Видове шпер за е34?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Видове шпер за е34?

Мнение от Postman » 10 Юли 2010, 11:27

ddddk написа:Ей колеги, светна ми малко за тез дифове... обаче искам да питам простичко:
Ако имам М50В20 със стандартния отворен диф 3,46 и искам да сложа шпер и не мога да намеря същото предавателно число, то кое е по-добре да търся 3,38 или 3,73 ?
С уговорката, че карам спокойно градско и извънградско, стремя се към снижаване на разхода, не дрифтя и мноогооо ме дразнят камионите.
Поздрави,
Д

Колега, ако това е стилът ти на шофиране, по мое скромно мнение не ти трябва шпер...
Същия съвет бих дал на всеки, който кара по подобен начин.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 10 Юли 2010, 11:55

Postman написа:
ddddk написа:Ей колеги, светна ми малко за тез дифове... обаче искам да питам простичко:
Ако имам М50В20 със стандартния отворен диф 3,46 и искам да сложа шпер и не мога да намеря същото предавателно число, то кое е по-добре да търся 3,38 или 3,73 ?
С уговорката, че карам спокойно градско и извънградско, стремя се към снижаване на разхода, не дрифтя и мноогооо ме дразнят камионите.
Поздрави,
Д

Колега, ако това е стилът ти на шофиране, по мое скромно мнение не ти трябва шпер...
Същия съвет бих дал на всеки, който кара по подобен начин.

Която и книжка за BMW отвориш там пише ,че шпер диференциала е средство за по-голяма стабилност при трудни пътни условия,така ,че спокойното каране само ще го допълни. ;)
Ефектите на шпера ,които ни радват се проявявяват при по неразумно каране. ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 10 Юли 2010, 11:58

Такаааа...

Първо на Митето да отговоря:
Мите, Ненко ме пита с колко оборота, а не с колко км/ч. Явно не съм разбрал идеята на въпроса... :oops: Ясно е, че скоростта е различна. Като цяло калам близко до ограничението.
Ако двупосочния път не е натоварен карам със 110 - 130 км/ч
Ако е натоварен с 90 км/ч
Ако "магистралата" е кофти карам 130-150 км/ч
Ако е хубава - 150-180 км/ч
Ако тази информация помогне...
Питам защото не искам да променям динамиката на автомобила. Така си ми харесва. Но ми се иска да сложа шпер.

И сега на Явор да отговоря:
Яворе, въобще не ми трябва шперо сега, баце. Ама изминалата зима голям сняг видяхме по морето, а пък аз голям зор.
Сигурно е от шофьорлък. Не претендирам да съм супер шофьор. Ама, тогава пък защо да не си помогна другата зима с едно блокажче? То пък може тогава хич сняг да няма... знае ли човек...

Не казвам, че съм тръгнал да сменям. Просто видях темата и реших да събера информацията, която ме интересува.

И никой не написа какво е туй прасе голямо, малко, има ли средно, какво трябва на моста на М50В20 ?

Поздрави,
Д
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 10 Юли 2010, 12:15

Дамяне, наистина не се доразбрахме одеве... може и аз грешно да съм се "изразил", но пък Митето май схвана идеята....
Питах при 100км/ч на 5-та предавка с какви обороти е мотора !?

ddddk написа:
И никой не написа какво е туй прасе голямо, малко, има ли средно, какво трябва на моста на М50В20 ?

Поздрави,
Д

Някакъв шофьорски термин, подобен на простотията с "вентилка", "вентилиран" и т.н. вентил, предполагам се има в предвид - клапан от VALVE... в такъв случай вентилиран е мотор който има клапани ли :ok:

Относно прасетата, предполагам, че с колкото по-голямо предавателно число е, то е по-голямо прасето... все пак нали по-големите са по-скъпи :D koй от тукашните рейсъри търси топ спийд - никой. Всички искат ускорение и тяга от сравнително малки мотори, следователно колкото по-голям диф, толкова по-добре...
Поне така си мисля аз де , разбира се може и да греша :)

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 10 Юли 2010, 12:51

:yes:

Накратко:
При 3000 об съм със 110 км/ч.

Следователно за да запазя динамиката и сегашния си начин на шофиране и ако не мога да намеря същия 3,46, то следва да избера 3,64 или максимум 3,73, но не по-голям и в никакъв случай по-малък от базовия.

