БМВ 523 i пръскалките на предното стъкло не работят ??
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- kalata8603
- Потребител
-
- Кара: Е 39 523i
БМВ 523 i пръскалките на предното стъкло не работят ??
здравейте колеги ! наскоро си взех Е 39 523и и установих че при дърпане на лостчето за чистачките не пръска вода по стъклото ! чува се че машинката работи но си нямам и на идея къде може да е проблема ! ако някой е имал подобен моля да сподели че есента знаете къв шит става и трябва да можеш да си чистиш джама !!! казанчето ми е пълно до горе с вода .....но НЕ СТАВА ! благодаря предварително на всички отзовали се !
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Re: БМВ 523 i пръскалките на предното стъкло не работят ??
виж за:
1 теч от спукани маркучетата под кичето на капака
2 или самите цицки са прецакани вътре... имат клапанчета и ако е от клапанчетата трябва като пръскаш течността да отива в другото казанче
3 запушена помпичка
1 теч от спукани маркучетата под кичето на капака
2 или самите цицки са прецакани вътре... имат клапанчета и ако е от клапанчетата трябва като пръскаш течността да отива в другото казанче
3 запушена помпичка
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- buller
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39, 520i 1997
- Мечтае да кара: Mercedes CLS 63 AMG
Я пробвай само на контакт дали ти пръскат пръскалките
Да не се окажеш със сходен на моя проблем...

Да не се окажеш със сходен на моя проблем...
- kapi_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги да цирикат!!!
- Мечтае да кара: НЛО
колега 6том ри работи мотор4ето мойе праъскалата да са запу6ени. вземи една тънка игла и дупни един двапъти в отворите на пръскалата, успех
Правило №1: Никога не променяй условията на сделката. Правило №2: Не използвай имена. Правило №3: Никога не надничай в опаковката.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Както каза луциферски виж си първо маркучетата. Откачи термоизолацията на капака около дюзите и провери дали това маркуче, което идва от помпата до дюзите не е извадено. Ако си е на мястото, извади го от тетката и пробвай ка контакт дали помпата изтласква течност. Ако хвърля течност от маркуча, значи проблема не е в помпата и тръгваш към дюзите. Ако проблема е в помпата, имаше поне 2 теми за ремонтирането й.
Ако проблема е в дюзите (което много ме съмнява, защото поне от една щеше да църка) : прочисти отворите с тънка игла. Могат да се свалят дюзите от капака и да се отворят за по-стабилно почистване. Внимавай само при отварянето да не счупиш щипките и да не изгубиш пружинката на обратното клапанче. Ако счупиш някоя от щипките - ползвай смело каноколит!
Клапанчето е за задържане на течността в дюзите и маркучетата, за да не се налага да чакаш да се запълва системата от помпата до дюзите при всяко ползване. Иначе след ползване теността ще се стича бавно обратно към казанчето.
Ако имаш система за интензивно почистване (дюзите са с по два щущера, имаш и повече маркучи и казанчета
), повтори процедурата и за нейните маркучета. Наистина е възможно прехвърляне на тченост от едното към дръгото казанче при повреден обратен клапан в дюзите, но тогава и те трябва да цвъркат леко.
Ако проблема е в дюзите (което много ме съмнява, защото поне от една щеше да църка) : прочисти отворите с тънка игла. Могат да се свалят дюзите от капака и да се отворят за по-стабилно почистване. Внимавай само при отварянето да не счупиш щипките и да не изгубиш пружинката на обратното клапанче. Ако счупиш някоя от щипките - ползвай смело каноколит!
Клапанчето е за задържане на течността в дюзите и маркучетата, за да не се налага да чакаш да се запълва системата от помпата до дюзите при всяко ползване. Иначе след ползване теността ще се стича бавно обратно към казанчето.
Ако имаш система за интензивно почистване (дюзите са с по два щущера, имаш и повече маркучи и казанчета

