въпрос за гуми 205/45/17 монтирани на 8J
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
въпрос за гуми 205/45/17 монтирани на 8J
Здравейте колеги,
имам един два въпроса за гумите. Сложих гуми 205/45/17 на джанта 8j и принципно знам че неби трябвало да има проблем, щото съм виждал 195 гума на 9j джанта, обаче много ми спадат гумите, през 2-3 дена спирам да ги помпя. Проверени са не са спукани, издишат покрай ръба на джантата. Принципно едната причина в която се съмнявам е това че гумите са runflat, а те нали са с по твърд борд и да неможе да се разпъва много ли ........
Мислех си че и проблема е че неги помпя достатъчно, отначали ги помпих на около 2.6, сега ги помпя на около 3-3.1 и издържат повече, ама пак като ги понатоваря повечко (на завой примерно с по висока скорост) или от дупки можеби ама пак спадат. Дайте мнение или съвет какво да ги правя
Благодаря предварително!
имам един два въпроса за гумите. Сложих гуми 205/45/17 на джанта 8j и принципно знам че неби трябвало да има проблем, щото съм виждал 195 гума на 9j джанта, обаче много ми спадат гумите, през 2-3 дена спирам да ги помпя. Проверени са не са спукани, издишат покрай ръба на джантата. Принципно едната причина в която се съмнявам е това че гумите са runflat, а те нали са с по твърд борд и да неможе да се разпъва много ли ........

Благодаря предварително!
Re: въпрос за гуми 205/45/17 монтирани на 8J
ми личното ми мнение е, че не е оферта да се стречват гуми, поне на мен не ми допада. А иначе пробвай да отидеш на гумаджия дето мажат бордовете с каучук, а ен само с пастата, тогава ще държат повече. Аз съм с подобен проблем само, че на 8 инча съм с 215 с доста твърд борд и като ги сложих гумите с пастаат спадаха, намазах ги с каучук и спря да спада. Така, че пробвай го и виж дали ще стане работата.
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
sonny написа:ми личното ми мнение е, че не е оферта да се стречват гуми, поне на мен не ми допада. А иначе пробвай да отидеш на гумаджия дето мажат бордовете с каучук, а ен само с пастата, тогава ще държат повече. Аз съм с подобен проблем само, че на 8 инча съм с 215 с доста твърд борд и като ги сложих гумите с пастаат спадаха, намазах ги с каучук и спря да спада. Така, че пробвай го и виж дали ще стане работата.
Ами ще пробвам с каучук тогава, а иначе на колко ги помпиш твойте?
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
sonny написа:ми личното ми мнение е, че не е оферта да се стречват гуми, поне на мен не ми допада. А иначе пробвай да отидеш на гумаджия дето мажат бордовете с каучук, а ен само с пастата, тогава ще държат повече. Аз съм с подобен проблем само, че на 8 инча съм с 215 с доста твърд борд и като ги сложих гумите с пастаат спадаха, намазах ги с каучук и спря да спада. Така, че пробвай го и виж дали ще стане работата.
На 8 инчова джанта 215/45/17 си седи почти права.Да не ти е 8,5 джантата?
А по темата 205 ще застане адски разпъната.
Nikito_nn, според мен гумите са тесни за тези джанти.
Оригиналните джанти са 7j с гуми 205, a j е в инчове.
Аз съм с 8j с 225 гуми и мисля че е добре. Нямам проблеми със спадането.
Оригиналните джанти са 7j с гуми 205, a j е в инчове.
Аз съм с 8j с 225 гуми и мисля че е добре. Нямам проблеми със спадането.
аз преди карах с 205/40/17 на 8J джанта и нямах никакви проблеми така че проблема ти не е в това че гумата е мн разпъната 

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
И аз мисля че 205/45 на 8-ца джанта не е толкова разпъната, както казах виждал съм 195/45/16 на 9-ка джанта и момчето си караше без проблеми, така че споредмен по скоро проблема е повече в това че гумите са runflat, а не че са тесни, ама исках да чуя и коментар от някой друг който е имал подобен проблем. Само да добавя на същите джанти преди карах с гуми 205/50/17 и несъм имал никакви проблеми, а един приятел също караше с 205/40/17 на 8j и нямаше проблем, интересува ме дали има логока в това което си мисля, дали проблема е в това че гумите са runflat.
това дали е рънфлат незнам дали оказва влияние в случая, защото на мен ми се случвало с гуми 225/45 да имам същия проблем като теб и всичко се оправи след като намазаха гумата и джантата с каучук както Сони ти препоръча да направиш и ти 

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
Soul_Fly написа:това дали е рънфлат незнам дали оказва влияние в случая, защото на мен ми се случвало с гуми 225/45 да имам същия проблем като теб и всичко се оправи след като намазаха гумата и джантата с каучук както Сони ти препоръча да направиш и ти
Ами то е ясни че натам ще се насоча явно, ама така и никой не ми отговори на колко трябва да са напомпени?
- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
парчета каучук в коресилин след около седмица става разтопен каучук, това е 1 решение
2-ро колкото и да е стречната няма проблеми , ама ти как провери дали изпуска гумата
щом спада значи изпуска отнякъде
няма дру вариянт
2-ро колкото и да е стречната няма проблеми , ама ти как провери дали изпуска гумата
няма дру вариянт
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
svilgg написа:парчета каучук в коресилин след около седмица става разтопен каучук, това е 1 решение
няма дру вариянт
ами първият път като беше спаднала ходих да я помпя на бензиностанция и като я напомпих се чуваше как издиша покрай самия ръб на джантата. Отидох при гумаджия да ми я оправи и на гумата нищо й нямаше. Той ми почиства джантата, монтира гумата ама пак същото.
на едната кола са на 8 инча предни 215 и си седят разпнати и ги карам на 2бара, задните са на 245 и ги карам на 2.2, на другата кола е с 7,5 инча предни 215 на 2.5 бара задни 225 на 3 бара. За мен си е разпъната гумата, гледам си борда и протектора как седят, за гума с твърди бордове не е много арно да седи така, ама такива са ми гумите засега.
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
е значи аз съм единственият луд
205 на 8.5J и немам проблеми

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
Coulthard написа:е значи аз съм единственият луд![]()
Колега на колко ги помпиш твойте гуми?
Според мен 2 бара е много малко за ниско профилна гума и то леко разпъната, аз зимните си 195/65/15 ги помпя на 2.2, а това 2 бара си е направо мека според мен. Нетрябва ли колкото е по ниска и разпъната да се помпи на повече или нещо аз съм збъркан.
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2