Въпрос за скоростна кутия на Е39 М52Б20
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- carbumper
- Потребител
-
- Кара: E39
Въпрос за скоростна кутия на Е39 М52Б20
Здравейте колеги,от скоро съм собственик на БМВ Е39 М52Б20 97год.
Като цяло съм много доволен от колата,но от около месец се появи следния проблем: 1-ва скорост понякога изключва при потегляне от място.Маслото е сменено,старото май беше оригиналното
от където най-вероятно идва и проблема.Няма проблеми ако се включва при много бавно движение на колата,което говори за износен синхронизатор,евентуално муфа и т.н.Тъй като цените на въпросните части са много високи,мисля да сменя направо цялата скоростна кутия.
Тук идва въпроса от кои модели на БМВ скоростната кутия е взаймозаменяема с моята?
Например от Е36 М50Б20,Е34... и т.н. за да знам дали да търся точно от същата кола или може и от други модели?
Предварително благодаря на отзовалите се
Като цяло съм много доволен от колата,но от около месец се появи следния проблем: 1-ва скорост понякога изключва при потегляне от място.Маслото е сменено,старото май беше оригиналното

Тук идва въпроса от кои модели на БМВ скоростната кутия е взаймозаменяема с моята?
Например от Е36 М50Б20,Е34... и т.н. за да знам дали да търся точно от същата кола или може и от други модели?

- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
Re: Въпрос за скоростна кутия на Е39 М52Б20
в realoem.com намираш номера на твоята кутия и пак там
http://www.realoem.com/bmw/partxref.do? ... showeur=on
в полето parts cross reference виждаш за кои други модели става
http://www.realoem.com/bmw/partxref.do? ... showeur=on
в полето parts cross reference виждаш за кои други модели става
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
carbumper написа:Здравейте колеги,от скоро съм собственик на БМВ Е39 М52Б20 97год.
Като цяло съм много доволен от колата,но от около месец се появи следния проблем: 1-ва скорост понякога изключва при потегляне от място.Маслото е сменено,старото май беше оригиналнотоот където най-вероятно идва и проблема.Няма проблеми ако се включва при много бавно движение на колата,което говори за износен синхронизатор,евентуално муфа и т.н.Тъй като цените на въпросните части са много високи,мисля да сменя направо цялата скоростна кутия.
Взимаш от шестцилиндрово Е36 за 100-150лв една скоростна кутия,сменяш й кръстачката отзад с тази от твоята кутия и слагаш

След това караш и си свиркаш

- carbumper
- Потребител
-
- Кара: E39
Благодаря много за информацията.

4 мнения
• Страница 1 от 1