Заварен диф?

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 М50 ТУРБО & е28 м20 Турбо
Мечтае да кара: е30 си с безплатен бенз

Re: Заварен диф?

Мнение от Master™ » 07 Юли 2010, 10:31

зависи аз имам доста познати които карат с заварен диф ;)
даже и аз мисля тоз вариант щот тука едни момчета бая шперци
строшиха- дори един с м20б20. малко обаче чупи полуоски заварения
но по добре един път в годината полуоски отколкото шперц ;)
обаче хората които са с заварен не са им евридейки а за простотии само
само единия я караше всеки ден и е супер ужас.......... така че ако ще
даваш газ става ама ако ще се возиш отебавай идеята
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: KIA
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от THE DUNK MACHINE » 07 Юли 2010, 11:35

Не знам за вас но аз изтръпвам когато си представя как някой кара със заварен диференциал по магистралата с над 100км/ч и аз съм на същия път. Диференциалът не е измислен случайно - ако колата ти не е евридейка и си я караш само по пистите - пробвай със заварен, но ако караш градско и още повече извън градско - не е добра идея!
THE ONE & ONLY E30

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 Е38
Детайли за колата: Не бие много на очи

Мнение от Transportera » 07 Юли 2010, 17:14

да няма после 30-ка на части :angel:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e60 e30 turbo

Мнение от ///ivanE30 » 07 Юли 2010, 18:35

Transportera написа:да няма после 30-ка на части :angel:

тва е неизбежно...въпроса е дали си си направил кефа или си живял в заблуда :mrgreen:
bedrock city racing

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328ti
Мечтае да кара: лястовица с рамка

Мнение от Skip_209 » 08 Юли 2010, 8:34

вчера за сефте си подкарах колата с новия матор и заварка на дифа,и от всички такива коментари очаквах колата да е неуправляема,Обаче треа да ви кажа че това е ЕБАСИ КЕФА с тоя диф :ok: колата може да се завърти на 4 квадратни метра :kuku:
силно препоръчвам ако някой иска да се научи да кара както трябва да си завари дифа,ако обаче не е сигурен в способностите си по-добре да не го прави.
www.Steroid-X.com
0887 474 880

Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 08 Юли 2010, 20:48

Skip_209 написа:...ако обаче не е сигурен в способностите си по-добре да не го прави.

Способностите си на заварчик или на шофьор :mhihi:
П.С. Честит ти "шпер"
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от NEDD » 08 Юли 2010, 21:36

Ако ти се простее в 4кв.м е ОК, ама иначе и за мен е пълна глупост. Правихме един и не можа да изкара и 1 седмица, карането в града е истинско мъчение.
http://img293.imageshack.us/i/21032010.jpg/
The fun is not in the straight line...!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: kolite da se 4upqt
Мечтае да кара: E30 s izgled kum zvesdite(kabrio)mai mu vikat :D
Детайли за колата: E30 s dve porti namru6tena usmivka na farovete s lupi i kunec :)

Мнение от Egoist » 11 Юли 2010, 12:27

колеги чесно нем ога да разбера какво сички храните заварения диф аз карам с такъв вече доста време един приятел кара от преди мен а тои не слиза от колата по цял ден освен ако не сме с моита кола на още едно приятелче му заварихме дифа и до сега няма нито един счупен да износва задните гуми доста повече и на мокро малко трудно се завива ама ти като си си с такъв и знаеш кво е си внимаваш
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak- ... 8057_n.jpg
всеки истински ентусиаст рано или къснно прави двигателя на мармалад :)

Потребител
Аватар

Мнение от edd :) » 11 Юли 2010, 15:37

Вие всички от опит ли говорите ?
Аз имам доста впечатления от затворените дифове и аз мен единсвения недостатък е маневрирането :roll:
... бил опасен заварения диф, изненади правил ... ако празноглавец кара вярно може да е така :confused:
Шпера не е способен на изненади ли ? Изненада ли ще е като поохлаби и спре да заключва ?

