Въпрос за компресия

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i 98г.
Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW

Въпрос за компресия

Мнение от Stennli » 09 Юли 2010, 19:13

Пичове аз съм автора на темата "Братя по коли помагайте (ламбда сонда)",но понеже сега излезе друго реших на нова тема.520и двигателя ми е м50
Вчера и днес само по диагностики и майстори ходя.Всички ми казват че от ламбдо сондата няма да стане мудна колата,ами даже може да се подобри(за сметка на разхода).Реших да измеря компресията и излезе че на 4-ти и 5-ти цилиндър компресията е 5,а на другите 12.Последния майстор ми каза че трябвало да се сменят сигментите и отделно клапани и гумички.Та въпроса ми е възможно ли е само 2-ва от 6 цилиндъра да са здали багажа,та нали еднакво са работили?И колко трябва да е хлабината на клапаните на м50
Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита :)
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Въпрос за компресия

Мнение от zvetiko » 09 Юли 2010, 19:34

Stennli написа:Пичове аз съм автора на темата "Братя по коли помагайте (ламбда сонда)",но понеже сега излезе друго реших на нова тема.520и двигателя ми е м50
Вчера и днес само по диагностики и майстори ходя.Всички ми казват че от ламбдо сондата няма да стане мудна колата,ами даже може да се подобри(за сметка на разхода).Реших да измеря компресията и излезе че на 4-ти и 5-ти цилиндър компресията е 5,а на другите 12.Последния майстор ми каза че трябвало да се сменят сигментите и отделно клапани и гумички.Та въпроса ми е възможно ли е само 2-ва от 6 цилиндъра да са здали багажа,та нали еднакво са работили?И колко трябва да е хлабината на клапаните на м50

Аз ти казах ,че няма начин да е от сондата. ;)

На м50 доколкото съм запознат хлабината се регулират автоматично. ;)

4 и 5 наистина за заминали и е нещо обичайно да свършат само някои цилиндри.За да разбереш причината се сипва малко масло през отвора за свеща и пак се мери компресията-ако се вдигне значи са сегменти,но след като ще разглобяваш двигателя най-добре ревизирай и клапаните

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 09 Юли 2010, 20:28

миналата седмица разглобявахме такъв мотор,на един цилиндър имаше компресия 0-беше изгорял клапан,на два цилиндъра имаше компресия 6,и 7,цилиндрите бяха износени,буталата повлекли и имаше доста голям луфт.мотора вече е на металекса.та първо отворете,после гадайте.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06

Мнение от Нено Б. » 10 Юли 2010, 1:55

Докато сме на темата, в какви граници варира компресията на един здрав двг? Има ли значение дали е шестак, осмак...марка?
Конкретно защо питам-наскоро мерих моята и показа 10.5 и на 6те цилиндъра. Майсторите казаха, че е ок, ама аз от квото съм слушал, ми се струва малка тази компресия.
Пък никъде не мога да намеря заводски данни за компресия, навсякъде се споменава само степен на сгъстяване...
rwd фен

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 10 Юли 2010, 2:05

Нено Б. написа:Докато сме на темата, в какви граници варира компресията на един здрав двг? Има ли значение дали е шестак, осмак...марка?
Конкретно защо питам-наскоро мерих моята и показа 10.5 и на 6те цилиндъра. Майсторите казаха, че е ок, ама аз от квото съм слушал, ми се струва малка тази компресия.
Пък никъде не мога да намеря заводски данни за компресия, навсякъде се споменава само степен на сгъстяване...

viewtopic.php?f=7&t=132886&p=1949042&hilit=%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B8%D1%8F#p1949042

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 10 Юли 2010, 9:09

Нено Б. написа:Докато сме на темата, в какви граници варира компресията на един здрав двг? Има ли значение дали е шестак, осмак...марка?

Не е малка... идеална е. Това е бензинов мотор все пак :)

Назад към E34