Correct?

Поздрави,
Д

П.П.: Като стана дума за вентилките, съм чувал "специалист" дето ми обяснява, че имало мотори "двувалки" и били много яки, защото ако се счупел единия вал колата продължавала с "резервния"... :mhihi: :banghead: :mhihi: :bowdown: :mhihi: :bang: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: -ше Е34 525 м50

Мнение от gi4o » 10 Юли 2010, 14:52

аз пак да се обадя :mhihi: ...не разбрах датчикът за скоростта на дифа ли се намира и ако е така, трябва ли да се сменя с всеки различен диф :kuku: ?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Мнение от \MITETO\ DSB » 10 Юли 2010, 15:01

gi4o написа:аз пак да се обадя :mhihi: ...не разбрах датчикът за скоростта на дифа ли се намира и ако е така, трябва ли да се сменя с всеки различен диф :kuku: ?

Да на дифа е но мисля че няма разлика в датчиците.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gi4o » 10 Юли 2010, 15:10

Да на дифа е но мисля че няма разлика в датчиците.[/quote]
:yes: благодаря!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ненко Вранков » 10 Юли 2010, 15:59

ddddk написа::yes:

Накратко:
При 3000 об съм със 110 км/ч.

Следователно за да запазя динамиката и сегашния си начин на шофиране и ако не мога да намеря същия 3,46, то следва да избера 3,64 или максимум 3,73, но не по-голям и в никакъв случай по-малък от базовия.

Correct?

Correct!
С уговорката че търсим динамика!

ddddk написа:П.П.: Като стана дума за вентилките, съм чувал "специалист" дето ми обяснява, че имало мотори "двувалки" и били много яки, защото ако се счупел единия вал колата продължавала с "резервния"... :mhihi: :banghead: :mhihi: :bowdown: :mhihi: :bang: :mhihi:

То... какво да ти кажа.. за тези самоуки квартални "майстори" няма какво да се каже - те са магьосници.

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 10 Юли 2010, 18:26

gi4o написа:аз пак да се обадя :mhihi: ...не разбрах датчикът за скоростта на дифа ли се намира и ако е така, трябва ли да се сменя с всеки различен диф :kuku: ?

Има разлика в датчиците което зависи от това с какво табло си дали до 240км. или 260км.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gi4o » 10 Юли 2010, 20:01

dinozab написа:

Има разлика в датчиците което зависи от това с какво табло си дали до 240км. или 260км.

моето е до 260, значи ако взема от тдс шпер с табло до 240 тря да си сложа моя ...иначе ще ми дава отклонение с около 7-8%?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ненко Вранков » 10 Юли 2010, 20:39

Aми не съм сигурен....
Аз бях със старото табло - въртящо като на лада до 240... смених го с табло от М50В25 до 260 и си ми показва точно.

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 10 Юли 2010, 20:46

dj_ennsy_1 написа:Aми не съм сигурен....
Аз бях със старото табло - въртящо като на лада до 240... смених го с табло от М50В25 до 260 и си ми показва точно.

Сигурен ли си да не те изненада някой полицай някой ден :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Сериозно - между другото разликите не са фрапиращи затова не си ги забелязал :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gi4o » 10 Юли 2010, 21:21

колеги, наистина си проверете отчитанията на километражите :mhihi:
казвам го, щот на мойта усетих, че има разлика...лани, демек миналата година, засякох скоростомера на мойта с gps от мобилен телефон и показа, че отчита малко по-висока скорост от действителното, около 7%...доста се разочаровах...а аз си мислех: "я кво хубаво си набира и колко е стабилна на междуселски пътища на 220 на газ, па и може и още, но ме хвана страх"...а то било само 200 и малко
иначе със същия "уред" са засичани и други автомобили и всичко е 1:1...с изключение на едно пежо 206, дет пък винаги показва точно 10км/ч по-малко от действителното...след това разбрах що на няколко пъти с тва френското подобие на гигантски охлюв катаджиите ме заглеждат замечтано...не било заради хубавия му цвят, а заради подминалите ги 20лв. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 11 Юли 2010, 2:43

всичките БМВ-та имат точно 7% отклонение в километража и това си е съвсем официално...
Най-лесно се разбира реалната скорост според борда!
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E34