Видове шпер за е34?
Модератор: Технически модератори
Re: Видове шпер за е34?
ddddk написа:Ей колеги, светна ми малко за тез дифове... обаче искам да питам простичко:
Ако имам М50В20 със стандартния отворен диф 3,46 и искам да сложа шпер и не мога да намеря същото предавателно число, то кое е по-добре да търся 3,38 или 3,73 ?
С уговорката, че карам спокойно градско и извънградско, стремя се към снижаване на разхода, не дрифтя и мноогооо ме дразнят камионите.
Поздрави,
Д
Колега, ако това е стилът ти на шофиране, по мое скромно мнение не ти трябва шпер...
Същия съвет бих дал на всеки, който кара по подобен начин.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Postman написа:ddddk написа:Ей колеги, светна ми малко за тез дифове... обаче искам да питам простичко:
Ако имам М50В20 със стандартния отворен диф 3,46 и искам да сложа шпер и не мога да намеря същото предавателно число, то кое е по-добре да търся 3,38 или 3,73 ?
С уговорката, че карам спокойно градско и извънградско, стремя се към снижаване на разхода, не дрифтя и мноогооо ме дразнят камионите.
Поздрави,
Д
Колега, ако това е стилът ти на шофиране, по мое скромно мнение не ти трябва шпер...
Същия съвет бих дал на всеки, който кара по подобен начин.
Която и книжка за BMW отвориш там пише ,че шпер диференциала е средство за по-голяма стабилност при трудни пътни условия,така ,че спокойното каране само ще го допълни.

Ефектите на шпера ,които ни радват се проявявяват при по неразумно каране.

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Такаааа...
Първо на Митето да отговоря:
Мите, Ненко ме пита с колко оборота, а не с колко км/ч. Явно не съм разбрал идеята на въпроса...
Ясно е, че скоростта е различна. Като цяло калам близко до ограничението.
Ако двупосочния път не е натоварен карам със 110 - 130 км/ч
Ако е натоварен с 90 км/ч
Ако "магистралата" е кофти карам 130-150 км/ч
Ако е хубава - 150-180 км/ч
Ако тази информация помогне...
Питам защото не искам да променям динамиката на автомобила. Така си ми харесва. Но ми се иска да сложа шпер.
И сега на Явор да отговоря:
Яворе, въобще не ми трябва шперо сега, баце. Ама изминалата зима голям сняг видяхме по морето, а пък аз голям зор.
Сигурно е от шофьорлък. Не претендирам да съм супер шофьор. Ама, тогава пък защо да не си помогна другата зима с едно блокажче? То пък може тогава хич сняг да няма... знае ли човек...
Не казвам, че съм тръгнал да сменям. Просто видях темата и реших да събера информацията, която ме интересува.
И никой не написа какво е туй прасе голямо, малко, има ли средно, какво трябва на моста на М50В20 ?
Поздрави,
Д
Първо на Митето да отговоря:
Мите, Ненко ме пита с колко оборота, а не с колко км/ч. Явно не съм разбрал идеята на въпроса...

Ако двупосочния път не е натоварен карам със 110 - 130 км/ч
Ако е натоварен с 90 км/ч
Ако "магистралата" е кофти карам 130-150 км/ч
Ако е хубава - 150-180 км/ч
Ако тази информация помогне...
Питам защото не искам да променям динамиката на автомобила. Така си ми харесва. Но ми се иска да сложа шпер.
И сега на Явор да отговоря:
Яворе, въобще не ми трябва шперо сега, баце. Ама изминалата зима голям сняг видяхме по морето, а пък аз голям зор.
Сигурно е от шофьорлък. Не претендирам да съм супер шофьор. Ама, тогава пък защо да не си помогна другата зима с едно блокажче? То пък може тогава хич сняг да няма... знае ли човек...
Не казвам, че съм тръгнал да сменям. Просто видях темата и реших да събера информацията, която ме интересува.
И никой не написа какво е туй прасе голямо, малко, има ли средно, какво трябва на моста на М50В20 ?
Поздрави,
Д

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Дамяне, наистина не се доразбрахме одеве... може и аз грешно да съм се "изразил", но пък Митето май схвана идеята....
Питах при 100км/ч на 5-та предавка с какви обороти е мотора !?
Някакъв шофьорски термин, подобен на простотията с "вентилка", "вентилиран" и т.н. вентил, предполагам се има в предвид - клапан от VALVE... в такъв случай вентилиран е мотор който има клапани ли
Относно прасетата, предполагам, че с колкото по-голямо предавателно число е, то е по-голямо прасето... все пак нали по-големите са по-скъпи
koй от тукашните рейсъри търси топ спийд - никой. Всички искат ускорение и тяга от сравнително малки мотори, следователно колкото по-голям диф, толкова по-добре...
Поне така си мисля аз де , разбира се може и да греша
Питах при 100км/ч на 5-та предавка с какви обороти е мотора !?
ddddk написа:
Поздрави,
Д
Някакъв шофьорски термин, подобен на простотията с "вентилка", "вентилиран" и т.н. вентил, предполагам се има в предвид - клапан от VALVE... в такъв случай вентилиран е мотор който има клапани ли

