Как се закрепя кора под двигателя на Е36-моето решение
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Makarov 2
- младши ентусиаст
-
Как се закрепя кора под двигателя на Е36-моето решение
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=51&fg=75,някой от вас да е слагал оригинална защитна кора под двигателя на Е36.Искам да знам как се закрепя,посредством какво?Също така искам ако някой има снимки да пусне да разгледам.
http://makarov2.snimka.bg/automobiles/k ... 5.19516475,това са реални снимки на кората!
http://makarov2.snimka.bg/automobiles/k ... 5.19516475,това са реални снимки на кората!
Последна промяна Makarov 2 на 12 Юли 2010, 17:34, променена общо 2 пъти
Re: Как и къде се закрепя кора под двигателя на Е36
Колега има тема за това, но там закрепят алуминиева ламарина. Мое мнение е, че оригиналните кори не си заслужават да ги слагаш. Чупливи (за пластмасовите говоря) и скъпи
Ти тези металните за колко ги взе и от къде?
Аз сега съм замислил един проект за слагане на поликарбонатна плоскост под двигателя. Издръжливи са на удър и до 120 градуса (надявам се
). Къде и как се закрепят ще проверя на место. Аз между другото също търсих във форума някой да има с оригинални, за да го помоля да ги снима как са закрепени поне хабер да имаме.

Аз сега съм замислил един проект за слагане на поликарбонатна плоскост под двигателя. Издръжливи са на удър и до 120 градуса (надявам се

- Makarov 2
- младши ентусиаст
-
d-r Janev написа:Колега има тема за това, но там закрепят алуминиева ламарина. Мое мнение е, че оригиналните кори не си заслужават да ги слагаш. Чупливи (за пластмасовите говоря) и скъпиТи тези металните за колко ги взе и от къде?
Аз сега съм замислил един проект за слагане на поликарбонатна плоскост под двигателя. Издръжливи са на удър и до 120 градуса (надявам се). Къде и как се закрепят ще проверя на место. Аз между другото също търсих във форума някой да има с оригинални, за да го помоля да ги снима как са закрепени поне хабер да имаме.
Изчел съм всички теми които ги има във форума,даже в повечето съм и участвал,но точно такава,за такава оригинална кора няма!Иначе кората е купена от магазин ЯУТО+ за 120лв.
Ти пробвал ли си да я наложиш от долу и да погледнеш дали няма някакви съответстващи отвори? На хидравличната рейка има едни фабрични отвори провери ли дали не стават?
- Makarov 2
- младши ентусиаст
-
d-r Janev написа:Ти пробвал ли си да я наложиш от долу и да погледнеш дали няма някакви съответстващи отвори? На хидравличната рейка има едни фабрични отвори провери ли дали не стават?
Точно затова ми трябва информация,защото още не съм лягал отдолу,пък си помислих че някой може да я е свършил тази работа и аз да се възползвам на готово!

Една молба ако може да ти отправя - направи снимки като я сложиш и ги пусни във форума, че като гледам не сме единствени с такъв проблем. А и може да споделиш после дали не загрява нещо, че четох едни такива мнения, че може да се променяла въздушната струя и др.
- Makarov 2
- младши ентусиаст
-
d-r Janev написа::mhihi:май ще трябва да се поизцапаш. Ти имаш ли болтовете?
не,но мисля и тях да поръчам.И накрая ще пусна май снимки та да се знае кое как,но все още се надявам че някой ще я е извършвал тази интервенция и ще пусне материал!!!
Преди няколко месеца монтирах такава кора, оригинална- втора ръка. Доста солидно парче алуминий, не е само за украса
. Монтажа ми отне 20-тина минути. Взимаш 4 броя от тия "втулки"- 51711909942 + 4 болта 71601245892 и подходящи шайби, може и оригинални- 07119931687. За два от болтовете си имаш дупки- на магарето, за другите два по принцип оригинално има някакви "welding nut" които незнам точно как се хващат (ако съдим по името значи се заваряват) за щангата под картера. Аз лично разпробих щангата и ползвах същите "втулки" като тези за магарето, стана перфектно. За съжаление колата ми е на сервиз и не мога да я снимам. Може да се ориентираш от тука - ЦЪК, принципа е същия.
Успех!

Успех!
- Makarov 2
- младши ентусиаст
-
izzzo написа:Преди няколко месеца монтирах такава кора, оригинална- втора ръка. Доста солидно парче алуминий, не е само за украса. Монтажа ми отне 20-тина минути. Взимаш 4 броя от тия "втулки"- 51711909942 + 4 болта 71601245892 и подходящи шайби, може и оригинални- 07119931687. За два от болтовете си имаш дупки- на магарето, за другите два по принцип оригинално има някакви "welding nut" които незнам точно как се хващат (ако съдим по името значи се заваряват) за щангата под картера. Аз лично разпробих щангата и ползвах същите "втулки" като тези за магарето, стана перфектно. За съжаление колата ми е на сервиз и не мога да я снимам. Може да се ориентираш от тука - ЦЪК, принципа е същия.
Успех!
Благодаря много,колега!Не вярвах,че някой ще е правил тази интервенция във този форум!Като монтирам кората ще кача снимки.
Колега на всичките автомобили (вкл. и тези които карам в момента) имам такива подкартерни предпазни щитове. Няма нужда да обяснявам ползата особено в BG реалноста, просто погледнете след първата зима колко деруги има по ламарината ...
За монтажа единствената особеност е, че втулката (No2 от схемата) на практика е поп нит с вътрешна резба и за него е необходим специален инструмент (нитачка) ако не искате да го побългарявате със заварка. Останалото колегато по-горе го е описал достатъчно подробно.
PS
Ако имате пластмасови кори под двигателя металния щит се слага под тях (най-отдолу откъм пътя)
Щита има технологичен отвор за достъп до пробката за маслото на картера и при смяна на маслото не е необходимо да се сваля.
За монтажа единствената особеност е, че втулката (No2 от схемата) на практика е поп нит с вътрешна резба и за него е необходим специален инструмент (нитачка) ако не искате да го побългарявате със заварка. Останалото колегато по-горе го е описал достатъчно подробно.
PS
Ако имате пластмасови кори под двигателя металния щит се слага под тях (най-отдолу откъм пътя)
Щита има технологичен отвор за достъп до пробката за маслото на картера и при смяна на маслото не е необходимо да се сваля.
Колега, не съм ползвал специален инструмент. Трябва ти един допълнителен болт и гайка с шайба към него, както и някакво моментно лепило- капчица или нещо подобно. Капваш малко от лепилото на дъното на втулката, навиваш болта до края, като преди това си сложил гайката върху него. Изчакваш малко да хване лепилото и си готов- слагаш втулката в дупката на магарето, държиш контра главата на болта и завиваш гайката. Първоначално върви малко тегаво докато започне да се деформира втулката(нита), после е лесно. Звучи сложно, ама всъщност е елементарно.
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
мажеш я цялата с поксипол..и я подпираш на бордюр, докато изсъхне 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- Makarov 2
- младши ентусиаст
-
http://makarov2.snimka.bg/tuning/montaj ... upe.517348,ето снимки ,който е любопитен да разгледа,направено е по българския начин като са заварени нитовете за гредата,а не с лепило!Може да заключвате темата!
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2