За висока скорост и заварка - стига да е сухо и да си на прав път 200км/ч не са проблем ... дори познавам хора развивали и по-висока скорост ... при това разумни хора а не някви пълни психари :mhihi:

Ако става дума за дрифт (не за състезания) аз съм си 100% за затворени диф пред шпера ( стига да не става въпрос за КАЗЗ или нещо подобно от висока класа ама някой друг да ми го купи :mhihi: )

Вие избирате
шпер диф за 500 лева примерно дето не се знае до кога ще е шпер
или
затворен диф за без пари (или да кажем 20 лева някой друг да ви го завари) и останалите 500 кинта за гуми :twisted:

... както и да е ... карайте с отворен, LSD, заварка :driving: ... каквото решите, но и най-вече с ума си :dummy: ... и на страни по възможност :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: c220 diesel
Мечтае да кара: e30 m50b25

Мнение от brankovv » 13 Юли 2010, 9:45

a някой със заварен диф да си е поглеждал каретата на кардана ? защото поне при мен ( аз също съм със заварен) отдоло всичко е на конци за паркирането незнам защо казвате че било трудно на мен ми се струва много нормално даже, на мокро все още несъм я тествал определено има тръпка и определено кола със заварен диф не е подходяща за поддържане на по високи скорости (над 120км/ч) поне при мен е ад да карам с над 120 повече от 400 метра но в общи линий за мен завареният диф е полезен само ако си решил да се правиш на дрифтаджия и съм напълно съгласен с колегите по-горе че колата не е подходяща за возене
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: KIA
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от THE DUNK MACHINE » 13 Юли 2010, 16:00

То и за сериозен дрифт не е подходящо според изявени дрифтъри, но пък е ефтино и е добър компромис за много хора :dunno:
THE ONE & ONLY E30

Потребител
Аватар

Мнение от edd :) » 13 Юли 2010, 16:26

Мисля, че kirililiev :yes: е добре да ви обясни как стоят нещата ;)

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Мнение от ge_a » 13 Юли 2010, 16:58

edd :) написа:Мисля, че kirililiev :yes: е добре да ви обясни как стоят нещата ;)

Какво да обеснява, и той е за шперовете, аз лично съм говорил с него на дълго и на широко по въпроса, а се говорите за дрифт, колко от вас участваха на организираните до момента състезания и въз основа на какво давате компетентни отценки, въз основа на на разни слайдчета или безцелни лъзгания на някой полигон :?:
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 13 Юли 2010, 19:54

по-добре отворен пред заварен ..
лично мнение..
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: kolite da se 4upqt
Мечтае да кара: E30 s izgled kum zvesdite(kabrio)mai mu vikat :D
Детайли за колата: E30 s dve porti namru6tena usmivka na farovete s lupi i kunec :)

Мнение от Egoist » 14 Юли 2010, 4:51

edd :) написа:Вие всички от опит ли говорите ?
Аз имам доста впечатления от затворените дифове и аз мен единсвения недостатък е маневрирането :roll:
... бил опасен заварения диф, изненади правил ... ако празноглавец кара вярно може да е така :confused:
Шпера не е способен на изненади ли ? Изненада ли ще е като поохлаби и спре да заключва ?

За висока скорост и заварка - стига да е сухо и да си на прав път 200км/ч не са проблем ... дори познавам хора развивали и по-висока скорост ... при това разумни хора а не някви пълни психари :mhihi:

Ако става дума за дрифт (не за състезания) аз съм си 100% за затворени диф пред шпера ( стига да не става въпрос за КАЗЗ или нещо подобно от висока класа ама някой друг да ми го купи :mhihi: )

Вие избирате
шпер диф за 500 лева примерно дето не се знае до кога ще е шпер
или
затворен диф за без пари (или да кажем 20 лева някой друг да ви го завари) и останалите 500 кинта за гуми :twisted:

... както и да е ... карайте с отворен, LSD, заварка :driving: ... каквото решите, но и най-вече с ума си :dummy: ... и на страни по възможност :mrgreen:

тоя коментар се едно аз съм го писал :)
единствения недостатък е че се развиват болтовете на дифа при подскачане на задните на мокро или въртене на гуми
до сега проблеми с карета и кардани не сме имали :)
всеки истински ентусиаст рано или къснно прави двигателя на мармалад :)

ПредишнаСледваща

Назад към E30