намалява охладителната течност
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
намалява охладителната течност
колеги,наскоро си купих е36-320i,двигагателя е M52.има едно нещо което ме притеснява,а именно-за около 3000км антифриза ми намаля с 200-300гр.иначе не намерих теч никаде по системата,не надува маркучите,не загрява повече от средата,върви ,вътре стелките са сухи-не е от парното .ходих на майстор,категоричен е че не е от главата и от гарнитурата.дайте съвет.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: намалява охладителната течност
Колега теча е мого малък и затова не го намираш, явно е накъде където бързо се изпарява.
Огледай водната помпа, термостата и снадките по главата в които влизат маркучите.
Ако не караш така все по някое време ше се засили и ще го хванеш.
Огледай водната помпа, термостата и снадките по главата в които влизат маркучите.
Ако не караш така все по някое време ше се засили и ще го хванеш.

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Точно както vld написа при такова количество загуба на охлаждащата течност не става въпрос за теч. Антифризът лесно се изпарява и може да се познае по мокрите петна, които остават. Първо провери състоянието на всички маркучи към радиатора, дали са добре стегнати, покарай известно време, като следиш нивото в казанчето да не спадне драстично. Не доливай антифриз до мярката и провери как спада нивото. На тези радиатори слабото им място е в уплътнението на казанчето, често протича оттам, като в началото няма теч, а само овлажняване. Виж като спадне нивото приблизително на няколко сантиметра под мярката, дали губи течност толкова бързо, както и от мярката до там.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
При мен абсолютно не капеше от никъде и си ми дърпаше по малко антифриз,накрая какво се оказа-опитвам се да отвия една по една свещите и на трети цилиндър не става,повлече резбата и наникъде.Накрая се скъса и разтворихме главата,точно на трети цилиндър спукана камерата межку клапаните.Нито ми е прекъсвала,нито ми е прегрявала,главата не приличаше на нищо в сравнение с другата,даже не надуваше и маркучите,тия в Италия какво са я правили незнам,при положение,че е карана от Жена-няма какво да се очудвам...Та колега може и от главата да ти идва проблема.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
taxitooo написа:колеги,наскоро си купих е36-320i,двигагателя е M52.има едно нещо което ме притеснява,а именно-за около 3000км антифриза ми намаля с 200-300гр.иначе не намерих теч никаде по системата,не надува маркучите,не загрява повече от средата,върви ,вътре стелките са сухи-не е от парното .ходих на майстор,категоричен е че не е от главата и от гарнитурата.дайте съвет.
тез 3000км за колко време са навъртени....
- Makarov 2
- младши ентусиаст
-
Аз имах сдухана гарнитура на главата,антифриза влизаше в цилиндрите и от там през ауспуха.Отзад обаче пропушваше беличко.... 

- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Здравей колега! Провери капачката на радиатора,че мойта от там го губеше! 

И на мойта 320ка от някъде тече, ама може би за около седмица бягат по 300 мл.
Тея дни ще я водя да я гледат, па дано се разбере от къде тече, защото аз никъде не виждам мокри петна
.

И моята губи по-малко антифриз.
На 3-4 месеца по 100-150мл. Не и се втилясвам много, много и си доливам
Сложил съл изцяло концентрат в охладителната система, без каквато и да е вода.
Не е гарнитура на главата защото съм я сменил преди година.
Ако ти е пробила гарнитурата или ще надува или ще има масло.
При теб липсват тези неща, така че не я мисли много много.
Следи и нивото просто. Според мен ще ти е по евтино да си доливаш по малко вместо да я караш по сервизи да я преглеждат къде капе.
Разбира се ако започне да губи по много отивай, но започне ли да губи по много ти ще го видиш под колата.
Успех и поздрави

На 3-4 месеца по 100-150мл. Не и се втилясвам много, много и си доливам

Сложил съл изцяло концентрат в охладителната система, без каквато и да е вода.
Не е гарнитура на главата защото съм я сменил преди година.
Ако ти е пробила гарнитурата или ще надува или ще има масло.
При теб липсват тези неща, така че не я мисли много много.
Следи и нивото просто. Според мен ще ти е по евтино да си доливаш по малко вместо да я караш по сервизи да я преглеждат къде капе.
Разбира се ако започне да губи по много отивай, но започне ли да губи по много ти ще го видиш под колата.
Успех и поздрави

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
/////M написа:И моята губи по-малко антифриз.
На 3-4 месеца по 100-150мл. Не и се втилясвам много, много и си доливам![]()
е това си е абсолютно в рамките на нормалното колега

Мойта също губи толкова за 4-6 месеца, и е нормално да се изпарява...

