Мерси!
Модератор: Технически модератори
50 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
Re: три въпроса за тдс..
zvetiko написа:uricatoli написа:мисля че написах по горе още в началото.. тампоните на горните носачи са сменени.. има малък луфт в секторната кутия и единия хебел е за смяна.. работата е че това почна да го прави изведнъж и то само след загряване на спирачките.. в смисъл в натоварен трафик на магистрала.. а сега слизам в гаража да се занимавам с теча.. по-ще дам инфо по късно какво е излезнало..
Второто мнение не го бях чел-е добре архитекта не успя ли да ти каже от какво е ,ако е разбито нещо за да тресе така трябва да го види
еми работата е че тогава на тресеше.. почна да тресе след като минах 200км
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
Оправих скобата и теча.. сега температурата не мърда от 12без1.. като стане на 12 обаче се включва перката на климатика.. това нормално ли е? 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
uricatoli написа:Така.. смених скобата.. дори натиках маркуча малко навътре.. и пак.. като запаля капе като изгася спира.. сега чакам да изтине.. но иначе температурата не мърда..
Това мърдане на температурата най-вероятно ти е от нехерметизираната система за охлаждане.Вижа да няма някаква цепнатина по щуцера на казанчето или някъде да не е скапан маркуча,може да тече от горе и да се стича и това да те обърква или навий нещо върху щуцера и после стегни скобата-най-тъпото е бинт със силикон.
Щом тресенето е почнало след смяна на тампоните погледни ги пак-малко вероятно е Кольо да е объркал нещо-имат си посока и винтовете трябва да се стегнат когато колелетата са стъпили на опора ,а не да висят ,но да не са някакви измислени тампони-би трябвало да са сини или ако си се изхвърлил зелени.
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
цепнатини няма никакви.. обаче имам въпрос.. какво се намира от лявата страна на казанчето? което излиза едно маркуче? а иначе системата си държи според мен нормално налягане.. и работи доста време без да има течове..
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
uricatoli написа:цепнатини няма никакви.. обаче имам въпрос.. какво се намира от лявата страна на казанчето? което излиза едно маркуче? а иначе системата си държи според мен нормално налягане.. и работи доста време без да има течове..
Значи това ,че ти бяга стрелката не съвпада с появата на теча.

А за маркучето нека някой друг колега ти отговори- все пак минаха повече от 2 години и почвам да я забравям тази кола.

Щом нямаш цепнатини сложи нещо между щуцера и маркуча преди да стегнеш-би трябвало да се получи.
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
да запитам.. мисля че не е обезвъздушена добре.. че бая течност избяга докато оправя тоя маркуч.. а в търсачката нищо не могад да намеря за самото обезвъздушаване?
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
uricatoli написа:да запитам.. мисля че не е обезвъздушена добре.. че бая течност избяга докато оправя тоя маркуч.. а в търсачката нищо не могад да намеря за самото обезвъздушаване?
За да се обезвъздуши системата колата трябва да работи без капачка докато отвори термостата нацяло което е малко трудно при ТДС-а на място но с подаване на леко газ сатва.Парното го пускаш на макс топло и на първа степен ако си с парно/климатик или на най-слабото положение на обдухване ако с климатроник(врътката на централните въздухопроводи и тя на червено).През малкото маркучле за което мисля че питаш и което влиза от лявата страна на казанчето е за обезвъздушаване като няма въздух в системата от там трябва да цвърчи тънка струйка вода.А и ако при отворен термостат от там не излиза грам вода си смени водната помпа щото няма достатъчно дебит и при ръчка на колата или по-топло време винаги ще ти се включва отпред перката на климатика на 101гр. и трудно ще изключва