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
pazokolarov написа:.....Внимавай само при отварянето да не счупиш щипките и да не изгубиш пружинката на обратното клапанче. Ако счупиш някоя от щипките - ползвай смело каноколит!.....
лепене не държат... протичат когато се включи подгряването- Нови му е майката, пробвано е с 3 вида лепила... а и кой знай колко не може да се лепи защото после не влизат в капака

- dragohr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e 39 tds sedan
Колега да не си я пастирал и да не си почистил пръскалките, щот аз така се изцаках преди време и ми се наложи да ги смъквам зада ги почистя, пък преди това ми бяха нацепени маркучетата и се вадеха, но тогава като дигнеш капака и ще си личи от къде е текло.

- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Здравейте колеги ,на мен зимата ми се запалиха пръскалките ,буквално стана така ,задимяха ,закъдяха ,и се оказа че има извадено маркуче и от подгряването е дало на късо.Бяха се стопили и не ставаха за нищо.В Мкар са по 98 лв бройката.
Нищо лично ,Просто бизнес !
- emil_shumanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
Колега, имах подобен проблем, закарах колата в сервиз като си мислех, че помпата или нещо друго е за смяна, но се оказаха запушени и двете пръскалки на предното стъкло. В сервиза просто ги продухаха като свалиха маркуча от помпата и го сложиха на пистолета от компресора и ми взеха 70 лева за тази процедура и след два дена пръскалките бяха отново запушени и двете свалих ги разглобих ги почистих ги идеално и след няколко дни пак бяха запушени. накрая ми писна постоянно да ги чистя или да ги ръчкам с телче и свалих казанчето за течността и направо се изумих колко боклуци имаше вътре а цедката на казанчето е здрава също свалих и казанчето за интензивно измиване на предното стъкло и то беше в същото състояние.
Провери всичко за което ти е писал колегата LUCIFER'S то от друго няма от какво да е, но ако проблема ти е боклуци в казанчето за течността ще трябва сваляне и хубаво измиване иначе постоянно ще ти се запушват всички дюзи (пръскалки.)
Провери всичко за което ти е писал колегата LUCIFER'S то от друго няма от какво да е, но ако проблема ти е боклуци в казанчето за течността ще трябва сваляне и хубаво измиване иначе постоянно ще ти се запушват всички дюзи (пръскалки.)
- kalata8603
- Потребител
-
колега бая са те одрусали (70 лв ) за услуга която не струва нищо .........
- emil_shumanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
kalata8603 написа:колега бая са те одрусали (70 лв ) за услуга която не струва нищо .........
Колега, и аз останах изумен ама..........
- kalata8603
- Потребител
-
кофти работа .......кво да ти кажа ........аз още не съм ходил да оправям това защото нямам много време но ся преди морето трябва задължително да го оправя ...а и взех си рингове ......до няколко дена трябва да ходя да ми полират стъклата и да ги монтират и вече бимата ще стане лудница !
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
LUCIFER'S написа:виж за:
...................
...................
Колега, има ли начин да се проверят тези клапанчета в какво състояние са и подлежат ли на ремонт, защото при мен със сигурност има прехвърляне на течност от голямото към малкото казанче (никога не съм сипвал течност в него, а винаги стои пълно). Пръскането обаче започва веднага при издърпване на лоста, от където мисля, че не се връща течността назад по маркучите

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
подлежат на ремонт
..... отиваш във Елит кар и си вземаш нови цицки 2 х 60лв...120лв - най добрия ремонт- всичко друго е ташак работа, пробвано та пробвано, аз лично съм се борил с тия цицки и полза никаква!
Провери си първо да не си разменил маркучи

Провери си първо да не си разменил маркучи
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
Всичко е ясно, ще се купуват нови цицки
, ама се чудя първо на колата или първо на жената
. Леле, ако някога прочете форума, какво ми се пише
.

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2