- Monoid
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW ///M335i
Колеги говорил съм относно това нещо със много маистори и други разбиращи личности и ми казват , че е нормално да дърпат антифриз ! Особенно зимата , тогава колата прави голям конденс и изпарява антифриза. Зимата и на мен ми харчеше доста антифриз , но сега на топло едвам помръдва. Много хора могат да ви кажат гарнитурата на главата , както на мен ми казаха на 50 места обаче се оказа , че колата си е съвсем наред.
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
/////M написа:Сложил съл изцяло концентрат в охладителната система, без каквато и да е вода.
Без да имам желание да те обиждам или нещо такова - това си е пълна малоумщина! Тоя концентрат ще ти съсипе всякви гумени уплатнения и чудесии... може и водната помпа да ти скапе... не мислиш ли, че ако това беше най-добрият начин да се кара нямаше да е така от завода?!?

Иначе... загуба на течност може и да е от цепнат радиатор... някъде да сълзи съвсем леко и да се изпарява лесно... съвсем нормален вариант. Вижда се само при напълно загряла кола и обстойно оглеждане на радиатора... понякога сълзенето е толкова малко, че дори петна не се виждат... но сълзенето - да...
Mollov написа://///M написа:Сложил съл изцяло концентрат в охладителната система, без каквато и да е вода.
Без да имам желание да те обиждам или нещо такова - това си е пълна малоумщина! Тоя концентрат ще ти съсипе всякви гумени уплатнения и чудесии... може и водната помпа да ти скапе... не мислиш ли, че ако това беше най-добрият начин да се кара нямаше да е така от завода?!?![]()
Може и да е малоумщина. Не знам. От разреждане с вода преди две години се изръсих с 2000 лв. за ремонт. (спукана глава).
Две години колата я карам така(с немски антифриз концентрат) и досега проблеми не съм имал, а как излиза от завода не ме и интересува.
Някой пак ще ме засече и ще каже "ама ти обслужи ли я когато я купи". Отговора е: да, смених водна помпа, термостат, както и пластмасата на термостата всичко купено от Дарукар и разредих антифриза с водичка и след няма 3 месеца до морето и обратно главата беше за хвърляне.
Всеки си знае как да си гледа колата. Аз си давам мнението. Като протече помпа или нещо друго ще го правя. Няма нищо вечно

- kokali praa vsiakvi
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328i Мойта, e53 Семейната
- Мечтае да кара: 635i e24, 850i e31
- Детайли за колата: Истинската 328ца
/////M написа:Mollov написа://///M написа:Сложил съл изцяло концентрат в охладителната система, без каквато и да е вода.
Без да имам желание да те обиждам или нещо такова - това си е пълна малоумщина! Тоя концентрат ще ти съсипе всякви гумени уплатнения и чудесии... може и водната помпа да ти скапе... не мислиш ли, че ако това беше най-добрият начин да се кара нямаше да е така от завода?!?![]()
Може и да е малоумщина. Не знам. От разреждане с вода преди две години се изръсих с 2000 лв. за ремонт. (спукана глава).
Две години колата я карам така(с немски антифриз концентрат) и досега проблеми не съм имал, а как излиза от завода не ме и интересува.
Някой пак ще ме засече и ще каже "ама ти обслужи ли я когато я купи". Отговора е: да, смених водна помпа, термостат, както и пластмасата на термостата всичко купено от Дарукар и разредих антифриза с водичка и след няма 3 месеца до морето и обратно главата беше за хвърляне.
Всеки си знае как да си гледа колата. Аз си давам мнението. Като протече помпа или нещо друго ще го правя. Няма нищо вечно

Жените биват два вида : 1. Слабички 2. Убавки... И с броя на цилиндрите е подобно ...

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2