипани около 6.5 литра масло. Ще видим какво ще излезе и ще пиша тук, пък дано да сме полезни на някой по-късно! Благодаря за всички мнения и съвети :bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boris_m » 12 Юли 2010, 15:07

Това не е 'нов отговор', а по-скоро нов въпрос :) Отдолу на кутията пише следните неща: 3G YP 960 24 854 , другото е: GM7520 853.
Ако може някой да ми подскаже кой точно тип е тази кутия 360 или 390?

ПредишнаСледваща

Назад към E39