И аз да се похваля:)

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: чужди коли и жени
Мечтае да кара: две коли едновременно

Re: И аз да се похваля:)

Мнение от krumovvv » 07 Юли 2010, 22:49

колега безаварийно каране от мен ида те радва колата
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Branko » 07 Юли 2010, 23:50

Браво,браво!Честито и от мен!Добре дошъл в клуба! :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i e39

Мнение от RossenVlad » 09 Юли 2010, 8:38

Много благодаря на колегата badsharki. С негова помощ видяхме,че проблемът с алармата не е софтуерен и следва алармаджия :) Ще пиша какво е станало.

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 09 Юли 2010, 9:37

... но както ти казах - преди алармаджиите да те вкарат в някой безкраен филм с драматичен край, свали задната дясна гума и подкалника и виж дали проблема не е в самата сирена. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 09 Юли 2010, 9:47

badsharki написа:... но както ти казах - преди алармаджиите да те вкарат в някой безкраен филм с драматичен край, свали задната дясна гума и подкалника и виж дали проблема не е в самата сирена. ;)

Функцията DWA въобще на aktiv ли беше? Няма нужда да си разглобява подкалника, защото е много е вероятно да няма аларма, като повечето коли от германия (ако е от германия). Това с шоковия датчик, за който ти правят проблем застрахователите няма как да стане, защото сигурно трябва да блъснеш колата в стълб за тролей и пак е съмнително, дали ще пропищи.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust

Мнение от А.Марчев » 09 Юли 2010, 9:51

Честито колега :driving:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от badsharki » 09 Юли 2010, 10:00

mad_presley написа:Функцията DWA въобще на aktiv ли беше? Няма нужда да си разглобява подкалника, защото е много е вероятно да няма аларма, като повечето коли от германия (ако е от германия). Това с шоковия датчик, за който ти правят проблем застрахователите няма как да стане, защото сигурно трябва да блъснеш колата в стълб за тролей и пак е съмнително, дали ще пропищи.

Всичко му е на aktiv. DWA има със сигурност и за негова радост не е от тая гадната дето я слагат в иатлиянските коли (колата е от Италия), а си се командва от GM-a. Но сирената не пищи нито при отключване/заключване, нито при опит да се задейства. Всъщност при опит да се задейства почват да мигат мигачите бързо, но звук ... йок. :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RossenVlad » 09 Юли 2010, 10:08

Не знам дали ще имам време, за да да я погледна преди да отида на алармаджия утре сутринта. Но все пак е познат, препоръчан. Ако той не направи нищо, имам цял ден и ще падне разглабяне :lol: Не може да е чак толкова сериозен проблемът. :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 09 Юли 2010, 12:25

@badsharki, пазиш ли оригиналния му FSW файл? Ако го пазиш, пусни го да го разгледам, защото ми се струва, че колегата просто няма аларма.

Ако DWA се активира, без да има сирена и модул за наклон, мигачите започват да правят точно както го е описал @RossenVlad.

А м/у другото, "онея италианските" аларми са ретрофит, оригинални за БМВ и са много по-добри от тези вградените в GM модула. Те също се програмират, но не с диагностика.

ентусиаст
Аватар

Мнение от badsharki » 09 Юли 2010, 12:47

mad_presley написа:@badsharki, пазиш ли оригиналния му FSW файл? Ако го пазиш, пусни го да го разгледам, защото ми се струва, че колегата просто няма аларма.

Пазя го, но по-късно ще ти пусна и оригиналния и този, който му е качен в момента.

mad_presley написа:Ако DWA се активира, без да има сирена и модул за наклон, мигачите започват да правят точно както го е описал @RossenVlad.

Забравих да спомена, че датчик на наклон си има колата. :yes:
Квадратна бяла кутийка, отзад при ченджъра, на която пише INCLINATION SENSOR.
Поправи ме, ако бъркам. :roll:
Между другото в Car Memory-то на колата му, при настройките за алармата си има и настройките за "Acknowledgement" и "Arm/Disarm", което според мен пак си е доказателство за наличие на DWA. Дори беше прекодирана от предишния собственик може би, да се дизармва само от дистанционното на ключа.

mad_presley написа:А м/у другото, "онея италианските" аларми са ретрофит, оригинални за БМВ и са много по-добри от тези вградените в GM модула. Те също се програмират, но не с диагностика.

Aз одеве под "гадни" имах предвид точно, че не могат да се прекодират по нормалния начин и доколкото съм запознат се прекодират с някаква последователност на натискане на бутона/лед-а. :)
Последна промяна badsharki на 09 Юли 2010, 13:30, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 09 Юли 2010, 13:29

a на тавана има ли сензори ?,и извинявам се че се меся в темата ама относно сензора на тавана всички ли са под квадратното капаче или има такива направо под тавана(тапицерията)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RossenVlad » 09 Юли 2010, 13:32

Има такъв сензор.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 09 Юли 2010, 14:12

badsharki написа:...

Ясно, значи със сигурност има аларма. Остава да поразгледаме FSW файла и ако не е от настройките, явно няма от какво друго да е, освен от сирена или прекъснат кабел. Тя сега не издава никакъв звук дори и с активиран DWA_QUITTIERUNG, така ли?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RossenVlad » 09 Юли 2010, 15:27

Малко развитие по темата:)
Преди 1 час ми се обадиха от паркинга, че светка яко.(без да свири , естествено). Отивам аз включвам- изключвам стене и си изгасне, не продължават да мигат постоянно, както преди да отида. Нещо тотално бъгнато нещо има.
Отидох при едни алармаджии при нас. Гледа и вика тази няма аларма.(просто така си казва, без да погледне). Казвам му,че си има датчици ит.н. . Поглежда вътре и гледа над вратите, а не там , където е датчика. И си казвам "ясно, този няма смисъл да гледа". И така заключих само през ключалката.

Та стигнахме до извода "някой познава ли сериозен алармаджия, който разбира"? :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 09 Юли 2010, 18:36

RossenVlad написа:
Та стигнахме до извода "някой познава ли сериозен алармаджия, който разбира"? :)

Не ти трябва добър алармаджия (как звучи само), а ти трябва добър диагностик ;)

ПредишнаСледваща

Назад към E39