намалява охладителната течност

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

намалява охладителната течност

Мнение от taxitooo » 09 Юли 2010, 0:54

колеги,наскоро си купих е36-320i,двигагателя е M52.има едно нещо което ме притеснява,а именно-за около 3000км антифриза ми намаля с 200-300гр.иначе не намерих теч никаде по системата,не надува маркучите,не загрява повече от средата,върви ,вътре стелките са сухи-не е от парното .ходих на майстор,категоричен е че не е от главата и от гарнитурата.дайте съвет.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: намалява охладителната течност

Мнение от vld » 09 Юли 2010, 8:18

Колега теча е мого малък и затова не го намираш, явно е накъде където бързо се изпарява.
Огледай водната помпа, термостата и снадките по главата в които влизат маркучите.
Ако не караш така все по някое време ше се засили и ще го хванеш.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 09 Юли 2010, 8:57

Точно както vld написа при такова количество загуба на охлаждащата течност не става въпрос за теч. Антифризът лесно се изпарява и може да се познае по мокрите петна, които остават. Първо провери състоянието на всички маркучи към радиатора, дали са добре стегнати, покарай известно време, като следиш нивото в казанчето да не спадне драстично. Не доливай антифриз до мярката и провери как спада нивото. На тези радиатори слабото им място е в уплътнението на казанчето, често протича оттам, като в началото няма теч, а само овлажняване. Виж като спадне нивото приблизително на няколко сантиметра под мярката, дали губи течност толкова бързо, както и от мярката до там.

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 09 Юли 2010, 9:10

При мен абсолютно не капеше от никъде и си ми дърпаше по малко антифриз,накрая какво се оказа-опитвам се да отвия една по една свещите и на трети цилиндър не става,повлече резбата и наникъде.Накрая се скъса и разтворихме главата,точно на трети цилиндър спукана камерата межку клапаните.Нито ми е прекъсвала,нито ми е прегрявала,главата не приличаше на нищо в сравнение с другата,даже не надуваше и маркучите,тия в Италия какво са я правили незнам,при положение,че е карана от Жена-няма какво да се очудвам...Та колега може и от главата да ти идва проблема.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 09 Юли 2010, 9:30

taxitooo написа:колеги,наскоро си купих е36-320i,двигагателя е M52.има едно нещо което ме притеснява,а именно-за около 3000км антифриза ми намаля с 200-300гр.иначе не намерих теч никаде по системата,не надува маркучите,не загрява повече от средата,върви ,вътре стелките са сухи-не е от парното .ходих на майстор,категоричен е че не е от главата и от гарнитурата.дайте съвет.

тез 3000км за колко време са навъртени....

Потребител
Аватар

Мнение от taxitooo » 09 Юли 2010, 12:28

мерси колеги,ще проверя всичко и ще пиша .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Makarov 2 » 12 Юли 2010, 18:10

Аз имах сдухана гарнитура на главата,антифриза влизаше в цилиндрите и от там през ауспуха.Отзад обаче пропушваше беличко.... :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 12 Юли 2010, 22:23

Здравей колега! Провери капачката на радиатора,че мойта от там го губеше! ;)

Потребител
Аватар
Кара: e36 320i coupe 95'

Мнение от MecoTo » 13 Юли 2010, 1:28

И на мойта 320ка от някъде тече, ама може би за около седмица бягат по 300 мл. :mhihi: Тея дни ще я водя да я гледат, па дано се разбере от къде тече, защото аз никъде не виждам мокри петна :dunno: .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от /////M » 13 Юли 2010, 11:39

И моята губи по-малко антифриз.
На 3-4 месеца по 100-150мл. Не и се втилясвам много, много и си доливам :)
Сложил съл изцяло концентрат в охладителната система, без каквато и да е вода.
Не е гарнитура на главата защото съм я сменил преди година.
Ако ти е пробила гарнитурата или ще надува или ще има масло.
При теб липсват тези неща, така че не я мисли много много.
Следи и нивото просто. Според мен ще ти е по евтино да си доливаш по малко вместо да я караш по сервизи да я преглеждат къде капе.
Разбира се ако започне да губи по много отивай, но започне ли да губи по много ти ще го видиш под колата.
Успех и поздрави :yes: :yes: :wave: :wave:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 13 Юли 2010, 12:06