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
така топлото си подкара и в купето.. колата на място колкото и да я настъпвам повече от 12 без 1 не иска да вдигне.. върти си и перката на климатика.. дали е термостат?
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
uricatoli написа:така топлото си подкара и в купето.. колата на място колкото и да я настъпвам повече от 12 без 1 не иска да вдигне.. върти си и перката на климатика.. дали е термостат?
Виското работи ли? Вентилатора на климатика се включва авариино на 99 градуса.
Радиатора топьл ли е целия ?
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
presko79 написа:uricatoli написа:така топлото си подкара и в купето.. колата на място колкото и да я настъпвам повече от 12 без 1 не иска да вдигне.. върти си и перката на климатика.. дали е термостат?
Виското работи ли? Вентилатора на климатика се включва авариино на 99 градуса.
Радиатора топьл ли е целия ?
Виското е перфект.. радиатора е топъл целия.. понеже днеска като гледах инсталацията бушона Н25 беше махнат и сложих нов.. тогава установих че той е бил на вентилатора на климатика.. та мисля че вариант датчика на тоя вентилатор да отваря по-рано.. иначе седи температурата стои на 12 без 1 и не мърда.. дори след понаастъпване пак седи там.. а в момента в Солун е 38 градуса..
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Вентилатора на климатика се включва на 99 гр.братле,с перфектно виско казваш,температурата в главата е тия градуси.Ако ще и 300 гр,да е в солун,все тая,А и показанията на тая стрелка са много относителни,закачете я колата с нещо и в инжинерни параметри си виж тем.Естественно ако има вьзможност.
Виждал сьм 112-117 гр.на лаптопа а вьтре все е 12 часа.Разбира се казана в тея случаи ври и подскача,мисля че при тебе не е така.
Успех
Виждал сьм 112-117 гр.на лаптопа а вьтре все е 12 часа.Разбира се казана в тея случаи ври и подскача,мисля че при тебе не е така.
Успех
Диагностиката не е гледане на телевизия !
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
presko79 написа:Вентилатора на климатика се включва на 99 гр.братле,с перфектно виско казваш,температурата в главата е тия градуси.Ако ще и 300 гр,да е в солун,все тая,А и показанията на тая стрелка са много относителни,закачете я колата с нещо и в инжинерни параметри си виж тем.Естественно ако има вьзможност.
Успех
ами на отворена капачка съм го гледал.. единственното което говореше за висока температура е лека пара излизаща от там.. друго не.. За сега няма къде да проверя това защото нямам диагностика на близо..
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Струята за която ти писах видя ли я
Между другото датчика не на 99 а на 101гр. включва перката което е още малко по-лошо а не знаеш и дали не отива и нагоре.presko79 е прав за стрелката че има бая голям температурен толеранс в средата 

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
dinozab написа:Струята за която ти писах видя ли яМежду другото датчика не на 99 а на 101гр. включва перката което е още малко по-лошо а не знаеш и дали не отива и нагоре.presko79 е прав за стрелката че има бая голям температурен толеранс в средата
Струйката си я гледах перфектна е.. а иначе накрая ще хвана термометър да си измеря водата

а иначе питах не за там където излиза струйката ами точно срещу него има друга тръбичка в другата половина на изравнителния съд..
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
uricatoli написа:dinozab написа:Струята за която ти писах видя ли яМежду другото датчика не на 99 а на 101гр. включва перката което е още малко по-лошо а не знаеш и дали не отива и нагоре.presko79 е прав за стрелката че има бая голям температурен толеранс в средата
Струйката си я гледах перфектна е.. а иначе накрая ще хвана термометър да си измеря водатаА иначе при изключен вентилатор на климатика дори е стигала точно 12 00 само при доста настъпване при доста голям наклон..
а иначе питах не за там където излиза струйката ами точно срещу него има друга тръбичка в другата половина на изравнителния съд..
Тази тръбичка ходи към десния калник (като си в колата). Мисля, че е преливника това. Ако си препълнил системата от там излиза излишното. Естествено преди тръбичката или на самата нея има клапан (само предполагам)
Нека и някой др. да каже
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
50 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4