Относно прасетата, предполагам, че с колкото по-голямо предавателно число е, то е по-голямо прасето... все пак нали по-големите са по-скъпи

Поне така си мисля аз де , разбира се може и да греша

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65

Накратко:
При 3000 об съм със 110 км/ч.
Следователно за да запазя динамиката и сегашния си начин на шофиране и ако не мога да намеря същия 3,46, то следва да избера 3,64 или максимум 3,73, но не по-голям и в никакъв случай по-малък от базовия.
Correct?
Поздрави,
Д
П.П.: Като стана дума за вентилките, съм чувал "специалист" дето ми обяснява, че имало мотори "двувалки" и били много яки, защото ако се счупел единия вал колата продължавала с "резервния"...

- gi4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: -ше Е34 525 м50
аз пак да се обадя
...не разбрах датчикът за скоростта на дифа ли се намира и ако е така, трябва ли да се сменя с всеки различен диф
?

- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
gi4o написа:аз пак да се обадя...не разбрах датчикът за скоростта на дифа ли се намира и ако е така, трябва ли да се сменя с всеки различен диф
?
Да на дифа е но мисля че няма разлика в датчиците.

- gi4o
- кандидат ентусиаст
-
Да на дифа е но мисля че няма разлика в датчиците.[/quote]
благодаря!

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
ddddk написа::yes:
Накратко:
При 3000 об съм със 110 км/ч.
Следователно за да запазя динамиката и сегашния си начин на шофиране и ако не мога да намеря същия 3,46, то следва да избера 3,64 или максимум 3,73, но не по-голям и в никакъв случай по-малък от базовия.
Correct?
Correct!
С уговорката че търсим динамика!
ddddk написа:П.П.: Като стана дума за вентилките, съм чувал "специалист" дето ми обяснява, че имало мотори "двувалки" и били много яки, защото ако се счупел единия вал колата продължавала с "резервния"...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
То... какво да ти кажа.. за тези самоуки квартални "майстори" няма какво да се каже - те са магьосници.
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
gi4o написа:аз пак да се обадя...не разбрах датчикът за скоростта на дифа ли се намира и ако е така, трябва ли да се сменя с всеки различен диф
?
Има разлика в датчиците което зависи от това с какво табло си дали до 240км. или 260км.
- gi4o
- кандидат ентусиаст
-
dinozab написа:gi4o написа:аз пак да се обадя...не разбрах датчикът за скоростта на дифа ли се намира и ако е така, трябва ли да се сменя с всеки различен диф
?
Има разлика в датчиците което зависи от това с какво табло си дали до 240км. или 260км.
моето е до 260, значи ако взема от тдс шпер с табло до 240 тря да си сложа моя ...иначе ще ми дава отклонение с около 7-8%?
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
Aми не съм сигурен....
Аз бях със старото табло - въртящо като на лада до 240... смених го с табло от М50В25 до 260 и си ми показва точно.
Аз бях със старото табло - въртящо като на лада до 240... смених го с табло от М50В25 до 260 и си ми показва точно.
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
dj_ennsy_1 написа:Aми не съм сигурен....
Сигурен ли си да не те изненада някой полицай някой ден

Сериозно - между другото разликите не са фрапиращи затова не си ги забелязал

- gi4o
- кандидат ентусиаст
-
колеги, наистина си проверете отчитанията на километражите
казвам го, щот на мойта усетих, че има разлика...лани, демек миналата година, засякох скоростомера на мойта с gps от мобилен телефон и показа, че отчита малко по-висока скорост от действителното, около 7%...доста се разочаровах...а аз си мислех: "я кво хубаво си набира и колко е стабилна на междуселски пътища на 220 на газ, па и може и още, но ме хвана страх"...а то било само 200 и малко
иначе със същия "уред" са засичани и други автомобили и всичко е 1:1...с изключение на едно пежо 206, дет пък винаги показва точно 10км/ч по-малко от действителното...след това разбрах що на няколко пъти с тва френското подобие на гигантски охлюв катаджиите ме заглеждат замечтано...не било заради хубавия му цвят, а заради подминалите ги 20лв.

казвам го, щот на мойта усетих, че има разлика...лани, демек миналата година, засякох скоростомера на мойта с gps от мобилен телефон и показа, че отчита малко по-висока скорост от действителното, около 7%...доста се разочаровах...а аз си мислех: "я кво хубаво си набира и колко е стабилна на междуселски пътища на 220 на газ, па и може и още, но ме хвана страх"...а то било само 200 и малко
иначе със същия "уред" са засичани и други автомобили и всичко е 1:1...с изключение на едно пежо 206, дет пък винаги показва точно 10км/ч по-малко от действителното...след това разбрах що на няколко пъти с тва френското подобие на гигантски охлюв катаджиите ме заглеждат замечтано...не било заради хубавия му цвят, а заради подминалите ги 20лв.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
всичките БМВ-та имат точно 7% отклонение в километража и това си е съвсем официално...
Най-лесно се разбира реалната скорост според борда!
Най-лесно се разбира реалната скорост според борда!