БМВ 523 i пръскалките на предното стъкло не работят ??

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 525tds

Re: БМВ 523 i пръскалките на предното стъкло не работят ??

Мнение от vescop » 09 Юли 2010, 11:21

И аз да се включа ама с въпросче! Има ли някаква схема за начина на пръскане на стъклото за /най-ефективно/ почестване, че при скорост от 100км препарата се вдига много нагоре и половината стъкло остава неизчистено и то точно на нивото на очите ми, а това много ме дразни :ranting: . И каква е тази система за активно почистване? Моята колица /525тдс 98г/ има само едно място за наливане на препарат а дюзите ми са с две пръскалки? :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Re: БМВ 523 i пръскалките на предното стъкло не работят ??

Мнение от emil_shumanov » 10 Юли 2010, 10:04

Колега, пръскалките можеш да си ги нагласиш да ти пръскат където искаш на стъклото.Системата за интензивно измиване има едно малко казанче което се пълни с концентрат за миене на прозорци.Тази система служи за измиване само на предното стъкло и няма нищо общо със системата за миене на фаровете. Когато натиснеш бутон S на лоста на чистачките започва да работи помпата от голямото казанче и да подава течност към предното стъкло като в същото време се е включила и помпата на малкото казанче и вкарва концентрат и така се смесват двете течности и измиват по бързо упоритите замърсявания от стъклото.

Предишна

Назад към E39