Вибрации в купето - двигателят прекъсва

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Вибрации в купето - двигателят прекъсва

Мнение от vanka7a » 06 Юли 2010, 17:09

Здравейте колеги, проблема ми е следният:
На празен ход се появяват леки вибрации в купето, които ме дразнят. Дължат се на това, че двигателя прекъсва от време на време за стотни от секундата. Това най-добре се усеща като се заслушам в крайното гърне и звука не е равномерен, а от време на време (през 2-3 сек) прекъсва за стотни от секундата и пак продължава да работи нормално. А като пипна двигателя пак така, работи равномерно и от време на време прекъсва. Колата върви повече от перфектно, разхода и е добар, сменил съм масла и фитри. Свещите не съм ги сменял, но съм ги гледал и не са почернели. Оборотите на колата не се менят, ускорява равномерно без да прекъсва !
Забелязал съм, че когато е по-студено вибрациите изчезват, а като е по-толко (особено сега) вибрациите са осезаемо по-силни и доста дразнещи. Колата си прекъсва без значение дали е загряла или не. Преди около 2 месеца тези вибрации се появяваха само когато е загряла. (Може би, защото тогава беше по-студено, нз. :dunno: )
Като задържа колата на около 1000-1200 оборота пак се усещан тези прекъсвания, но много по-леко. (Почти не се усещат)
Според вас на какво може да се дължат тези вибрации ? (Аз изключих тампоните на двигателя, тъй като самият той прекъсва, надявам се да не греша.) Двг-то е М44 :ok:
П.С: Благодаря за мненията и съветите, които ще ми дадете :yes: :bowdown:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Вибрации в купето - двигателят прекъсва

Мнение от vld » 06 Юли 2010, 18:03

Свещи, дюзи, бобини, кабелите с лулите, някое от тия неща е, според мен е нормално да почнеш от свещите.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vanka7a » 06 Юли 2010, 22:12

Днес си направих опит. Отзад на ауспуха сложих лист хартия и се оказа, че точно когато прекъсва двигателя, точно тогава ми засмуква листа хартия :cry: Това какво значи, че трябва да се отваря и да се сменят гумички на изпускателните клапъни ? Някаде четох, че можело да се получи и при прецакана ламбда сонда нз. :dunno:
Странното е, че сега като се качих на Витоша и тези вибрации изчезнаха и двигателя почти не прекъсваше на празен ход.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 06 Юли 2010, 23:43

не е ламбдата гаранция, въздушния филтър нов ли ти е?
Иначе още никои не го е оправил в този форум прекъсването на М44, така че споко няма да си ти първия който ще го оправи!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от vanka7a » 07 Юли 2010, 0:08

Дам, чисто нов филтър съм купил на Hengst... А това, че ми засмуква от време на време листчето през ауспуха, да не би сички М44-ки да са така :mhihi: Май тия дни ще ходя да ми мерат компресията, дано всичко да е наред и да не се стига до отваряне на двигателя :banghead:

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 07 Юли 2010, 10:12

Гумичките нямат нищо общо с това засмукване...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

ентусиаст
Аватар

Мнение от vanka7a » 07 Юли 2010, 14:21

Днес пробвах и на по-нови коли засмуква от ауспуха (пробвах и на 525), но все пак това прекъсване на двигателя и тези вибрации започват да ме дразнят и ако треа ще сменя и свещи и кабели, и бобини, само да се оправи :banghead:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 08 Юли 2010, 22:49

Виж тази тема дано те насочи!
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 6&start=30
Иначе и при мен го има това прекъсване понякога, ту го има ту го няма, май повече го има отколкото го няма де! :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 09 Юли 2010, 9:17

vanka7a написа:Странното е, че сега като се качих на Витоша и тези вибрации изчезнаха и двигателя почти не прекъсваше на празен ход.

Нормално, на Витоша въздухът е много по-чист, отколкото в София.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 09 Юли 2010, 9:22

И да не съм оф по темата, прекъсването наистина може да е от много неща, а щом го прави понякога, залагам на задръстени /пикаещи дюзи/. Да беше нещо по запалителната система, щеше да го прави перманентно.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 09 Юли 2010, 9:46

И да не съм оф по темата, прекъсването наистина може да е от много неща, а щом го прави понякога, залагам на задръстени /пикаещи дюзи/. Да беше нещо по запалителната система, щеше да го прави перманентно.

И аз съм стигнал до този извод, на диагностика последно ми излезна грешка на дюзата на 2-ри цилиндър, все се каня да ги читя дюзите, ако имам пикаеща дюза не вярвам от чистенето да се орави и ми се иска да купя нови, гледах от щатите но ми идват скъпички и не съм решил още какво да правя! Мисля да ида пак на диагностика и ако я има грешката пак на същата дюза да взема друга нова и да изчистя старите, но пак незнам с една нова и 3 стари дали ще работи коректно!

ентусиаст
Аватар

Мнение от vanka7a » 09 Юли 2010, 13:00

А това, че като е по-хладно и вибрациите са минимални как си го обяснявате ? Капачката на картерните газове съм я сменял скоро, защото мислех, че в нея е проблема, но не... Тези дни гледах кабелите - няма искрене през изолацията. Вече мисля, че всичко е до центровка на двигателя, но тъй като колата върви много не мисля да я пипам :roll: Може тия дни да пробам с други свещи на един съсед с Denso Iridium :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 09 Юли 2010, 18:31

Ми и аз като теб смених клапана на картерните газове и свещите също и не е от тях така че ако не ти са за смяна свещите не си давай парите, имаи предвид че свещите се сменят на 4050 хил.км /особеноо наште в Бг. "оригиналните''/!

ентусиаст
Аватар

Мнение от vanka7a » 10 Юли 2010, 0:21

Мойте са Германски Бош :ok: Е то какво остана центровка, някой датчик или просто за м44, лятото това прекъсване си е нормално, защото като е студено почти го няма :banghead:

Аватар
Кара: е36 318ис М-пакет
Мечтае да кара: e30 V10

Мнение от angel_lalov » 10 Юли 2010, 14:57

добре дошъл и аз откога се боря с това!но май няма решение незнам!същата история!иначе върви супер!
Продавам М-Техник окачване за 4 цилиндрово за отпред!аморт и пружини като нови са!120Лв!

Изображение

Назад към E36