Как се закрепя кора под двигателя на Е36-моето решение

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Как се закрепя кора под двигателя на Е36-моето решение

Мнение от Makarov 2 » 06 Юли 2010, 14:06

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=51&fg=75,някой от вас да е слагал оригинална защитна кора под двигателя на Е36.Искам да знам как се закрепя,посредством какво?Също така искам ако някой има снимки да пусне да разгледам.
http://makarov2.snimka.bg/automobiles/k ... 5.19516475,това са реални снимки на кората!
Последна промяна Makarov 2 на 12 Юли 2010, 17:34, променена общо 2 пъти

Потребител
Аватар

Re: Как и къде се закрепя кора под двигателя на Е36

Мнение от d-r Janev » 06 Юли 2010, 14:19

Колега има тема за това, но там закрепят алуминиева ламарина. Мое мнение е, че оригиналните кори не си заслужават да ги слагаш. Чупливи (за пластмасовите говоря) и скъпи :no: Ти тези металните за колко ги взе и от къде?
Аз сега съм замислил един проект за слагане на поликарбонатна плоскост под двигателя. Издръжливи са на удър и до 120 градуса (надявам се :bowdown: ). Къде и как се закрепят ще проверя на место. Аз между другото също търсих във форума някой да има с оригинални, за да го помоля да ги снима как са закрепени поне хабер да имаме.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Makarov 2 » 06 Юли 2010, 14:40

d-r Janev написа:Колега има тема за това, но там закрепят алуминиева ламарина. Мое мнение е, че оригиналните кори не си заслужават да ги слагаш. Чупливи (за пластмасовите говоря) и скъпи :no: Ти тези металните за колко ги взе и от къде?
Аз сега съм замислил един проект за слагане на поликарбонатна плоскост под двигателя. Издръжливи са на удър и до 120 градуса (надявам се :bowdown: ). Къде и как се закрепят ще проверя на место. Аз между другото също търсих във форума някой да има с оригинални, за да го помоля да ги снима как са закрепени поне хабер да имаме.

Изчел съм всички теми които ги има във форума,даже в повечето съм и участвал,но точно такава,за такава оригинална кора няма!Иначе кората е купена от магазин ЯУТО+ за 120лв.

Потребител
Аватар

Мнение от d-r Janev » 06 Юли 2010, 14:56

Ти пробвал ли си да я наложиш от долу и да погледнеш дали няма някакви съответстващи отвори? На хидравличната рейка има едни фабрични отвори провери ли дали не стават?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Makarov 2 » 06 Юли 2010, 15:10

d-r Janev написа:Ти пробвал ли си да я наложиш от долу и да погледнеш дали няма някакви съответстващи отвори? На хидравличната рейка има едни фабрични отвори провери ли дали не стават?

Точно затова ми трябва информация,защото още не съм лягал отдолу,пък си помислих че някой може да я е свършил тази работа и аз да се възползвам на готово!

Потребител
Аватар

Мнение от d-r Janev » 06 Юли 2010, 15:14

:mhihi: :yes: май ще трябва да се поизцапаш. Ти имаш ли болтовете?

Потребител
Аватар

Мнение от d-r Janev » 06 Юли 2010, 15:18

Една молба ако може да ти отправя - направи снимки като я сложиш и ги пусни във форума, че като гледам не сме единствени с такъв проблем. А и може да споделиш после дали не загрява нещо, че четох едни такива мнения, че може да се променяла въздушната струя и др.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Makarov 2 » 06 Юли 2010, 15:20

d-r Janev написа::mhihi: :yes: май ще трябва да се поизцапаш. Ти имаш ли болтовете?

не,но мисля и тях да поръчам.И накрая ще пусна май снимки та да се знае кое как,но все още се надявам че някой ще я е извършвал тази интервенция и ще пусне материал!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '13 530D F07

Мнение от izzzo » 06 Юли 2010, 21:28

Преди няколко месеца монтирах такава кора, оригинална- втора ръка. Доста солидно парче алуминий, не е само за украса :D . Монтажа ми отне 20-тина минути. Взимаш 4 броя от тия "втулки"- 51711909942 + 4 болта 71601245892 и подходящи шайби, може и оригинални- 07119931687. За два от болтовете си имаш дупки- на магарето, за другите два по принцип оригинално има някакви "welding nut" които незнам точно как се хващат (ако съдим по името значи се заваряват) за щангата под картера. Аз лично разпробих щангата и ползвах същите "втулки" като тези за магарето, стана перфектно. За съжаление колата ми е на сервиз и не мога да я снимам. Може да се ориентираш от тука - ЦЪК, принципа е същия.
Успех!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Makarov 2 » 06 Юли 2010, 22:51

izzzo написа:Преди няколко месеца монтирах такава кора, оригинална- втора ръка. Доста солидно парче алуминий, не е само за украса :D . Монтажа ми отне 20-тина минути. Взимаш 4 броя от тия "втулки"- 51711909942 + 4 болта 71601245892 и подходящи шайби, може и оригинални- 07119931687. За два от болтовете си имаш дупки- на магарето, за другите два по принцип оригинално има някакви "welding nut" които незнам точно как се хващат (ако съдим по името значи се заваряват) за щангата под картера. Аз лично разпробих щангата и ползвах същите "втулки" като тези за магарето, стана перфектно. За съжаление колата ми е на сервиз и не мога да я снимам. Може да се ориентираш от тука - ЦЪК, принципа е същия.
Успех!

Благодаря много,колега!Не вярвах,че някой ще е правил тази интервенция във този форум!Като монтирам кората ще кача снимки.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 07 Юли 2010, 7:43

Колега на всичките автомобили (вкл. и тези които карам в момента) имам такива подкартерни предпазни щитове. Няма нужда да обяснявам ползата особено в BG реалноста, просто погледнете след първата зима колко деруги има по ламарината ...
За монтажа единствената особеност е, че втулката (No2 от схемата) на практика е поп нит с вътрешна резба и за него е необходим специален инструмент (нитачка) ако не искате да го побългарявате със заварка. Останалото колегато по-горе го е описал достатъчно подробно.

PS
Ако имате пластмасови кори под двигателя металния щит се слага под тях (най-отдолу откъм пътя)
Щита има технологичен отвор за достъп до пробката за маслото на картера и при смяна на маслото не е необходимо да се сваля.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от izzzo » 07 Юли 2010, 20:58

Колега, не съм ползвал специален инструмент. Трябва ти един допълнителен болт и гайка с шайба към него, както и някакво моментно лепило- капчица или нещо подобно. Капваш малко от лепилото на дъното на втулката, навиваш болта до края, като преди това си сложил гайката върху него. Изчакваш малко да хване лепилото и си готов- слагаш втулката в дупката на магарето, държиш контра главата на болта и завиваш гайката. Първоначално върви малко тегаво докато започне да се деформира втулката(нита), после е лесно. Звучи сложно, ама всъщност е елементарно.

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 07 Юли 2010, 21:36

мажеш я цялата с поксипол..и я подпираш на бордюр, докато изсъхне :ok:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от izzzo » 07 Юли 2010, 22:20

и така става ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Makarov 2 » 12 Юли 2010, 17:31

http://makarov2.snimka.bg/tuning/montaj ... upe.517348,ето снимки ,който е любопитен да разгледа,направено е по българския начин като са заварени нитовете за гредата,а не с лепило!Може да заключвате темата!

Следваща

Назад към E36