/////M написа:И моята губи по-малко антифриз.
На 3-4 месеца по 100-150мл. Не и се втилясвам много, много и си доливам :)

е това си е абсолютно в рамките на нормалното колега :angel: :angel: :angel:
Мойта също губи толкова за 4-6 месеца, и е нормално да се изпарява...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///M335i

Мнение от Monoid » 14 Юли 2010, 20:29

Колеги говорил съм относно това нещо със много маистори и други разбиращи личности и ми казват , че е нормално да дърпат антифриз ! Особенно зимата , тогава колата прави голям конденс и изпарява антифриза. Зимата и на мен ми харчеше доста антифриз , но сега на топло едвам помръдва. Много хора могат да ви кажат гарнитурата на главата , както на мен ми казаха на 50 места обаче се оказа , че колата си е съвсем наред.
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?

Авточасти AutoPower.BG

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 14 Юли 2010, 23:24

/////M написа:Сложил съл изцяло концентрат в охладителната система, без каквато и да е вода.

Без да имам желание да те обиждам или нещо такова - това си е пълна малоумщина! Тоя концентрат ще ти съсипе всякви гумени уплатнения и чудесии... може и водната помпа да ти скапе... не мислиш ли, че ако това беше най-добрият начин да се кара нямаше да е така от завода?!? :dunno:

Иначе... загуба на течност може и да е от цепнат радиатор... някъде да сълзи съвсем леко и да се изпарява лесно... съвсем нормален вариант. Вижда се само при напълно загряла кола и обстойно оглеждане на радиатора... понякога сълзенето е толкова малко, че дори петна не се виждат... но сълзенето - да...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от /////M » 15 Юли 2010, 15:31

Mollov написа:
/////M написа:Сложил съл изцяло концентрат в охладителната система, без каквато и да е вода.

Без да имам желание да те обиждам или нещо такова - това си е пълна малоумщина! Тоя концентрат ще ти съсипе всякви гумени уплатнения и чудесии... може и водната помпа да ти скапе... не мислиш ли, че ако това беше най-добрият начин да се кара нямаше да е така от завода?!? :dunno:

Може и да е малоумщина. Не знам. От разреждане с вода преди две години се изръсих с 2000 лв. за ремонт. (спукана глава).
Две години колата я карам така(с немски антифриз концентрат) и досега проблеми не съм имал, а как излиза от завода не ме и интересува.
Някой пак ще ме засече и ще каже "ама ти обслужи ли я когато я купи". Отговора е: да, смених водна помпа, термостат, както и пластмасата на термостата всичко купено от Дарукар и разредих антифриза с водичка и след няма 3 месеца до морето и обратно главата беше за хвърляне.
Всеки си знае как да си гледа колата. Аз си давам мнението. Като протече помпа или нещо друго ще го правя. Няма нищо вечно :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328i Мойта, e53 Семейната
Мечтае да кара: 635i e24, 850i e31
Детайли за колата: Истинската 328ца

Мнение от kokali praa vsiakvi » 15 Юли 2010, 15:48

/////M написа:
Mollov написа:

Може и да е малоумщина. Не знам. От разреждане с вода преди две години се изръсих с 2000 лв. за ремонт. (спукана глава).
Две години колата я карам така(с немски антифриз концентрат) и досега проблеми не съм имал, а как излиза от завода не ме и интересува.
Някой пак ще ме засече и ще каже "ама ти обслужи ли я когато я купи". Отговора е: да, смених водна помпа, термостат, както и пластмасата на термостата всичко купено от Дарукар и разредих антифриза с водичка и след няма 3 месеца до морето и обратно главата беше за хвърляне.
Всеки си знае как да си гледа колата. Аз си давам мнението. Като протече помпа или нещо друго ще го правя. Няма нищо вечно :winky:

:nono:
Жените биват два вида : 1. Слабички 2. Убавки... И с броя на цилиндрите е подобно ...
Изображение

Следваща

Назад към E36