Мигачите не работят !!!???

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мигачите не работят !!!???

Мнение от BABHOMED » 29 Юни 2010, 4:28

Здравейте колеги..Тази вече изминах доста километри из БГ но за нещастие нещо се повреди по колата .В един момент всички мигачи спряха да работят дори и аварийните...Отворих предното ляво табло с бушоните и №10 си беше заминал смених го и започнаха да работят само десните светлини...Когато пусна аварийни пак работи всичко от дясно..И идея си нямам има ли другаде бушони релета или каквото и да е....При пуснат мигач на ляво нищо не цъка (явно изобщо не сработва релето)..Сега главоблъсканица и пак майстори ще ме клатят като знам нашия град..Колата е M50B25 автоматик с аларма и комфорт модул...
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: Мигачите не работят !!!???

Мнение от cod-cdbp » 29 Юни 2010, 8:43

BABHOMED написа:Здравейте колеги..Тази вече изминах доста километри из БГ но за нещастие нещо се повреди по колата .В един момент всички мигачи спряха да работят дори и аварийните...Отворих предното ляво табло с бушоните и №10 си беше заминал смених го и започнаха да работят само десните светлини...Когато пусна аварийни пак работи всичко от дясно..И идея си нямам има ли другаде бушони релета или каквото и да е....При пуснат мигач на ляво нищо не цъка (явно изобщо не сработва релето)..Сега главоблъсканица и пак майстори ще ме клатят като знам нашия град..Колата е M50B25 автоматик с аларма и комфорт модул...

Погледни да няма още един бушон за левите мигачи, защото по спомен май че имаше.
Ако пак не става виж какво е положението на кабелите на бутона на аварииките, и тогава вече може да отидеш на алармаджия :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BABHOMED » 29 Юни 2010, 10:24

Забравих да спомена че осве мигачите сега и люка може само да се вдига на горе...Неможе да се пребере в крайно задно положение..Просто като натисна копчето нищо не се случва...
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 29 Юни 2010, 10:46

За мигачите провери бутона за аварийните светлини, управлението им минава от там

За люка - опитай да го инициализираш

BMW power sunroof basic reset.
------------------------------
1. Tilt your BMW sunroof up.
2. Hold the tilt button in for at least 10 seconds.

BMW power sunroof recovery and reset mode.
------------------------------------------
1. PRESS IN and HOLD the sunroof closure rectangular slide button for as much as 3 minutes.
2. During this time the roof will open, close, slide etc.

This should re-calibrate the positions.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BABHOMED » 29 Юни 2010, 11:33

Така ще пробвам колега и ще търся още бушони...Доста странно цялата връзка да минава през бутона за аварийните..Някой има ли дея дали не се намират някаде още релета или бушони..И как се вади бутона за аварийните. :)..Проблема се оказа в релето в края на разследването единия контактрорите на котвата е заминал (беше стопен)..Ходеих до магазина и ми казаха че тази тъпа кутийка струва 90 евро :shock: аз им казах да си гледат работата..Отговора беше да не съм си купувал БМВ деба.Сега търся друго изгоряло реле за да сменя само превключвателя без електрониката за оправлението му...Но проблема със люка си остана дрържах копчето натиснато напред но нищо не се случи дори бутона загря !.......Колеги тъпотията продължава днес видях че и левита габарити не работят :shock: :shock: :shock: :shock: случайно да не са свързани към същото реле или знам ли вече..Губят се леви мигачи габарити люка каквото и да го правя не се изтегля назад само се повдига..Вече съм в пълен шах и мат.Да пробвам да изкарам акомулатора освен или нещо друго.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 01 Юли 2010, 0:26

BABHOMED написа:Така ще пробвам колега и ще търся още бушони...Доста странно цялата връзка да минава през бутона за аварийните..Някой има ли дея дали не се намират някаде още релета или бушони..И как се вади бутона за аварийните. :)..Проблема се оказа в релето в края на разследването единия контактрорите на котвата е заминал (беше стопен)..Ходеих до магазина и ми казаха че тази тъпа кутийка струва 90 евро :shock: аз им казах да си гледат работата..Отговора беше да не съм си купувал БМВ деба.Сега търся друго изгоряло реле за да сменя само превключвателя без електрониката за оправлението му...Но проблема със люка си остана дрържах копчето натиснато напред но нищо не се случи дори бутона загря !.......Колеги тъпотията продължава днес видях че и левита габарити не работят :shock: :shock: :shock: :shock: случайно да не са свързани към същото реле или знам ли вече..Губят се леви мигачи габарити люка каквото и да го правя не се изтегля назад само се повдига..Вече съм в пълен шах и мат.Да пробвам да изкарам акомулатора освен или нещо друго.

Колега за релето виж тук http://www.euro07.bg/catalog/catalog.ph ... r&id=22241, а за шибидаха доста пъти сън го правил това упражнение просто при прекъсване на захранването излиза от режим и правилото е да се натисне и задържи НАГОРЕ копчето , а не напред ( на мойто му трябват 4-5сек. ) . Дано да съм помогнал. :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 01 Юли 2010, 12:03

BMW power sunroof recovery and reset mode.
------------------------------------------
1. PRESS IN and HOLD the sunroof closure rectangular slide button for as much as 3 minutes.
2. During this time the roof will open, close, slide etc.

Това не сработва на е34 комби - големият шибедах. Само се ресетва шибедаха и толкова. Снощи го пробвах.

Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ентусиаст
Аватар

Мнение от BABHOMED » 01 Юли 2010, 13:30

Пфуу гръм да я удари колата.Реших проблема като размених контакторите на превклювателя със други от едно руско реле :) :mhihi: ..Но люка е мъртвен цъкам като луд и в трите посоки по 5 ми но нищо не става :conf: :conf: :conf: :conf: :conf: само се повдига.Другото относно габаритете още не е решено но както съм се ядосал няма каде да отиде .
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BABHOMED » 06 Юли 2010, 14:49

Проблема с мигачите вече е отстранен следва странния проблем със люка от комфрот модула кадето са всичките релета като натисна едно от тях люка се издърпва назад.Разглобих копчето проследих връзките сложих един мост и нищо не се случва все едно кабела за задното положение който отива към комфрт модула е прекъснат...Някой знае ли дали има някакви бушони за люка (но е факт че работи само нагоре и надоло назад не)
Изображение

Назад към E34